keskiviikkona, toukokuuta 31, 2006

soi | Killing Joke - Love Like Blood




AARGH. Pää meinaa irrota joka kerta, kun radiosta tulee Love Like Blood.

Pää meinaa irrota muutenkin. Hedari saa maailman väräjämään ympärillä. Piti tänään kirjoittaa Live Herring -raha-anomusta, mutta tein tunti sitten päätöksen, että jätän tänä vuonna sikseen. Itse hakemuspaperi on ollut valmiina jo useita päiviä, mutta liitteet vielä puuttuvat ja raaka totuus raahaa minut töiden pariin nyt, kun taas pystyn istumaan koneen ääressä rajallisia aikoja. On jo vähän parempi olo kuin muutama tunti sitten, mutta edelleen käveleminen laittaa diskopallon pyörimään päässä.

Ensimmäistä kertaa viime tippaan jättäminen ei johdu aikaansaamattomuudesta vaan siitä, että ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa. Ajan saamattomuudesta siis.

Kaada se litku takaisin lehmään! Se ei kelpaa edes kannen pesemiseen!

- Joe-poika Singaporesta, Aku Ankka -

maanantaina, toukokuuta 29, 2006

soi | You Say Party! We Say Die! - The Gap (Between The Rich And The Poor)


Forest. 2006.

Kerrankin olen ennen yhdeksää hereillä - ja ollut jo tunnin. Ehtinyt ihastuttaa hyvä kahvi, joka vaihteeksi valui pannuun - ja surustuttaa Porvoon kirkon palo. Mutta bloggaan lähinnä sitä varten, että tähän AIKAISEEN tilanteeseen on niin hieno sitaatti.
Ihmiskunta on kautta historiansa kiinnittänyt aivan liikaa huomiotansa aikaisen linnun onnekkuuteen ja liian vähän madon epäonnisuuteen.

Winston Churchill


Niin.

Minä maan matonen lähden palaveriin.

lauantaina, toukokuuta 27, 2006

soi | This Mortal Coil - Song To The Siren


Balloons. 2006.

Virkeän kevätmusiikin tahdissa muodostelen sanoja. Uusi näppis on niin nopsakka, että en meinaa pysyä perässä. Pitänee varmaan käydä hieman lisäämässä viivettä, että pystyn kirjoittamaan vanhaan malliin.

Ai, että minne olen kadonnut? Sitä itsekin välillä ihmettelen, mutta tällä kertaa tiedänkin: hukun töihin. Tarkoitukseni oli tuon Väristyksiä-näyttelyn pystytyksen jälkeen relata ja pelata pleikkarilla sun muuta, mutta p-m. Onneksi *välillä* jopa tuntuu, että työsatsi on hallittavissa.

Viime viikolla alkoi aktiiviurani seuraavan värinäyttelyn parissa. Välillä on väriä -näyttely aukeaa taidemuseossa syntymäpäivänäni. Viikolla tapasin Sirpan ja katsoimme vähän, mitä on näyttelyyn tulossa. Siitä lisää, kunhan aika koittaa.

Ajattelin alkaa viisaaksi ja aloittaa blogissani sitaattisarjan, jotta edes vähän tulisi syvällisyyttä tähänkin foorumiin. Ensimmäisen lähdettä en tosin tiedä. Ken tietää, minua valaiskoon.
Luennoitsija kiinnitti luentosalin taululle nelikulmaisen valkoisen paperiarkin ja teki arkin keskelle pienen mustan pisteen. Hän kysyi opiskelijoilta, mitä he näkivät.
— Mustan pisteen.
— Eikö kukaan teistä näe isoa valkoista neliötä? kysyi luennoitsija.

sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

soi - BBC Radio 2: 50 Years Of Eurovision



Euroviisuhuumassa kuuntelen parhaillani vaihteeksi BBC Radio 2 -aseman Euroviisuhistorian kertausta: www.bbc.co.uk/radio2 Ohjelma ladattavissa vielä muutamia päiviä sivun oikeasta reunasta. Ding Ding Dong.

Yläkaupungin yö toi mukanaan taas vakiokammotusilman, joten oli ihan hyvä tekosyy istua koko lauantai kotona ja katsella Euroviisuja. Menin jälkeenpäin tsekkaamaan Eurovision.tv:n sivuilta semifinaalipisteetkin - Lordi itseasiassa voitti senkin ja ihan samalla pistemäärällä. Loppuyön suunnittelin strategiaa, miten voin tunkea itseni vapaaehtoiseksi työntekijäksi ensi vuonna. Oi, mikä kitschielämän täyttymys!

Uusi kone on muuten pöydän alla ja hurisee niin hiljaa, ettei meinaa saada nukuttua. Tein jo uskomattoman flash-spektaakkelin uudella flash-ohjelmallani, mutta yleisö ei ole vielä valmis kohtaamaan sitä, joten säilyköön arkistoissani. Illustratoria kokeilin kevyesti ja muokkailin hieman tekemiäni värityskuvia. InDesignia en ole vielä uskaltanut avata.

GearWorksin kuitenkin sain asennettua ja uudet kaiuttimet vaihdoin takaisin kymmenen vuoden takaisiin Justereihini - vähän botnea takaisin ääniin.

Niin, ja tulihan se Väristyksiä-näyttelykin melkein valmiiksi. Avajaiset olivat Suomen käsityön museolla viime keskiviikkona ja aika paljon oli porukkaa paikalla. Näyttely on auki syyskuun puoleen väliin, joten aika massiivisen tekosyyn saa keksiä, jos väliin jättää. Vielä on vähän hiottavaa.

Käsityön museolla on nyt myynnissä värityskuviani, joita myydään myös Beckerillä ja Pienessä kamarissa. Museolle tulee lähiaikoina myös ompelukuvakokeiluni... Timppa joutui tänään parsinneulaostoksille, jotta pääsen kokeilemaan kuvia käytännössä. Jos kaikki menee hyvin, niitä on sitten saatavissa viikon sisällä museosta.

Kirjoitettavaa olisi viiden elämän edestä, mutta pakko kai varsinaisten töiden pariinkin on palattava jossain vaiheessa. Sunnuntai on arkeni alku.

tiistaina, toukokuuta 16, 2006

soi | ...hei.... missä musiikki?


Eilen oli hyvä mieli, mutta kumminkin koko päivän outo ilkeysvinku päällä. Kytkin sen tänä aamuna pois.

Tauoilla olen piirrellyt värityskuvia Käsityön museon kauppaan - tällä kertaa jopa skannaan ne itselleni. Pieneen kamariin mennyt satsi jäi skannaamatta ja se satsi oli mielestäni paras. Tähän mennessä.

Ompelukuvasetit saan tehtyä varmaan vasta pari päivää näyttelyn auettua. Avajaisten jälkeenhän on hyvää aikaa, kun konekin lähtee huollon kaitoja polkuja kuljeskelemaan keskiviikkoaamuna. Ja on sillä tiellään varmaankin jonkin aikaa. Tämä myöskin merkkinä ystäville/tutuille/kaikille, keneen minun olisi pitänyt tai pitäisi olla yhteydessä sähköisesti tahi muuten: sulkeudun sähköpostisen maailman ulkopuolelle hetkeksi. En siis ole (todennäköisesti) kadonnut tahi pahasti vahingoittunut, jos ei kirjaimia blogiin lisää tule.

soi | Johnny Cash - Mercy Seat


Hieno päivä, sydäntäsärkevä ilta. Semiaktiivisen etsintäsessioni jälkeen näin Arabian kirpparilla "Muumi unelmoi" -mukin tarjolla. Meilasin ja kysyin hintaa. Tässä vastaus: Hintapyyntö on 200€ sehän on harvinaisuus.
Pakko kai toivoa, että joku ystävällinen ihminen sen joskus vielä jättää orpona oveni taakse odottamaan.

---

Niin joo - se näyttely: kirjoittelen / korjailen näyttelytekstejä. Huomenna lienee kiireisin päivä näyttelyn suhteen ja keskiviikkona todennäköisesti aivolisäke pullahtaa. Silloin aamulla pitää yrittää saada kone huoltoon ja päättää, mitä ohjelmia siihen tilaisi... Parin tonnin ohjelmapakettia suunnittelen, mutta en tiedä, kestääkö sielu sellaisella rahasummalla shoppailua. Hirvittää ajatellakin, kuinka paljon jäätelöä sillä rahalla saisikaan. Jäätelö on kuitenkin paljon mukavampi hyödyke.

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

soi | Bluetonic - Bluetones


Summer Rain. 2006.

Niinhän sitä on, että kun on elämä tai sen korvike, ei sitä tänne ehdi kirjoittaa. Aika mennyt Väristellen.

Ooo, vaikka mitä hienoa tapahtunut ja ihan uskomattomiin ihmisiin olen törmännyt, mutta vaatisi tolstoiromaanin sivumäärän mitan, jotta voisi kertoa kaiken. Joten oletan, että suurin osa hienouksista tulee vielä esiin tulevassa elämässäni lähikuukausina ja todennäköisesti olemiseni rauhoittuu sen verran, että saan jälleen blogattuakin asioita.

Hienosta ostoksestani on kuitenkin pakko kertoa: löysin kahdella kymmenellä eurolla marketista Gary Grant -boksin, jossa on viisi GG-elokuvaa. Kassalla hinta laski alle kolmeentoista euroon. Sadepäivien ohjelmaan on siis varauduttu.

(Tuleepa BBC6:lta *niin* mukavaa musiikkia töitä tehdessä. Uriah Heepiakin soittivat - tuli ihan lapsuus mieleen.)

Colorian foorumiin oli lykätty Värikysely, kosmetiikan värinimistä. Käykää vastaamassa!

maanantaina, toukokuuta 08, 2006

soi | Killing Joke - Love Like Blood


Life. 2006.

Pää on vähän vaivannut olemassaolollaan, mutta ainakin tuosta tuntemuksesta voi tehdä varsin vahvan päätelmän sen olemassaolosta. Olen silti kohtuullisen tyytyväinen tekemisiini: töitä olen saanut hoidettua alta pois viime parin päivän aikana varsin huomattavan määrän. Kuin pieni tehdas täällä puhisen. Ja myös muita jonottaneita aktiviteettisuorituksia. Välittämö-galleriaankin lisäilin muutamia ilmoittautuneita taiteilijoita.

Väristyksiä haukkoo päivistäni jo sellaisia paloja, että jos tekeminen ei olisi niin hauskaa, olisin vakavasti huolestunut. Huomenna alkaa pystytys ja sinisiivet vatsassani myllertävät. Reilun viikon päästä avajaiset - toivottavasti silloin on vielä yhtä hauskaa kuin nyt.

Lauantaina viihdytin kotijoukkoja lukemalla ääneen lainassa olevaa Spektrum - der Wissenschaft / Spezial: Farben -lehteä. Pakko, kun ei muuten meinaa ymmärtää. Tämä huvi ei toistu varmaan kovin usein. Vaikka on tuolla hyllyssä mm. yksi saksankielinen orgaanisen kemian kirja viime vuosisadan alkupuolelta.

lauantaina, toukokuuta 06, 2006

soi | Wah!Heat - Seven Minutes to Midnight


Grrrr. 2006.

Jaah. Peliplaneetasta löysin parin viikon takaisen uutisen: Ratchet & Clank PSP:lle. Dämn. Daxterin seikkailukin on jo PSP:llä, joten kai tähän pitää alkaa vakavasti suhtautua. Seuraava R&C tulee pleikkari 3:lle 2007 alussa, joten sinne asti pitäisi pärjätä. Onneksi Ratchet & Clank Gadgets tarjoaa vähän hyvää mieltä.

Myös Rayman (RaymanZone.com) saa lisäjaksoa: Ubisoft on julkaisemassa joulumarkkinoille Rayman Raving Rabbids -peliä.

---
Huomattavasti terveempi oli kuin parina viimeisenä päivänä. Oli jopa häivähdys ajatuksesta havaittavissa herätessäni klo 09:10.

torstaina, toukokuuta 04, 2006

soi | The Cure - Hanging Garden


Hämmentävästä numerosarjasta 01:02:03 04/05/06 on selvitty. Mitään ei tapahtunut.

Eikä näköjään tapahdu vieläkään: sitä tavallista vain. Töitä ja näyttelyn pykäämistä.

tiistaina, toukokuuta 02, 2006

soi | Dungen - Sjutton


Model. 2006.

Henkevän Silakan toukokuun teemanäyttelynä on Alkuperäinen | Original. Näyttelyn kutsuvieraana on Katja Engblom teoksellaan Original. Aamu meni tiedotteita meilaillessa ja muun silakkaisen touhun parissa.

Olen melkein setvinyt työmeilini ja pääsin jo henkilökohtaisiinkin. Erityisesti ilahdutti, kun huomasin muutamia päiviä sitten saaneeni viestin Pirkolta Ranskasta. Kesällä toivottavasti nähdään pitkän ajan jälkeen.

Tänään pumpsahti kesän odottelufiilis oikein kunnolla päälle. En niinkään odota kuumuutta ja aurinkoa, mutta sitä kylläkin, että ikkunasta näkyy sininen taivas ja sininen vesi harmaan mössön sijaan. Ja että raskaimmat projektit ovat takana päin. Olen vakavasti harkinnut jopa muutaman lomapäivän pitämistä.

Sivuraiteena: Viime viikolla muuten huomasin Prisman mainoksesta, että siellä puutarhaosastolla myydään oopiumunikkoa ja ihan omalla nimellään oopiumunikkona. Joku muukin on huomannut: yhdellä keskustelupalstalla pohdittiin toissapäivänä, onko voiko tuosta unikosta oikeasti valmistaa oopiumia ja jos ei, niin voiko Prismaa syyttää mainonnallisesta harhauttamisesta. Kirjoittajat päättivät testata ja katsoa miten käy. Piti seuraamani tätä uraa uurtavaa mediakeskustelua, mutta hukkasin jo keskustelun osoitteen, enkä googlaten ole vielä löytänyt. Ilmoittakoon, ken keskustelun löytää.