maanantaina, helmikuuta 21, 2005

Mutta onnellinen

Väsyttää niin, että pää meinaa irrota. Päivä on pyhitetty maksavalle työlle, mutta jonkin verran olen Silakka-duuniakin paiskonut: projektin aikataulua olen rustannut kokoon, sopimuksia hahmotellut ja sisältöä luonnostellut.

Uusia kuvaideoita on tullut pieninä paussihetkinä useitakin. Näyttää siltä, että sisälläni asuva kuvantekijä on vihdoinkin herännyt monen vuoden koomasta. Varsin pikapalkitsevaa saada jotain valmiiksikin. Vaikkei sekunneista tai minuuteista puhutakaan, nopeaa kuvien tekeminen on verrattuna kuvallisiin nettinarratiiveihin, joiden suunnitteluun ja toteutukseen (puhumattakaan koodaamisongelmista) voi tuhlaantua useampiakin viikkoja... tai kuukausia. Hyvällä tuurilla ei vaihdeta vuotta välissä.

Book of Days on taas hyvässä seurassa: A influência da tecnologia na arte - a web arte. Kyseessä on Universidade da Beira Interiorin (Departamento de Comunicação e Artes) Kolme ensimmäistä sivua on tiukkaa tekstiä, mikä meiltä portugalia taitamattomilta menee varmaankin ohitse, mutta neljännellä sivulla on useampiakin linkkejä merkittäviin nettitaideteoksiin - muutamia uusiakin löysin seasta! Kunhan saan tämän päivän työt tehtyä, tutustun niihin paremmin.

Ei kommentteja: