torstaina, heinäkuuta 26, 2007

Arcade Fire - No Cars Go

Töitä ja Coloriaa. Vihdoinkin aloitin suururakan Colorian uudistamiseksi ja tunnen lievää pahoinvointia luomani suuruuden edessä. Nettisivun laajuuden tajuaa vasta siinä vaiheessa, kun alkaa muutosprosessin. Kuuden vuoden sillisalaatti ei mene automaattisesti fiksaamalla, vaan kaikki tuhannet sivut pitäisi käydä läpi. Siinäpä se: saanen kesän aikana varmaankin perussivut kuntoon, mutta virheilmoituksia ja outoja juttuja satelee varmaan vielä useita kuukausia. Toivoakseni tulevaisuudessa fiksailu on helpompaa, nyt kun yhdenmukaistan sivujen koodin.

Boostaus näiden pitkään jahkailtujen suurprojektien aloittamiseen tulee ajoittain kummista paikoista. Nyt virolaisesta keskustelupalstalta. Joskus vain repeää...
Re: värvid ja nende tähendused?
kes soome keelt oskab, siis on üks väga huvitav ja põhjalik sait värvidest ja nende omadustest, eri värvuste tähendustest eri kultuurides, värvidega seotud legendidest jne... http://www.coloria.net/

(Onkohan suomenkieli yhtä pimeän oloista meren tuollapuolisten mielestä?)

---

Coloria tuottaa muutenkin kummia yhteyksiä. Eilen sain jonkun espanjalaisen huuhaafirman valmiiksi täytetyn katalogisivun "European City Guide" cd- ja nettijulkaisua varten - tietojen täyttäminen maksaisi vain 987€ per painos ja lomakkeen täyttämällä sitoutuisi mainintaan kahdessa painoksessa. Siinä on nätisti mainittu Coloria, ktiosoitteeni ja "Your Current Trade Data" -kohdalla "Muuttokuljetuksia". Pienen hetken kuluttua tajusin, että ehkä virhe onkin tahallinen. Monelle firmalle tulee varmaan kiusaus korjata tieto ja jos korjauskenttään onnistuu ujuttamaan oikean tiedon ja pistää vahingossa vielä nimmarin alle, voilá, laatikkoon tippuu jonkin ajan kuluttua 1974€ lasku (ja voi vitsi olen ylpeä, jos tuo meni oikein, laskin nimittäin päässäni!) Itse päädyin repimään paperin ja viskaamaan sen roskiin: tavoitteenani ei ole kerätä eurooppalaisia turisteja oveni taakse.

---

Eilinen oli varsin vinkeä päivä tässä muuten kiireisellä viikolla. Jonkin aikaa sitten Anne K. otti yhteyttä (meillä on yhteisiä ystäviä ja ttvo:ssakin kävimme samaan aikaan, vaikka silloin emme juurikaan kontaktissa olleet) ja istuimme muutaman tunnin kahvilla. Kummasti virkisti; uusia ideoita ja ajatuksia alkoi lappaa päähän ja kummasti alkoi kirjoitussormea nykiä... Waynesilta matkasin Beckerille auttamaan Judithin ja Timpan näyttelyn purkamisessa (lue: nauttimaan Nooran lähtökaffet mustikkapiirakan kera). Hurjan nopeasti taas kierähti kolme viikkoa. Yllättävän paljon kävijöitäkin (jotain 650+), kun ottaa huomioon, että on kesäaika ja suuri osa tutuista ja kavereistakin jo ilmoitti, ettei valitettavasti pääse kokemaan tuota englantilaissuomalaista spektaakkelia.

(Olen yrittänyt säästellä Potteria ja lukea vain luvun päivässä, mutta vaikea pidätellä. Ei ole kuin muutama luku jäljellä, joten entistä vaikeampi pitää itsensä ruodussa. Jos nyt antaisin itselleni luvan lukea siihen saakka, kun Virpi tulee...)

Ei kommentteja: