maanantaina, marraskuuta 29, 2010

The Dead Weather — Die By The Drop


[Vieras 2. Pigmenttimustetuloste, kuvakoko 42x27cm + marginaalit.]

Perjantaista tuli pitkästä aikaa vaelteluluontoinen. Live Herring -miitin jälkeen oli tarkoitus haukata pikaisesti jotain ja jatkaa matkaa yliopistolle sinne Taiteen paikka -myyntinäyttelyn avajaisiin, mutta päädyimmenkin popahtamaan Jyväskylän Hubin tiloissa ja sitten ruokatauko venähtikin siinä määrin, että avajaiset jäivät väliin. Päivällä kävin viemässä uusia kortteja Galleria Beckeriin myyntiin ja sen verran mielenkiintoinen oli Kimmo Ylösen näyttely, että eksyin Beckeriin avajaisiin yliopiston ja Keski-Suomen museon sijaan. Tänään sitten tulikin jo tieto siitä, että yksi työ meni näyttelystä.

Lauantaiset Lutakon 20-vuotisbileet olivat aivan loistavat! Ennen lähtöä olin niin nuutunut, että harkitsin vakavasti kotiin jäämistä, mutta onneksi käänsin pääni: oli kiva nähdä monia tuttuja pitkästä aikaa ja muutaman sieltä melkein kahdenkymmenen vuoden takaakin. Juhlissa julkaistiin Tomin kirja Schaumaninkatu 3. Tanssisali Lutakko 1990-2010 - mikä pitää ehdottomasti hankkia omaan hyllyynkin. Muistelin ekaa Lutakon keikkaani, mutten saanut millään päähäni mikä se olisi ollut. Ihkaekalla keikalla (Rajuilma) en ainakaan ollut, mutta aika pian sen jälkeen tuli ensimmäisen kerran käytyä... ja pari vuotta myöhemmin löysin itseni sieltä työllistettynä. - Kyllä Jelmu ja Lutakko on ehdottomasti parasta kulttuuriantia tässä kaupungissa, ei siitä pääse mihinkään.

Vielä sunnuntaikin meni fiilistellessä - ja jälleen kipeänä. Alan hiljalleen kyllästyä tähän tolkuttomaan puolikuntoiseen rulettiin, kun joka toinen päivä on terveen kirjoissa ja joka toinen päivä ei meinaa pää pysyä hartioilla. Mrrr.

Jännä nähdä mitä viikko tuo tullessaan. Ainakin työlistalle on kertynyt niin hirmuinen pino projekteja, etten edes meinaa muistaa kaikkien syvintä olemusta. Posti toivottavasti kantaa lisää Monsterium-projektin kortteja tullessaan.

Ei kommentteja: