sunnuntaina, heinäkuuta 04, 2010

Spiritualized — Broken Heart


[Jäänyt - Remaining. Pigmenttimustetuloste, 2010, kuvakoko 27x42cm + marginaalit.]

Viime viikolla muutama aurinkoinen päivä kesäisessä Turussa; lempikaupunkini! Tänä vuonna en ollut hommissa keskiaikaisilla markkinoilla, mutta kun Timpan kanssa tuli jossain vaiheessa mieleen tsekata tuleva näyttelypaikkamme Raatihuoneen galleriassa, päätimme lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Helpompi tehdä näyttelysuunnitelma, kun näkee gallerian ihan livenä, eikä toimi vain kirjallisen materiaalin ja pohjapiirroksen avulla - ja suunnitelma lähti jo rullaamaan hyvissä ajoin (puoli vuotta aikaa). Hotellihuonekin oli ilahduttavan epä-S-ketjumainen (= kerrankin erilainen): kattohuone seinästä esiin työntyvine parruineen ja puoliympyrän muotoisine ikkunoineen. Eilen olisin voinut lojua huoneen hämärässä ja ilmavirran tuuditeltavana (verhot oli puoliksi edessä ja ikkuna auki) vaikka kuinka pitkään. Jos vain olisi ollut mahdollista, olisin mielellään ollut vielä yhden ekstrayön, mutta pakko oli palata kotiin, kun tänään piti lähteä noutamaan töitä Kuopion näyttelystä kotiin. Ja roudata samalla uusia töitä ja kortteja galleriaan myytäväksi. Ihanaa: autossa toimi ilmastointi.

Huomenna yritän palata jonkinlaiseen arkeen nettisivuprojektien kanssa. Pahoin aavistelen kumminkin, että ensimmäinen missio on jonkinlaisen tuulettimen hankkiminen - ellei tähän huoneistoon saa minkäänlaista läpivetoa. Ilma ei liiku mihinkään suuntaan, vaikka luukut ovat molemmin puolin taloa auki. Mutta en valita, kun kerrankin on kesä.

ps. Taidelainaamo esittäytyy TV Jyväskylän Kodikas-ohjelmassa. Katso ohjelma TV Jyväskylän nettisivuilta (Taidelainaamon osuus alkaa n. kohdasta 12'20").

Ei kommentteja: