sunnuntaina, helmikuuta 06, 2011

The Jim Jones Revue — Shoot First


[Vieras 7. Pigmenttimustetuloste, kuvakoko 42x27cm + marginaalit.]

Jonkin aikaa sitten naureskelin, kun Uninvited Words -teokseni tuntui latausten perusteella olevan hirveän suuri hitti Kiinassa (no, ei ehkä väkilukuun suhteutettuna kumminkaan). Tänään sitten Helen vinkkasi, että oli saanut työnsä puitteissa enkkubriiffin kiinalaisesta Ming-Fen Huangin (professori Xiamenin yliopiston kulttuuriosastolla) nettitaiteen taidekritiikkiä koskevasta tutkimuksesta. Sen enempää tietoa en saanut, mutta linkin ko. kiinankieliselle tutkimussivulle. Google käännätti otsikon: Internet Art taidekritiikin ja tässä surrealistinen yhteenveto Googlen kääntämänä:
Aseta henki avantgarden, postmoderni kulttuuriset vaikutukset ja digitaalitekniikan uunissa Internet taiteilija on kriittinen nykytaiteen aktiivisin ryhmiin. Ne sormella runko taiteesta, taiteen tekijänoikeuden ja perinteiseen taiteen käytäntöjen, ottamalla käyttöön satunnaisten tekijöiden tapa parodia ja kloonaamista antitaidetta, ainutlaatuinen omalla tavallaan edistää taiteen.

Kappaleessa, joka alkaa überhienolla lauseella Toiseksi, roskat kun vauva. (tämä on muuten ihan ymmärrettävissä, kun vähän ajattelee!) lukee oma ja Uninvited Words -projektin nimi.
Toisessa esimerkissä, Suomen freelance-kirjailija Yan Voiko Line ( P. Hintsanen ) "kutsumaton ilmaisu" ( kutsumattomat Words , 2005 ) ja 2004 vuonna 11 kuukauden välillä roskapostia vastaan sana järjestetään aakkosjärjestyksessä , ja . doc ,. rtf . txt näkyy kolmessa eri muodossa. Hän yritti näyttelytila osaksi temppeli roskapostia ja luoda valoteos taidetta. Vierailijat eivät voi vain selata, voit ladata käyttämällä syntetisoiman lukeminen sanat ja muodostumista MP3 -tiedostoja.

Nyt joku kiinankielentaitoinen: onko tuo Yan Voiko Line minä? Onko minulla alterego?

Olisi ihan mahtavaa saada tämä kokonaan vaikka englanniksi käännettynä. En ainakaan vielä löytänyt kokonaan. Tuossa on tosi mielenkiintoisia linkkejä ja vinkkejä nettitaiteen maailmaan...

Ei kommentteja: