sunnuntaina, heinäkuuta 11, 2010

Band of Skulls — Death By Diamonds and Pearls


[Hetki - A Moment. Pigmenttimustetuloste, 2010, kuvakoko 27x42cm + marginaalit.]

Mahtavaa! Tuossa parveketta siivotessani korjasin pois myös kaiken sortin väri- ja printtitestini. Hätkähdyttävä lopputulos: vuoden ja puolitoista kuukautta aurinkoisessa (siis oikeasti aurinkoisessa!) paikassa olleet printit eivät olleet haalistuneet lainkaan (peitin osan suojaan auringolta). Vastaavassa - joskin vahingossa tehdyssä (kuva jäi tarkoittamattani parvekkeelle puoliksi suojattuna) - testissä pari vuotta sitten joku laatuöljyväri sai puolessa vuodessa kellertävän klangin ja haalistuikin jonkin verran. Tällä ei sikäli ole suurta merkitystä, että mitään taideteostahan ei suorassa auringonvalossa ole suositeltavaa säilyttää - kyllä se tehokas valo varmaan nämä printitkin jossain välissä haalistaa, jos oikein kauan yritetään. Siitä huolimatta, että olen luottanut papereissa ja musteissa lukeviin laatusertifikaatteihin, itselläni on ollut tarve tarkistaa myös se, mitä ei ole luvattu - kaikkihan nyt oikeissa olosuhteissa säilyy hamaan ikuisuuteen.

Tilasin tänään lisää kortteja ja olen piirrellyt lisää myös pinssikuvia (ja ensi viikon aikana on tarkoitus teettää niistä jonkinmoisia tarrojakin, kun niitä on kyselty melkoisesti...) Pitäisi taas tehdä jonkinmoinen tarjousscouttaus ympäri verkkoa painotuotteista ja muustakin. Äh.

Siis normaali projektisunnuntai. Lukuunottamatta alati kasvavaa kuumuutta, jonka vuoksi virkistäviä taukoja parvelleella kirjan kanssa oli päivän pituuteen nähden kohtuullisen valtavasti. :)

Ah, ja uudet perunat maistuvat niin hyviltä!

Ei kommentteja: