torstaina, helmikuuta 03, 2005

Valoton Valon päivä

Yöllä tein havainnon ajatuksesta ja aamulla oli pää kipeänä. Korrelaatiosuhde?

Äärimmäisen harvinaista, että perun pullakaffeetreffit, mutta tänään oli pakko. Käytän pääkipua tekosyynä myös sille, että taiteelliset meriittini tältä päivältä ovat minimaaliset. Tein sentään vartalotaidetta rypyttämällä ihoni puolentoista tunnin kylvyssä, ennenkuin oli raahauduttava koneen ääreen hoitamaan muutama pakollinen tehtävä.

Tänään jaettiin Helsingissä Suomen väriyhdistyksen Iiris-palkinto hyvästä värin käytöstä. Palkinto oli lajissaan ensimmäinen ja meni Värien maailma lasten infektio-osastolla -työryhmälle. Juryssa oli seuran puheenjohtaja + Taikin lehtori Harald Arnkil, hallituksen jäsen + arkkitehti Esa Laaksonen ja hallituksen varajäsen + colorianisti minä, mutta en raatilaisuudestani huolimatta ollut tänään palkitsemistilaisuudessa, mikä kieltämättä vähän harmittaa. Sen sijaan päivitin täältä käsin pressitietoutta verkkoon.

Mailiin tippui juuri infoa, että JavaMuseumissa on 1st Phase näyttely aiempien vuosien projekteista. Mukana todennäköisesti siis Book of Days sisälletettynä I-Fjords (pohjoismaista nettitaidetta)-osiossa. Selittäisi sen, miksi ko. teoksesta on tullut tänään parisenkymmentä palautetta, kun normaalisti tulee saman verran viikossa.

Kaikkien taiteilijaseuran blog-projektiin ilmoittautuneiden taiteilijoiden blogit ovat nyt paikallaan. Kaikkiin blogeihin on lisätty Markkasen Jyrkin suunnittelema taiteilijaseuran 60v-juhlalogo. Omaan blogiinikin halusin jonkun piristävän kuvan, joten pistin pari vuotta vanhan Neule1-työni verkkoon tuolta koneen syvistä syövereistä. Nyt on yhtenäistä visuaalista virnettä kaikissa. Sisällöllisesti sentään löytyy eroa. Auton katsastus näyttää saaneen maininnan sekä Kapan että Kirsin blogissa. Minulla ei ole autoa, eikä siis myöskään katsastusongelmia, joten saan kirjoittaa viestini tyytyväisenä artsu-outsiderina. Vielä kun joku väärinymmärtäisi vähän enemmän, kaikki alkaisi näyttää hyvältä taiteellista uraani ajatellen.

Ei kommentteja: