lauantaina, helmikuuta 05, 2005

Management Discussion and Analysis

Tuskin maltan odottaa, että kaikki pakolliset projektit - kaikesta mukavuudestaan huolimatta - ovat ohi, jotta voin taas harrastella Coloriaa. Varsinkin, kun palautetta tulee tasaiseen tahtiin -tammikuun viimeisen viikon vieraskirjaviestit ovat suoranaisia kaunokirjallisuuden helmiä! Eilen sain tekosyyn lykätä tylsää päivityshommaa tuonnemmaksi, kun kääntäjä Riikka T. otti yhteyttä ja varmisteli muutamaa väritermiä. En tiedä, oliko vastauksestani mitään apua, mutta itseäni viesti virkisti kovasti. Riikka kyseli joskus syksyllä samaan kirjaan liittyvästä ink wash -termistä. Sanakirjojen ja taideoppaiden tarjoama merkitys ei oikein soveltunut kohtaan ja yritin kysellä myös muualta, mutta mysteeriksi tuo tuntui jäävän.
Coloriasta vielä: joku oli jättänyt foorumiin ehdotukseksi, että sivuilla voisi olla tietoa saamelaisten väreistä. Jotain matskua olenkin koonnut kasaan jo muutama vuosi sitten, mutta lauseenmuodostus asuu vieläkin vain toivelandiassa.

Tänään Tourulan taiteilijat heittäytyivät ekstroverteiksi ja leyhäyttivät työhuoneen ovensa avoimeksi. Sisällä vierasta odotti taitelijoiden lisäksi Irja Rane muusikko- ja runonlausujaystävineen. Väkiryntäys ei ollut valtaisa, mutta ihan mukavahan tuolla oli taiteilijoiden mukana istuskella, juoda kahvetta ja glögiä sivistyneen daamin elein ja rupatella joutavia keskustella henkeviä. Kunnes tuli aika lähteä kotiin ja yhä voimakkaammin valkeni, että henkisen tasapainon säilymisen kannalta oikea valinta olisi ollut jäädä turvallisen monitorin eteen alentamaan rästitöiden armottomana kasvavaa kasaa. Kun olin pieni, mummoni luki minulle jonkun sadun kultalippaasta, johon aina ilmestyi lisää kultaa, kun siitä otti vähän. Typeränä penskana pidin ilmiötä satuna viime vuosiin saakka, mutta legenda näyttää ainakin työprojektieni kohdalla pitävän paikkansa: mitä enemmän työskentelen, sitä enemmän työtä odottaa tekemättömänä. Rahaa tämä ei vielä koske, mutta olen luottavainen.

Aiheeseen liittyen päivän ulkopuolinen linkki olkoon DRIP Investor - englanti-englanti sijoitussanasto.

Ei kommentteja: