sunnuntaina, kesäkuuta 10, 2007

The Used – Earthquake


Tadaa! Oma henkilökohtainen KIP-projektini jatkuu. Tämän voisi varmaan tehdä viisaamminkin, mutta tapani mukaan teen taas todennäköisemmin monimutkaisimman kautta. Ajattelin piirtää koko kuvion pikselipiirroksena ensin photarilla. Peitossa on 20 ruutua pystyyn ja 14 ruutua vaakaan ja ajattelin, että kussakin olisi 20 silmukkaa+25riviä (ei varmaan ihan neliön muotoa tule silti, mutta se ei haittaa). Tein photarilla valmiiksi saman verran ruutuja käsittävän malliruudukon, jossa yhden ruudun koko oli 20x25px (280x500px) ja sovitin (pienensin ja venytin) piirroksen ruudukkoon sopivaksi. Sitten pistin peliin uuden layerin multiplylle, otin viivatyökalun, aliakset ja muut pois, ja aloin piirtää alta kuultavaa kuviota.

Seuraavaksi teen uuden ruudun kokoisen 20x25px kuvan ja irroitan tekemäni gridin kanssa ruudut yksittäin omiksi layereikseen pikkukuvaan. Kun kaikki ovat omilla layereillaan, muutan koon kymmenkertaiseksi 200x250 (kun vaihtaa kuvan kokoa muuttaessa "resample image"-kohdassa "nearest neighbor" -säätöön, kuvioon ei tule aliasta), teen päälle gridin ja tallennan kuvat erillisenä tiedoistoinaan + printaan paperille malliksi. Pitänee myös kehittää joku nimeämissysteemi langoille ja lajitella lankoja niiden mukaan jo tässä vaiheessa.

Eh, kuulostaa vähän nördeltä?

---

Huushollimme on modernisoitunut kerralla: meillä on nyt mikroaaltouuni! Keittiö tuntuu nyt vähän vieraaltakin. Aina, kun taloon tulee jotain uutuudelta kiiltävää, tulee pakollinen remontoinnin tunne, mutta onneksi uutuudenkiilto aina kaikkoaa nopeasti. Luonnollisesti tähänkin sähköiseen vempaimeen liittyi se sama tekninen epäonni, joka tätä taloutta vainoaa: valmistusvirhe. Eka mikro lähti oston jälkeen samantien kauppaan, koska kiikkui kun paraskin keinutuoli. Pohja oli niin epätasaisesti valettu, että olisi melkein huvittanut, jos tämä roinaruljanssi ei olisi ikuinen ongelma. (Meidän tuurillamme lähes kaikki ostamamme laitteet ovat olleet viallisia siinä määrin, että siitä on kehkeytynyt jo melkein pysyvä vitsi, joten siinäkin valossa tuntuu varsin merkilliseltä Tekniset Kone-Anttilan myyjän vihjailut siitä, että olisimme jättäneet kaupanpäälle tulevan viiden vuoden ylimääräisen takuun ottamatta...) Seppälän Citymarketin palvelu oli niin laadutonta, että tuotteen vaihdon sijasta myös kauppa vaihtui ja hienon näköisen hopeahkoisen Citymarketista ostetun LGn tilalla onkin Prismasta ostettu valkoinen Upo.

---

Sitten kaukokaipuulinkit ihmisille, joiden sisällä asuu vielä toteuttamaton seikkailu:
Mikaelin Viron liftausreissun kuvat ovat verkossa.
Suomen majakkaseuran "Majakanvartijoiden" Märketin päiväkirja.

2 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Aivan mielettömän hieno peitto tulossa! Ja mikroaaltouuni...hmmm...taidanpa tietää mitä tulet sillä tekemään :D

Hyvää syntymäpäivää! (vai huomennako se on?)

Päivi kirjoitti...

Olen kyllä itsekin ylpeä luonnoksestani, mutta en vielä uskata edes arvata, miltä lopputulos näyttää... Huh.

Mikroaaltouunia ei ole kytketty päälle vielä kertaakaan! Jääkaappi on posauttanut koneeni sammuksiin pari kertaa tässä kesällä ja pelkään, että mikro tekee saman, joten olen tässä kontaktoinut sähkömieheen, joka vetelisi meille vähän piuhoja sinne tänne... Mutta koolaus on ollut kyllä mielessä...

Synttärit on vasta lauantaina, mutta koska nimpparit on samana päivänä, olen yleensä viettänyt synttäreitä enemmän tai vähemmän koko viikon... Eli kaikki ekstrat kakun ja karkin syömiset ja ylimääräiset lekottelut menee synttäreiden piikkiin.