maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Dave Gahan - Saw Something


Cirque de Nuit - Jogler. Pigmenttimustetuloste, 33x48cm, 2007.

Paluu arkeen. Viikonloppu meni pelatessa, värjäillessä ja nukkuessa - ja mässätessä sitä järkyttävän valtaisaa karkkimäärää, joka avajaisissa saapui luokseni. Keskisuomalainen ei vaivautunut tekemään toivomaani erillisliitettä, mutta kaipa tuo eilinen melkein koko sivun juttu on ihan ok. ¬_¬

Kiitos kaikille teille, jotka avajaisiini tulitte tai muuten muistitte! Harmittaa, kun jäi niin monen paikalle vaivautuneen kanssa juttelematta kokonaan. Hässäkässä katosi kyllä totaalisesti suuntavaisto ja melkein lähimuistikin: huomasin jossain välissä seisovani välikössä tähtihedelmä kädessäni tietämättä mistä olin juuri tullut ja mihin olin menossa ja mistä ihmeestä moinen hedelmä oli käteeni päätynyt. (Myöhemmin kyllä muistin, kiitos!)

Näyttelystä ei ole vielä mitään mennyt, mutta edellisen viikon aikana taas tuli kaksi kyselyä ulkomailta (Ranska + Kanada). Tämän vuoden projektinani on hoitaa tuo ulkomaan diilailu kuntoon: pitäisi ottaa selville, miten tuo myyminen tuonne parhaiten sujuisi. (Postikäytännöt a3+ kuvien kanssa ovat vielä asia erikseen...) En ole käyttänyt PayPal-systeemiä suuntaan tai toiseen, mutta olen lukenut tosi paljon kiitosta maksamisen helppoudesta ja haukkuja myyjän epävarmasta asemasta ja tilittämättömistä rahoista, joten en ehkä haluaisi käyttää sitä. Tilille maksun pitäisi ainakin euroalueella toimia ok, mutta vähän kömpelöltä tuntuu... Pitäisi varmaan vain luottaa tilaajaan ja pistää lasku kuvan mukaan. Jos jollakin on käytännön kokemusta ulkomaille myymisestä + postaamisesta, otan mielelläni vinkkejä vastaan.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väsyttää herätä aamuisin tähän systeemiin jossa apurahan jakajien kanssa kaveeraavat muka-taiteilijat saavat kaikki rahat ja suureellisesti mainosta joka ikisestä mediasta pikkupiiperrys näyttelyllään, jossa ei ole mitään ihmeellistä. Tuollaista mediakuplaa ei viitsi mennä edes katsomaan. Täällä on muitakin taiteilijoita kuin sinä ja parempia näyttelyitäkin pilvin pimein.

Maija kirjoitti...

Vielä kerran: Päivi jos kuka tietää että on muita taiteilijoita, muita muita ihmisiä, muita asioita, etc, paljon. --- --- --- maksuasiasta: Lähetä lasku ensin ja vasta kun se on maksettu niin sitten kuva?

Päivi kirjoitti...

Yllämainittua laskutuskeinoa olenkin ajatellut, mutta joku vinkkasi, että pankkisiirroista saattaa tulla kohtuuttoman isoja kustannuksia, ainakin USA/Kanada-akselilla. Luottokortilla tai paypalin kaltaisella systeemillä olisi kuulemma kätevämpää. Euroopassahan eurooppalaiselle tilille maksamisen pitäisi onnistua ihan sujuvasti. Pitänee käydä tarkistamassa faktat ihan pankissa asti. :D Tässä vaiheessa tuo lasku ensin systeemi tuntuisi kyllä kaikkein viisaimmalta.

---

Nyt onkin oiva tilaisuus sitatoida tätä Sacha Guitryn lausahdusta:
Kunpa ne, jotka puhuvat minusta pahaa, tietäisivät mitä minä heistä ajattelen, niin puhuisivat vielä pahempaa.

:D

merja kirjoitti...

heh, pysytäänhän vaan omissa karsinoissamme! Täälläkin käytävään karsinointiin on viitattu taidettako? blogin kommenteissa.