tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Michael Jackson - Thriller

Ei voi päivä alkaa oudommin.

Aamupalaksi jäätelöä ja mansikoita ja silmille ihmeteltävää:
Vankilarangaistus filippiiniläiseen tapaan

*REPS*

torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Arcade Fire - No Cars Go

Töitä ja Coloriaa. Vihdoinkin aloitin suururakan Colorian uudistamiseksi ja tunnen lievää pahoinvointia luomani suuruuden edessä. Nettisivun laajuuden tajuaa vasta siinä vaiheessa, kun alkaa muutosprosessin. Kuuden vuoden sillisalaatti ei mene automaattisesti fiksaamalla, vaan kaikki tuhannet sivut pitäisi käydä läpi. Siinäpä se: saanen kesän aikana varmaankin perussivut kuntoon, mutta virheilmoituksia ja outoja juttuja satelee varmaan vielä useita kuukausia. Toivoakseni tulevaisuudessa fiksailu on helpompaa, nyt kun yhdenmukaistan sivujen koodin.

Boostaus näiden pitkään jahkailtujen suurprojektien aloittamiseen tulee ajoittain kummista paikoista. Nyt virolaisesta keskustelupalstalta. Joskus vain repeää...
Re: värvid ja nende tähendused?
kes soome keelt oskab, siis on üks väga huvitav ja põhjalik sait värvidest ja nende omadustest, eri värvuste tähendustest eri kultuurides, värvidega seotud legendidest jne... http://www.coloria.net/

(Onkohan suomenkieli yhtä pimeän oloista meren tuollapuolisten mielestä?)

---

Coloria tuottaa muutenkin kummia yhteyksiä. Eilen sain jonkun espanjalaisen huuhaafirman valmiiksi täytetyn katalogisivun "European City Guide" cd- ja nettijulkaisua varten - tietojen täyttäminen maksaisi vain 987€ per painos ja lomakkeen täyttämällä sitoutuisi mainintaan kahdessa painoksessa. Siinä on nätisti mainittu Coloria, ktiosoitteeni ja "Your Current Trade Data" -kohdalla "Muuttokuljetuksia". Pienen hetken kuluttua tajusin, että ehkä virhe onkin tahallinen. Monelle firmalle tulee varmaan kiusaus korjata tieto ja jos korjauskenttään onnistuu ujuttamaan oikean tiedon ja pistää vahingossa vielä nimmarin alle, voilá, laatikkoon tippuu jonkin ajan kuluttua 1974€ lasku (ja voi vitsi olen ylpeä, jos tuo meni oikein, laskin nimittäin päässäni!) Itse päädyin repimään paperin ja viskaamaan sen roskiin: tavoitteenani ei ole kerätä eurooppalaisia turisteja oveni taakse.

---

Eilinen oli varsin vinkeä päivä tässä muuten kiireisellä viikolla. Jonkin aikaa sitten Anne K. otti yhteyttä (meillä on yhteisiä ystäviä ja ttvo:ssakin kävimme samaan aikaan, vaikka silloin emme juurikaan kontaktissa olleet) ja istuimme muutaman tunnin kahvilla. Kummasti virkisti; uusia ideoita ja ajatuksia alkoi lappaa päähän ja kummasti alkoi kirjoitussormea nykiä... Waynesilta matkasin Beckerille auttamaan Judithin ja Timpan näyttelyn purkamisessa (lue: nauttimaan Nooran lähtökaffet mustikkapiirakan kera). Hurjan nopeasti taas kierähti kolme viikkoa. Yllättävän paljon kävijöitäkin (jotain 650+), kun ottaa huomioon, että on kesäaika ja suuri osa tutuista ja kavereistakin jo ilmoitti, ettei valitettavasti pääse kokemaan tuota englantilaissuomalaista spektaakkelia.

(Olen yrittänyt säästellä Potteria ja lukea vain luvun päivässä, mutta vaikea pidätellä. Ei ole kuin muutama luku jäljellä, joten entistä vaikeampi pitää itsensä ruodussa. Jos nyt antaisin itselleni luvan lukea siihen saakka, kun Virpi tulee...)

maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Reuben – Suffocation Of The Soul


Pitkä viikonloppu Iitissä takanapäin. Hienoja uusia tuttavuuksia ja rempseää ajanviettoa (ja lisätilitystä väriblogissani). Maaseudun hiljaisuudesta ei kyllä ollut tietoakaan. Ajattelin mahtipontisesti vetäistä Riemuliiterin(!?) karaoksessa "I who have nothing" -biisin, mutta mahtipontinen esitys sai pienen mahalaskun, kun huomasin, ettei minulla ole hajuakaan, miten väliosa menee. Robbie Williamsin "Angels" sen sijaan meni kohtuuprameasti. Ja nyt pelkään Youtubea.

Paluumatka sujui Ullan kanssa leppoisasti. Kausalan asemalla ei ollut aavistustakaan, mihin päin ollaan menossa, mutta eka juna ratkaisi: Kouvolaan. Sieltä kyyti vei Pieksämäen kautta Jyväskylään, eikä aikaa koko reissuun kulunut loppujen lopuksi kuin reilu neljä tuntia. Ja junassa myytiin mansikoita! Suhteellisen kevyt nääntymys: kotona jaksoi vielä avata Kirjan ja lukea pari sataa sivua. (Junassa ainakin kolme ihmistä luki Harry Potteria ja oli aika tuskaisaa katsoa paljastavia ilmeitä.)

Sitä paitsi: onneksi olin varannut kirjani aikuisten kannella, joka on *niin paljon* tyylikkäämpi kuin tuo normiversio.

PS. Täytyy kyllä sanoa, että ei siellä Iitissä kaikki silkkaa autuutta ollut. Iittiläiset itikat ovat äärimmäisen ärhäköitä. Aamuyöstä, kun heräsin, säikähdin hetkeksi, että olen saanut jonkun massiivisen murharokon reissulla, mutta jäseniä peittävät punaiset patit lienevät vain itikan puremia. Eniten ärsyttää, kun ei ole käsiä tarpeeksi raapimaan kaikkialta.

keskiviikkona, heinäkuuta 18, 2007

Yeah Yeah Yeahs - Down Boy


Uudesta kuvallisesta visasta ei ole välttämättä pelkkää iloa. Sitä on niin kiva näytellä kassoilla, että tulee ostettua heräteostoksia triplasti enemmän kuin aiemmin. Mikä on hirvittävää, sillä Islannin matka häämöttää kuukauden päässä ja realiteetit alkavat koputella olkapäähän: näyttää siltä, että meillä on viikon reissu tiukalla nälkäkuurilla, kun hintataso on kohtuullisen korkea. Ja puolen vuoden elämä tiukalla nälkäkuurilla samaten. Onneksi mystinen kaukosäätimen vika korjaantui, kun kotoa löytynyt kaukokorjaaja kävi siihen käsiksi.


Ja onneksi on kesä. Ei niin paljon ahista.

lauantaina, heinäkuuta 14, 2007

Art Brut - Sound of Summer


Viime viikolla oli tarkoitukseni useampaankin otteeseen kirjoitella Outi Kotalan vetämästä ja Live Herring -porukkamme organisoimasta mediataide-workshopista, mutta Turhuuksien tori -turinat jäivät kirjoittamatta. Kolmen päivän tiivis sessio veti mehut itse kultakin, mutta palaute oli loistavaa ja osallistujia muutama sata, joten tavoitteet tulivat täyttyneeksi moneen otteeseen. Jälkitunnelmissa kävimme syömässä ja kippistelemässä ja Jazzbarissa kokemassa ...jazz-kokemuksen.

Outin työhön ja Turhuuksien torin esineistöön pääsee tutustumaan osoitteessa www.liveherring.org/ projects/ turhuuksien_tori tai helpommin muistettavammin www.liveherring.org -nettisivun kautta!

---

Hädin tuskin ehti toipumaan Live Herringistä, kun jo piti lähteä puolimatkan juhliin Beckerille juhlistamaan Judith Cluten ja Timpan näyttelyä. Luulin olevani ajoissa, kun saavuin hyvissä ajoin ennen kuutta, mutta paikka olikin jo aivan täynnä porukkaa. Ihmisiä niin, että päässä alkoi surista. Onnistuin tekemään tyylikkään käännösvirheen englantia puhuessani ja siitä riittikin itselle hupia koko loppuillaksi. Loppuiltaa vietimme Sohwilla musiikki/taidehörinöiden seurassa ja kun Sohwi meni kiinni, pakko oli raahautua vielä Infernoon. Ja normaalitapaan, grillin kautta kotiin.

Tänä aamuna Tänään vaivoin raahauduin ylös yhden jälkeen ja henkinen raatous vallitsee. Vieressä, parin sadan metrin päässä olisi Finncon (ja kuudelta FinnBuffy kirjailijatalolla, myöskin parin sadan metrin päässä), mutta tämä päivä on pakko jättää väliin.

Vanhuus on tullut.

perjantaina, heinäkuuta 06, 2007

The Gossip - Jealous Girls


Sneak peak... Joka haluaa nähdä lähempää, menköön Beckerille.

Normaali epämääräinen elämänrytmi on löytänyt takaisin. Aamulla nukuin pitkään ja sittenkin väsytti, työnteko sujui suhteellisen selkärangattomassa mielentilassa. Uloskaan ei huvittanut mennä, kun maailma on niin synkkä ja sateinen (ja vaatteet pesukoneessa), mutta auringon piilottelu antaa aina hyvän tekosyyn pelaamiselle.
Iltapäivällä mätkin muutaman tunnin Kingdom Hearts II:sta, kunnes päädyin toistamaan neljä kertaa samaa tappelua luurankomerirosvojen kanssa, enkä näköjään pääse siitä eteenpäin.

Peittoprojektinikin on taas hieman edistynyt; kuvioneulonta ei ole vahvimpia osa-alueitani ja niskoissa alkaa tuntua. Lisää kuvadokumentointia tulossa piakkoin.

torstaina, heinäkuuta 05, 2007

Joan As Police Woman - Real Life

Ihmeen hektiseksi käynyt taas elämä.

Eilen vietin useita tunteja kässämuseon kirjastossa. Loppuillan nörttäsin kotona, kunnes puoli yhdeltätoista lähdimme pariksi tunniksi Beckeriin: menin auttamaan Timppaa Englannista tulleiden pakettien kanssa.

Kohta suuntaan paikalle takaisin assaritoimintaa harjoittamaan. Judith Cluten ja Timpan näyttely aukeaa lauantaina, mutta puolimatkan juhlat on sopivasti perjantaina 13. päivä. (Potter-leffan ensi-ilta samana päivänä - hmmmm....)

Lisää tietoa näyttelystä Beckerin sivuilta.

------

Samaan aikaan toisaalla:

Live Herring -porukka järkkää innolla ja odottaen kesäistä workshoppia. Paikalle on kutsuttu mediataiteilija Outi Kotala, jonka Turhuuksien tori, yhteisöllinen taideinstallaatio on/tapahtuu 10.-12.7.2007 Jyväskylän taidemuseon Holvissa.

Osallistukaa! Näin:
Taidemuseossa on kolmen päivän ajan kirpputoripöytä, joka toimii vaihtoperiaatteella.
- Tuo oma, ehjä, käyttökelpoinen tavara
- siihen liittyvä muisto tai tarina kirjoitetaan ylös ja esine kuvataan
- valitse toripöydältä itsellesi uusi tavara

Kuvat ja tarinat liitetään verkkosivulle, jossa pikkuhiljaa muodostuu vaihtopolku tavarasta toiseen.
Lisää tietoa tapahtumasta Jyväskylän taidemuseon sivuilta ja piakkoin tarkempaa ohjeistusta saatavissa myös www.liveherring.org

Tapahtumaa saa vapaasti mainostaa ja kaverit saa ottaa mukaan!

tiistaina, heinäkuuta 03, 2007

Polyphonic Spree - Soldier Girl


Rymättylän värjäripäivät menivät sutjakasti. Ensimmäisen kerran joulun jälkeen tunsin olevani oikeasti Lomalla. Sängyssä lojuen ikkunasta näkyi hevosia ja paikalla oli myös vuohia, possuja ja kissa. Merivedessä tuli uitettua lähinnä käsiä, mutta ensimmäisen kylmän päivän jälkeen sää kuitenkin suosi meitä: ei jouduttu värjäämään sateella. (Tuloksista voi lukea/katsoa Coloria-blogistani).

Eniten odotin lauantaista kääpäkurssia, joka kuitenkin jäi vähän vaillinaiseksi, kun ilkeä ampiainen hyökkäsi sormeni kimppuun. Ehdin puristaa suurimmat myrkyt samantien ulos ja antihistamiini auttoi pahimmat oireet pois. Mutta niinhän siinä kävi, että antihistis vetäisi veteläksi ja värjäilypaikalla seisoskelu ei kertakaikkiaan onnistunut. Ajattelin, että voisin sen sijaan istuskella sohvalla kuunteluoppilaana väriaineiden kiteytyskurssilla (ei huvittanut mennä yksin vuoteeseen lojumaan, kun pelkäsin lievää tukehtumisreaktiota); tietenkin onnistuin nukahtamaan - ei kovin kohteliasta kurssin opettajille ¬_¬. Olimme jo aiemmin miettineet, että lähdemme käymään Turussa keskiaikamarkkinoilla. Olin kahden vaiheilla lähteäkö mukaan vai ei, mutta päätin sitten kumminkin raahautua. Nukuin koko matkan Turkuun ja vielä paikan päälläkin oli vaikea pysytellä pystyssä, mutta hiljalleen alkoi olo palautua siedettäväksi. Kaalinlehteen kääritty mausteinen makkara teki tehtävänsä ja jämäköitti vähän selkärankaa.




Kumihimon kimpussa.

Tosin vasta tänään on järjetön väsymyksen tunne väistynyt kokonaisuudessaan ja olo alkaa tuntua normaalilta. Osasyynsä lienee ukkosilmassakin, joka vaanii ikkunan takana.

Iloinen ylläri odotti kotona! Huolimatta siitä, että Nordea ensin lausui näin: Lähettämäsi kuva-aineisto on hylkääntynyt, koska se loukkaa tekijänoikeuksia/yksinoikeutta/henkilön oikeutta omaan nimeen ja kuvaan tai henkilön yksityisyyttä., oli reissuni aikana kolahtanut luukusta Nordean kuvallinen kortti! Käytin sitä jo Siwassa, jossa se heti herätti ihastusta.

----

Ähinää ja puhinaa. Vielä tuosta ed. entryssä mainitusta ekasta KIPpauksestani. Aloitin helpolla neulomalla pari kuviotonta ruutua, mutta sitten rohkaistuin ja kokeilin, onnistuuko tuo kuvioiden tekeminen. Vähän tuo vielä harjoittelua vaatii, mutta kyllä se siitä... Liljakuvioiden taustaväri on värjätty hibiskuksella, kuvion punapuulla (kirkkaampi valkoiselle langalle ja tummempi harmaalle). Ristikuvan kuvio on punapuuta ja tausta laimeaa kokenillia.