sunnuntaina, toukokuuta 16, 2010

Inspiral Carpets / Mark E Smith - I Want You


[Poissa 163. Pigmenttimustetuloste, 15x14cm.]

Pienet suuret asiat ilahduttavat ja harmittavat.

Aamulla koin koko vuoden hienoimman hetken, kun kipusimme tuohon yliopiston päärakennuksen viereen äänittelemään Seminaarinmäellä asustelevien lintusten ääniä. Olisin voinut istua siinä, lämpimässä ja hiljaisessa kesäsateessa, vaikka kuinka monta tuntia. Kotiin kävellessä ja lintujen laulun jäädessä taakse mieleen vaelsi kirpaiseva ajatus Seminaarinmäen "siistimisestä". Minulle tuo kodin vieressä sijaitseva pienten aarniometsien kollaasi on tuottanut aineistoa omaan tekemiseeni sekä konkreettisina kuvina ja ääninä että virikkeisenä ympäristönä. Kampusalueen rehevöityneet piilopolut ovat tarjonneet pienen pakopaikan, keitaan betonin keskellä. En ole lukenut kovin tarkkaan tulevaisuuden suunnitelmia, mutta olen keskusteluista ymmärtänyt, että juuri tuota hallitsematonta rönsyilyä on tarkoitus pistää kuriin oikein olan takaa ja hienot pihlajapuiden varjostamat polut olisi tarkoitus jyrätä nurmikentäksi. Ehkä ajattelisin toisin, jos olisin maisema-arkkitehti, mutta kaupunkiympäristössä jotenkin automaattisesti ilahtuu kaikista luonnon ryöpsähdysyrityksistä. Lahovaurioisten puiden paloittelun sentään kykenen ymmärtämään - ja toivon vain, että koko keskustelu on kantautunut korviini rikkinäisen puhelimen kautta.

Kiire se ei vain ota loppuakseen, vaikka tuntuu, että olen jo saattanut enemmän töitä loppuun kuin yhden ihmisen olisi fysiikan lakien mukaan mahdollista tehdä. Olen yrittänyt väännellä ja käännellä kalenteriani, jotta olisin saanut siihen mahdutettua luokkakokouksen Kuopiossa ensi viikonloppuna, mutta journalistisen uran myötä taisi kadota myös ajanhallinta: ei kykene. Poisjääminen harmittaa kovasti - olisi ollut kiva nähdä ja päästä katsomaan, mitä porukalle kuuluu. Ainakin muutaman pitivät linjansa ja päätyivät toimittajiksi.

Kipaisen Kuopioon sitten melkein kuukautta myöhemmin - saa nähdä tuleeko näyttelyn avajaisiin ketään. Edes niitä töitä, joita olen sinne suunnitellut. Tällä hetkellä on vähän epävarma olo sen suhteen...

Ei kommentteja: