torstaina, huhtikuuta 27, 2006

soi | Robots in Disguise - Turn It UpVälittämö.org on sitten auki sekä verkossa että reaalimaailmassa: 00130Gallery (Korkeavuorenkatu 27, sisäpiha, Helsinki). Veikkaanpa, että jokainen taiteilija on toiminnassaan jonkinasteista vaihtokauppaa käynyt, mutta toivottavasti foorumi löytää paikkansa paitsi taiteilijoiden keskuudessa myös taiteenhankkijoiden parissa. Kunpa joku rohkea ehtisi ilmoittaa ennenkuin roger stepwolf ennättää tarjoamaan vaihtotavaraksi \/iagraa tai genuine rolex replicaa (kyllä, yön aikana oli Colorian vieraskirjaan tullut pari spammia).

Päivän tarpeelliset surinoinnit:
Flickristä voi käydä vilkuilemassa Välittämön pystytys- ja avajaiskuvia: www.flickr.com/photos/valittamo
Gallerian blogista voi tutkailla, mitä muuta paikalla tapahtuu: 00130gallery.blogs.fi/main

--
Eilen oli paluu kotiin, tänään paluu arkeen. Sähköpostitilanne on palautunut noin 50 vielä avaamattomaan, pöydällä lojuu kaksi avaamatonta työkirjettä ja tämä päivä on kulunut puhelimessa. Pöydällä lojuu t-d-lista, tekemättömien joukossa uusi Live Herring -sivu, mikä piti tehdä ennen Helsingin reissua. Kuitenkin oudon levollinen olo. Paluumatkalla junassa monet itselleni avoimet Väristyksiä -näyttelyn asiat loksahtivat päässäni paikalleen ja kummallinen lohdun tunne valtasi mielen. Aloitan uuden stressittömän elämän *NYT* juhlimalla vappua etukäteen syömällä munkkeja ja juomalla simaa.

2 kommenttia:

Kapa kirjoitti...

Mites olette aikoneet hoitaa tuon veroasian? Verottaja ei nimittäin hyvällä katso esimerkiksi vaihtokauppaa hammaslääkärin hoidon kanssa. Kimppakyytikin on, jos niistä bensamaksuja maksetaan, erittäin rikollista.

Kapa

Päivi kirjoitti...

Emme itseasiassa hoida veroasiaa, koska Välittämö ei ole aktiivisesti mukana varsinaisessa vaihtoprosessissa, eikä tienaa sillä mitään.

Taiteilija ja taiteen hankkija ovat suorassa kontaktissa toisiinsa ja kaikki kauppa/vaihto käy taiteilijan ja taiteenhankkijan kesken (eikä Välittämö siis vie mitään välistä).

Kun taiteilija ilmoittautuu Välittämöön, häntä pyydetään ilmoittamaan *myös* teoksen myyntihinta (ja voi ilmoittaa vain myyntihinnan). Taiteilija + taiteenhankkija huolehtivat itse myytyjen/vaihdettujen teosten
ilmoittamisesta verotuksessaan tai jättää omalla vastuullaan ilmoittamatta.

Tästä on tulossa vielä lisää ohjeistusta Välittämö-sivullekin piakkoin.