keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2005

HUOM! Te kaikki iloiset mesenaatit siellä!


Valoissa 7.


Koodailen parhaillani Elävän Silakan osallistumiskaavaketta verkkoon. Sen jälkeen pitäisi varmaan lähettää projektilaisille ja yhteistyökumppaneille jonkinasteista raporttia siitä, mitä on tapahtunut. Eilen puhuin Paula S:n kanssa alustavasti oppilasyhteistyöstä JAOn kanssa. Toivottavasti toteutuu; seuraava palaveri opettajien kanssa asian tiimoilta pidetään elokuussa. Elävän Silakan lisäksi puhuin Henkevästä Silakasta. Uuden gallerian yhtenä tavoitteena on esitellä uusia tekijöitä ja koota opetuspaketteja verkkoon. Sovimme, että JAOn oppilaat ovat kerran vuodessa, joulukuisin, kutsutun taiteilijan paikalla. Katsotaan, jos tähän voisi liittää vielä jonkun asteista nettitaideluentoa tai -kurssia.

Elämä molempien silakoiden kanssa on ollut sikäli lohdullista, että kaikki, keneltä olen kysynyt ovat olleet vastaanottavaisia ideoille - yksikään ei ole vielä lyönyt ovea kiinni. Vielä kun joku iloinen mesenaatti jostain löytyisi - joka maksaisi Elävälle silakalle sen verran rahaa, että voisimme palkata koordinaattorin. Projektista varmaan tulisi moniulotteisempi ja meillä pro bono -ihmisillä säilyisi jokin kosketus todellisuuteen vielä projektin jälkeenkin. (Vinku, vinku.)
Olen näköjään kytkeytynyt oikeaan taiteilijamoodiin...

Spämmiprojektini eteni eilen hurjasti huolimatta äänen kanssa pelehtimisestä. Eihän se seitsemän gigan wav mihinkään suostunut kääntymään. Seivasin uudelleen huonompilaatuisena ja johan tippui tiedostokokokin reiluun gigaan (...!) Luulin ensin, että tiedosto oli liian suuri, eikä koko juttu ollutkaan kääntynyt konepuheeksi, kun RPn soittoaika näytti yhtätoista minuuttia 24 sekuntia. Kuuntelin konepölinää yksitoista minuuttia 24 sekuntia, jonka jälkeen ääni vain pulputti pulputtamistaan. Pituus onkin 11 TUNTIA 24minuuttia ja 55 sekuntia. Viiden maissa eilen pistin lataamani ilmaisohjelman konvertoimaan wavia mp3-muotoon, mutta siinä se rouskutti filettä vielä tänä aamunakin, kun heräsin. Tein kitkerän johtopäätöksen ja latasin toisen ohjelman - joka ystävällisesti antoi konvertoimisajankin. Joka tuskin kuitenkaan pitää paikkansa. Näyttää kuitenkin prosenttiluvun, joka koko ajan näyttää kasvavan, eli toivoa vielä on. Rouske on kuitenkin kova. Kone varmaan itkee Guatemalan verta tämän prosessin jälkeen.

Itse asiassa, haluaisin embedata esim. RPn sivulle ja äänifileen jotenkin streamaamaan sivulta, mutten ole vielä moiseen vaihtoehtoon sen syvemmin perehtynyt. Katsoin verkosta jotain softia, mutta sitten tuli sisältämisseinä vastaan ja päätoiminnot jäätyivät. Joten jos joku iloinen henkinen mesenaatti siellä tuntee streamausjutut ja kertoo, miten tästä helpoimmin selviäisin ilmaiseksi, johan olisi vinkeää.

3 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hyvää Syntymäpäivää Sinulle Päivi, hyvää syntymäpäivää nyt toivotan...
ja samalla muistutan Päivin ystäviä, että myös Päivi on pääsemässä lapsentaudistaan ja täyttää tänään 35 vuotta.
Halauksia uniselle Päiville,joka puolenpäivän maissa kampeaa itsensä vällyjen välistä koneen ääreen.
Sari

Päivi kirjoitti...

MISTÄ LAPSENTAUDISTA?

Toisin kuin luulet, luin tuon viestisi noin 5 minuuttia sen jälkeen, kun olit sen jättänyt. Olen nimittäin nykyään kyennyt kampeamaan itseni ylös jo varttia yli yhdeksän aamuisin, koska tv1 lähettää aivan loistavaa brittisarjaa Heartbeat, jota suosittelen kahvin kanssa nautittavaksi aamupalaksi kaikille sieluille ikään tai sukupuoleen katsomatta.

Päivi kirjoitti...

Hmm... Nyt kun oikein mietin, tuntuu tosiaan vähän keski-ikäiseltä.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ai, realplayerissa onkin BBC2 - väärä kanava. Vaihdan bbc6:een. Aion varastaa räyhäisän rokkinuoruuteni takaisin.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ei se näköjään auta. Soittavat prhna jotain 60-luvun viisua.
.
.
.
.
TARJOTKAA EDES JOKU JÄÄTELÖÄ! *epätoivoinen huokaus*