maanantaina, kesäkuuta 11, 2018

Kyynelpuutarhurin päiväkirja / The Diary of a Tear GardenerKuvassa on kansiluonnos elokuun lopulla julkaistavaan Kyynelpuutarhurin päiväkirjaan, joka on fiktiivinen tietoteos Kyyneltarhasta ja samalla dokumentaatiota kyynelpuutarhurin työstäni. Kannen kuva on vain yksi vaihtoehto monista. Kannen valinta on vielä kesken, kuten koko kirjakin, ja aina välillä mietin, että mahtaako siitä valmista tullakaan. Tekstiä ja kuvia on ihan valtavat määrät, mutta vain vähän julkaisuvalmiina, ja järkeväksi kokonaisuudeksi editoinnin suhteenkin välillä usko on horjuvainen. Paradoksaalisesti olen samanaikaisesti hukkua materiaalin määrään ja kärsin materiaalipulasta. (Vähän samanlainen tilanne kuin se, että voi janottaa ja pissittää yhtäaikaa.)

Mielialani kirjoittaessa vaihtelee huimasti. Välillä nautin kirjoittamisesta ja tuntuu, että sormeni ovat kotonaan näppäimistöllä, mutta viime aikoina turhan usein on tuntunut siltä, että olen hypännyt suoraan altaan syvään päähän. Ei se mitään, jos kesällä voisin keskittyä täysin tähän, mutta kun on muutakin: Taiteilijatalli Porin asuntomessuilla heinäkuussa, ja Galleria Aarnin näyttely elokuussa. Toisaalta, aikataulu kirjan kanssa on niin tiukka, etten juuri vapaapäiviä pysty pitämään, joten työ asuntomessuilla tuo tarpeellisen irtioton, ja Aarnin näyttelyn alkaessa kirjahan on jo painossa (tosin jännitän jo etukäteen oikovedoksen katsomista, koska jos siinä on jokin pielessä - no, en ole ajatellut niin pitkälle.)

Joka tapauksessa: tämän kesän siis vietän Kyyneltarhassa täyspäiväisenä puutarhurina!

Kirjan edistymistä voi seurata FB-sivulla facebook.com/kyynelpuutarhuri


---


The image is one of the front page options for The Diary of a Tear Gardener book which will be published at the end of August, in Finnish only though. After finishing the book I'll try to seek some funding for translating it in English, but that's a whole another story then. I haven't yet selected the cover, and I actually haven't yet finished writing the book either. Once and a while I wonder if I will. I have tons of text and images, but only a small amount of it is already publish-ready, and almost each day I'm skeptical about editing it all to a sensible and readable book. It's a paradox: at the same time the amount of all material is paralyzing me, and I'm not having material enough. (The same kind of situation when you are thirsty and need to pee at the same time.)


I'm going up and down with this. I really enjoy writing and there's no better place for my fingers to be than a keyboard, but too often I feel like I've jumped to the deep end of the pool. If I just could concentrate fully on this through the summer, but there's so much stuff going on: our small gallery art shop at the Pori Housing Fair on July and exhibition at the Gallery Aarni on August. On the other hand, the time schelude of the book is so tight, that I can't even think about having a day off, so the work at the housing fair will give me a much needed break on working with the book, and when the exhibition at Aarni will start, the book is already to be printed (though I already am nervous about checking the proof print of the book, since if something is wrong there - well, I haven't thought it really yet.)


Anyway, I'll spend this summer at my Garden of Tears working a full-time job as a tear gardener.

Ei kommentteja: