tiistaina, lokakuuta 04, 2005

s-track | Nada Surf - PopularUusi addiktio: Google Earth. Mika mainosti sitä jo pari kuukautta sitten ja kävin lataussivulla kääntymässä, mutta vasta eilen, kun Petteri demosi lähempää tuota, oli ihan pakko käydä lataamassa ohjelma omalle koneelle. Siinähän se aika sitten menikin. Katselimme Timpan kanssa kaihomielellä Prahan puutarhalabyrinttiä ja eläintarhaa ja sitten aloimme bongata majakkakirjan koordinaattien avulla suomalaisia majakoita. Seuraavana missiona on käydä tsekkaamassa niitä Perun mystisiä hiekkakuvioita tai sitä kiemurtelevaa käärmekukkulaa. Area51 on ilmeisen suosittu paikka...

On ihme, jos suurimuotoinen maataide (tai maa-artsuilu) ei tämän johdosta lisäänny. Vähintään pitäisi alkaa tehdä Lasse & Leevi (Paavo & Elvis) -henkisiä talon ympärille sijoittuvia patsasteluja ja maataidehenkisiä lumiläträilyjä (taiteellisena lähdeteoksena mm. Attack Of The Deranged Mutant Killer Monster Snow Goons + verkosta tsekattavissa mm. C&H Snow Art. Em. nettisivulta tässä yhteydessä etenkin nro 40, mutta samantien myös muut ehdottomat suosikkini kannattaa käydä lukemassa: 3, 7, 10, 11, 15, 35, 39, 42, 44, 48, 51, 56, 62, 63, 64 ja 65).

Ensimmäisenä tuli mieleen kirjoittaa isoilla kirjaimilla/numeroilla joku klisee talomme katolle (tyyliin here!). Aika metkaa olisi, jos ihmiset ympäri maapalloa kirjoittaisivat takapihoilleen tai katoilleen jonkun sanan ISOLLA (suurkaupungit näkyvät selvemmin, mutta kyllä se pellon kokoinen sana Suomestakin näkyisi). Voisi tehdä esimerkiksi lauseenmuodostusketjukirjeen: joku aloittaisi lauseen tekemällä suuren sanan näkyvään paikkaan ja lähettämällä viestiä koordinaatteineen eteenpäin muille, kirjeen saajaporukka lisäisi jonkun sanan ja lähettäisi kirjettä edelleen koordinaatteineen jne. Jollekin sivulle voisi koota koordinaatit, joiden avulla koordinaattiketjuja voisi käydä lukemassa kuin kirjaa. Ties minkälainen maailmanlaajuinen kollektiivinen romaani näin syntyisi. En varmaankaan ole ainoa, jolle tämä on tullut mieleen - vähintään tuon oman merkkinsä näkyminen. Saa nähdä milloin ensimmäiset Kilroy was heret, 42:t, V:t tai F**kit ilmestyy kuviin. Nyt on varmaan pakko ottaa paremmin selville tuo satelliittikuvien päivittämistiheys ja -tapa ja kontaktoida muihin samaa miettineisiin.

Jos ette tässä vaiheessa yhtään tiedä, mitä horisen, niin kehoitan lataamaan ohjelman koneelle. Hyvää jumitusta iltaan!

Pitäisi varmaan niitä töitäkin...

Ei kommentteja: