maanantaina, marraskuuta 02, 2009

Lost Knives - Cold MorningPoria pukkaa.

Ja lienen joutunut TEOSVARKAUDEN uhriksi! 200-osainen Poissa-sarja oli esillä Lahdessa syyskuussa ja sama setti on nyt menossa vieraisille tuonne Porin suuntaan. Purkutilanteessa ei töitä laskettu: kasattiin vain pahvilaatikoihin tarkoituksena järjestää kuvat kotona uudelleen. Järjestämisen hetki sai tietenkin luontevasti odottaa loppuhetken panikointia Porin suhteen, ennenkuin eilen sain vihdoinkin aikaiseksi laittaa kuvat numerojärjestykseen - ja voilà - °179 puuttuu! Päättelin, että tilaan ei varmaankaan jäänyt mitään, koska silloin galleriasta oltaisiin varmasti otettu yhteyttä. Pahvilaatikoita ei ole purettu välillä. Syntyi epäilys, että kuva olisi voinut pudota ikkunan liki sijaitsevan patterin väliin, mutta epäilen sitä, koska ko. kuva oli sijoitettu melko keskelle huonetta.

En millään viitsi soittaa Lahteen galleriaan ja kysyä, josko voisivat kurkata patterin taakse ja metsästää kadonnutta kuvaa. Jospa oikeasti on todella niin, että olen nyt kohonnut väärinymmärrettyjen joukosta varkauden-arvoisten ryhmään!

Vaikka mahdolliselle vorolle pitää kyllä sen verran kuitata, että ei tuo Uusi Kipinä nyt vartioinniltaan mikään Louvre thi Uffizi ollut, eikä niin ollen varkaudellisesti mitenkään erityisen haasteellinen.

Näissä merkeissä siis siiman setvimistä Poria varten. Ja vähän harmillisten takaiskujen säveltämänä: G9 tippui lattialle ja meni mäsäksi. Toimi ensin, mutta kun sen laittoi uudelleen päälle, objektiivi suvaitsi tulla ulos pesästään ja siihen se kaikenlainen toiminta sitten loppuikin. Ei kuulu edes surrrurr.

Ja tiedotusluonteisesti tietenkin:
Poriginal
avajaiset pe 6.11. klo 18
tervetuloa!

3 kommenttia:

merja kirjoitti...

Hei Päivi!

Oisko se kadonnut kuvasi vielä Woimalassa? Yksi siellä roikkui kesällä haihatusta ripustaissamme, meidän piti ottaa sinuun yhteyttä, mutta taisi siinä hässäkässä jäädä. Voisin kuvitella että se oisi pistetty esim sinne valvojan kaappiin talteen. Kantsisko kysästä vaikka Kilposkaisalta?

Päivi kirjoitti...

No hö. Lamaannuin niin putoamisesta tavalliseen "hän-jolta-ei-ole-työtä-varastettu-ei-edes-vaikka-on-tyrkyllä" -kastiin, etten osannut heti reagoidakaan tähän tietoon. Kyselen Kaisalta johtolankoja.

Pekalle juuri ihmettelin, että laskin kaikki työt seuraaviin näyttelyihin - voisiko olla, että kolme kertaa peräkkäin olisi tullut laskuvirhe. Ja tulin siihen tulokseen, että voisi kai, kun minun pääni on kyseessä.

Voi, mikä mahalasku.

Päivi kirjoitti...

Onneksi teen muistiinpanoja. Tässä järkevän tekemisen tauolla aloin nimittäin kaivella kesän papereitani, mielessäni jonkinlainen aavistus jo kesällä havaitusta katoamisesta. Ja siellähän se seisoo, muistiinpanoissa, että olen havainnut yhden työn puuttumisen jo kesällä, mutta ennen Lahden näyttelyä olen tehnyt puuttuvasta kuvasta toisen vedoksen - ja Lahdessa kadonnut on toinen.

Pistää sikäli miettimään hieman, kun muistikuvankin sai kaiveltua esiin vain muistiinpanovälineiden avulla. Oiskohan loman paikka?