sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Fred Astaire - They Can't Take that Away From Me

Täällä on sekä sairastettu että aherrettu; virtuaalielämä jäänyt vähemmälle. (Sekin vaikuttaa, että kuukausia suunnittelemani blogin kunnostus (kunnon layout) on edelleen vaiheessaan.)

Tilasin itselleni viime viikolla omaisuuteni verran uutta omaisuutta: Adoben Design Premium bundlen ja Computer Arts -lehden vuosikerran. Ensin mainittu on jo asennettuna koneelleni ja aivan hurmiossa testailen uusia ohjelmia. Uusien ohjelmien asentaminen jännitti ja innostutti siinä määrin, että mahaan alkoi melkein koskea (¬_¬ *nerd*). On systeemi sen verran muuttunut, että vähän menee etsiessä. Itse ohjelmat eivät liikaa, jotta haittaisi, mutta yllättävä stoppi tulee perusflowhun, kun pysähtyy etsimään oikeanlaista logoa alapalkista tai alt-tabista. Photarin jo löytääkin aika ok, mutta dreamweaverin merkkitunnistamisen kanssa on vielä vähän ongelmaa. Ainoa ärsytys on tähän mennessä se, ettei Photariin automaattisesti asentunut kaikkia omia actionejani, vaan ne piti itse käydä kopioimassa arkistoista oikeaan hakemistoon. Sama Dreamweaverin snippetsien kanssa, mutta sitä en olettanutkaan, koska edellinen dreamweaverini on vielä Macromedian tuotantoa. Ja vielä koneella, jos iskee uusavuttomuus.

Seuraava suurhankintani olisi sitten a3+ -tulostin loppukesästä/alkusyksystä, kun taiteellinen hypertuotantolaitokseni aloittaa virallisesti toimintani. Olen vakaasti päätynyt hankkimaan HPn Photosmart Pro B9180 -pigmenttisuihkarin, joka on pessyt arvosteluissa vastaavanlaiset Epsonin ja Canonin printterit mennentullen. Ainakin noissa oman alani - en tiedä sitten puhtaasta valokuvaprinttaamisesta.

Ja kun gadgeteissa liikutaan: **nimeltä mainitsematon ihminen** onnistui ostamaan itselleen jostain Tokmanni-ketjun kaupasta PSP valuepackin 99 eurolla, mutta ei ostanut allekirjoittaneelle, mistä jonkin asteista kaunaa poden edelleen. Joudun ilmeisesti maksamaan täyden hinnan laitteesta, koska en kauan enää jaksa odotella: Rachet & Clank - Size Matters on ilmestynyt muutama päivä sitten ja kerännyt kovasti kehuja. Syksyllä pitänee hankkia sitten isovelikin, PS3, vaikka luulen, että jos kesästä tulee sateinen...

Tänne teknomiittien universumiin kaikki laitteet halajaa.
----

ps. JEE! Live Herring sai apurahaa Taiteen keskustoimikunnalta toimintaansa! Meillä menee oivallisesti! Blogi aukeaa kohta ja lisätietoa kesän työpajasta tulossa.

---
ps2. Tähän väliin tiedote Silvialta Bulgariasta kaikille tiettäväksi:
Me and my husband have opened an Artist Retreat in the village Patalenitza in the Rhodopa Mountains, Bulgaria. We offer to textile artists, fine art artists, writers, poets and translators from abroad the whole retreat – house for living, atelier and 650 sq. m. yard, where they can live and create in quiet countryside surroundings and find inspiration for their work.
Here is the web site of our residency with more detailed information about the location, the conditions, the rates etc.: silviaretreat.googlepages.com

Silvia Haralambova on Bulgarian Pazardzhikissa elävä ja työskentelevä bulgarialainen (tekstiili)taiteilija, lisätietoja: sharalambova.googlepages.com

Ei kommentteja: