sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

s-track | Sebastien Tellier - 'Broadway'
Vihdoinkin (ja vieläpä yleisön pyynnöstä): ennen joulua oli pakko olla asiasta hissunkissun massiivisesta käsityöprojektistani, kun pelkäsin, että vanhemmat yhtä-äkkiä alkavat nörtittämään ja päättävät tutustua blogiini. (Elän fantasiamaailmassa.) Joka tapauksessa: äiti innostui kesällä kovasti värjäyskokeiluistani ja peräänantamattomalla päättäväisyydellä otti päämääräkseen tyhjentää metsän kaikista hyötykasveista, etenkin sienistä. Päätin palauttaa nuo luonnonantimet jalostetussa muodossaan takaisin ja neuloin vanhemmilleni lahjaksi kaksipuolisen *hienosti kuvioidun* peiton. Kuvatodisteet puhuvat puolestaan. Että olen ylpeä. Minultakin, käsityötuntien kauhulta, tuollainen irtoaa.

--
Eilen oli melkein t-koneeton päivä: aamulla shoppailua ja soppabaareilua; iltapäivällä Petäjäniemen Jussin näyttelyn avajaiset Beckerillä (siinä näyttely minun makuuni!), sosiaalista kontaktoimista ja suklaata; sitten lyhyt palaveri Päivin ja Annen kanssa Sohwilla. Illan kulttuuritekona katsoimme varsin viihdyttävän, joskin hitusen unettavan vuokrafilmin Batman Begins.

Tänään aamukahvin mausteena katsoimme uuden-digiboksin-ajastusharjoitustalletettuja disneyklassikkoja - ehdottimaksi vierdoksi nousi Scrooge McDuck and Money, jossa Roope saarnaa veljenpojilleen rahan historiasta ja sijoittamisesta runo- ja musikaalimuodossa. Mutta ihan oikeasti viisastuin: roomalaiset sotilaat saivat suolarahansa, salarium, josta sitten englannin sana palkka, salary, tulee. Opin myös hienon budget, budget, budget -laulun, mutta valitettavasti se pyyhkiytyi jo mielestä.

Toivoen ymmartamykseen ja kannatukseen Teidan puolelta.

4 kommenttia:

Merja kirjoitti...

upee on välly, syystäkin olet ylpee!

Anonyymi kirjoitti...

...*hämmästyksestä suu ammollaan täällä*

...tuon tekemiseenhän on mennyt iäisyys, jos ihan käsin neuloit?!

Tulee vähän Gallen-Kallelan ryijyt mieleen, samanlaista rytmiä löytyy. Kyllä se tekstiilitaiteilijan tie tästä aukeaa.

Tuija

Anna kirjoitti...

Ihan oikeasti teit itse?

Kateellinen olen tuollaisista taidoista. Eikö tuo ole aika isokin? Pari metriä pitkä?

kaima Hu kirjoitti...

Hieno peitto! Et kyllä turhaan maininnut, toooosi upea.

Nyt äitisi motivoituu metsäretkille entistäkin uutterammin. Opastat vähän vielä okrakäävän ja karhunkäävän ym hauskojen suuntaan...?

Vautsi, olen kyllä pikkuisen mustis :D