keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

soi | Placebo - Because I Want YouNo johan nyt. Soittelin Seijalle taidetoimikuntaan ihan muissa asioissa, kun mieleen juolahti kysyä apurahoista: Live Herring on saanut jonkin verran apurahaa tapahtuman järjestämistä varten. Yliopisto ei tänä vuonna järjestä luentoja, mutta lupasi tukea muilla tavoin. Innostuneita järjestäjiäkin on ilmoittautunut. Tämähän alkaa näyttää valoisalta. Ehkä tänä vuonna tapahtuman jälkeen ei seuraa kuukauden koomaa ja kaikenlainen henkinen tärinä jää vähemmälle.

Viime viikonloppuna ostamassani Kemiallisteknisessä käsikirjassa on hyödyllinen luku Valostavat aineet, jossa neuvotaan tekemään pimeässä loistavia aineita ja mm. punaisen värisenä valostava kivi, vaaleansinisen värisenä valostava kivi ja sinipunaisen värisenä valostava kivi. Toiseksi viimeiseen käytetään mm. uraninitratiliuosta ja viimeisenä mainitun kohdalla mainitaan: Vanino'n ja Lambrecht'in mukaan voidaan edellisen loistokykyä huomattavasti kohottaa lisäämällä siihen pieni määrä talliumsuoloja. Oivia neuvoja tällaiselle kotiaskartelijalle! Vieraat, ottakaa mukaan geiger-mittarit, kun tulette seuraavan kerran. Meillä kiiltää ja kimaltaa!

2 kommenttia:

Kolu kirjoitti...

Heips!

Hintsusti ( sallithan ilmauksen )kiinnostaa tuo värin valaistuminen!

Kertakaikkiaan jännittävää!
Saisinko pikakurssin- voisin tuoda vähemmän kiiltäviä bakelseja!

Nyt kun ei näy tuota toista kiiltävää siunaantuvan tai kasaantuvan , voisin killottaa aivojani ja aistejani ja katella värikemiaa ihan mielenvirkistykseksi!
Ja ei tarttis sitten enää ehkä kohta betonoida noita "laservärejä " alkukantaisesti!Vaan siirtyisin kokemukselliseen värien esittämiseen..........hmmmmm

Arjen alkemiaa!

Heips
Marja

Anonyymi kirjoitti...

Et varmaan sitten tiedä, ette varmaan saa noita uraania ja talliumia mistään, ne on vahvasti radioaktiivisia ja vaarallisia aineita.