maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Tricky - Ghetto Stars


[Vieras 8. Pigmenttimustetuloste, kuvakoko 42x27cm + marginaalit.]

Oli tarkoitus postailla blogiin hienoja kuvia Äänekosken näyttelystä, mutta enhän ole mitään ehtinyt, kun rikosilmoitusten vääntäminen ja Live Herring '11 -touhu on kaapannut koko elämän. Johan se on kohta ohi.

Sikäli itselleni aika hieno juttu, että sain tuohon Äänekosken näyttelyyn vihdoin aloitettua isojen laserprinttitöiden sarjan (Kuulumattomat), jota olen päässäni hahmotellut varmaankin kymmenen vuotta. A4-kokoisille kuultopapereille laserilla tulostetut kuvat on koostettu täysin photarin actioneja käyttäen. Olen kyllä valinnut etukäteen malliksi muutamia valokuvia, joiden mukaan olen sitten ohjaillut actionien avulla syntyviä kuvioita, eli eivät nuo ihan puhdasta tietokonetuotetta ole. Ja hienosti craftina teipillä kiinni! Äänekoskella on kolme esillä, ensi syksynä kymmenen kuvan setti tulee esille Korpilahdelle Höyry-galleriaan ja tässä samalla hiljakseen työstän sadan kuvan sarjaa valmiiksi. Mihin menee varmaan pari vuotta, jos aikaa löytyy tekemiseen. Kummasti inspiroisi, jos tuolle massiiviselle tilateokselle löytyisi jostakin iso tehdashalli, mihin sen voisi laittaa pelottelemaan herkkiä sieluja.

Kuvat näyttelystä ovat joka tapauksessa vielä kameran uumenissa, kun ei ole ehtinyt muistikorttia tyhjentää - eikä ehdi nytkään.

Viime viikko sujui käytännössä kokonaan Live Herringin hommissa: tiistaina menimme (Tauri, Timppa ja minä) näyttelyä Keuruulle ja Timpan kanssa jatkettiin seuraavana päivänä ja Soilen ja Sirjan kera vähän vielä seuraavanakin - sopivasti saatiin ikkunat peitettyä ja johtoja piiloon juuri ennen avajaisia. Mutta tärkeintä: tekniikka saatiin pääosin pelaamaan jo keskiviikkona. Alku ei ollut kovin lupaava: eka tykki ei suostunut toimimaan ollenkaan, eikä Heini Ahon työt meinanneet lähteä lainkaan käyntiin. Mutta siellä se nyt jököttää. Ainakin pari päivää on toiminut, eli nelisen prossaa näyttelyajasta on suoritettu. Ei ihan voiton puolella siis vielä...

Ei meinannut kyllä enää millään puhti riittää aktiivisen pystytysviikon jälkeen torstaina Vakiopaineeseen CologneOFF-klubille, mutta ei ollut kyllä puhti riittänyt monella muullakaan. Pink Twinsin keikalla lauantaina mieli lepäsi - ja ideoita alkoi tulvia päähän ja seuraavan päivän työpajan tuotoksia seuratessa prosessi vain jatkui. Hirveä elektroakustisen musiikkinäpräyksen himo jäi päälle. Toivotaan nyt, että onnistun vielä kytkemään itseni jossain välissä johonkin työpajaankin, ettei mene pelkiksi toimistohommiksi koko kevät.

Siinä sunnuntaina penkillä istuessa ja kuunnellessa tajusi, että taas on harmillisesti omat vapaamuotoiset projektit (artsuilut, kirjoittelut ja muut) jääneet muun tuotannon jalkoihin. Minne hemmettiin se toivontai joutui? Ideoita pukkaa silti - tai ehkä siksi.

Pakko ainakin päästä johonkin toteuttamaan kuparikukkatarhani, joka on ollut jo pitkäaikaisempi toiveeni - pitää jonakin yön hiljaisena tuntina kirjoittaa sille speksit kuntoon.

Huomisena ohjelmanumerona olisi näyttelynpystytyssessiota taidemuseossa ja sitten taas tuohon vedosvarkauteen liittyvää hommaa. Ja koneen näpyttelyä kunnes sormenpäät irtoavat.

Ei kommentteja: