maanantaina, elokuuta 28, 2006

Lush - Ladykillers

Liimasin seinälleni projektikalenterin ja nyt tämän näyttää melkein oikealta toimistolta.

Oikeasta toimistostani puuttuu vaan mm. excel-ohjelma, enkä nyt saa kaikkia hienoja tiedostoja auki, joita minulle lähetetään. Edellisessä koneessa oli 602-ilmaisohjelma, jota käytin niin wordina kuin excelinäkin, mutta sitähän tällä koneella ei ole - ja ovat nykyään muuttuneet maksulliseksi. Jos joku osaa vinkata hyvästä ohjelmasta, jolla saan nuo .xls -tiedostot auki, niin suorastaan riemastuisin. Sinänsä kyllä pelottava skenaario: innostua excelin kaltaisista tuotteista.

New Museumista New Yorkista tuli tieto, että GROC-projekti-cd viivästyy ilmeisesti hieman, mutta on tulossa kuitenkin syksyn aikana. Olin niin jo odottanut, että olisin päässyt aivopesemään amerikkalaisteinien mielet jo alkusyksystä. Mutta kai se on vaan odotettava lisää. Olen ajatellut tehdä jonkinlaista versiota samaisesta Uninvited words muutamaan syksyiseen näyttelyyn, mutta katsotaan nyt, repeääkö tässä ensin pää vai sielu.

Aloin tehdä jo kauan suunnittelemaani puusarjaa. Meinasin jossain välissä, että olisin tehnyt ihan valtaisia puukuvia, printannut ne läpikuultavalle kalvolle (paloista, ommeltu yhteen, osat puoliksi toistensa päälle) ja luonut metsän jonnekin oikeaan paikkaan. Todellisuus iski väliin. Ei taida olla tällä hetkellä varaa printata noita edes A3-printtipapereille, saati sitten monta metriä korkeille (no, puun kokoisille) erikoispaperille. No, parempia aikoja odotellessa.'

Mies kävelee sateessa sateenvarjo kainalossa. Kun häneltä kysytään, miksi hän ei käytä sitä, hän vastaa: ”En halua tuntea käyttäneeni mahdollisuuksiani loppuun”. Kaikki kiteytyy tähän.

- Jean Baudrillard -

5 kommenttia:

Mikael kirjoitti...

Mook. Excelistä on olemassa pelkkä vieweri, mutta jos haluat tehdä muutakin kuin vain katsella (siihen käytetään silmiä), tarvitset jotain open officen tms. kaltaista.

Vieweri microsoftin sivuilta, http://dy.fi/dpt

Jari M kirjoitti...

Joo, OpenOfficella hoituu, ja hoituupa myös muut toimisto-ohjelmakuviot. Itse olen tykästynyt OpenOfficen Writerissä (= MS Wordin vastine) siihen pdf-nappulaan. Saa siis pulautettua tuotoksensa myös pdf:nä ilman kikkailuja. Suosittelen!

Mikko J. Kalavainen kirjoitti...

Joo www.openoffice.org jos haluaa tehdä muutakin kuin katsella, jos pelkkä ihmettely riittää niin ääni Mikkisoftan omalla viewerille.

Jani kirjoitti...

Juu OpenOffice on erittäin hyvä. Käytössä töissä ja enempi tykkään kuin microsoftin tuotteista. Eli latailemaan vaan. Myös mukana tuleva Draw on oikein näppärä kaikenlaisten kaavioiden ja mindmappien tekemiseen. Aina kun ei jaksa askarrella isoilla ja kalliilla ohjelmilla niin kuin Visio... :)

Päivi kirjoitti...

Kiitos! Olen vältellyt näitä asiaohjelmia kuin ruttoa ja lykännyt ikävät hommat aina muille (ja tästähän teillä vinkkaajilla onkin melkein kaikilla henkilökohtaista kokemusta - ilmankos apua tuli niin nopeasti ja paljon...)
Tuolla tuo oo latautuu nyt koneelleni ja iltapäivällä aloitan sitten urani kaaviopiirron mestarina.
Sivulauseessa mainittakoon vielä, että projektikalenteri tippui jo seinältäni alas, eikä siinä ilmeisesti pysy poraamatta. Toimistoilluusio on siis melko hataralla pohjalla.