tiistaina, marraskuuta 10, 2009

Järjestyshäiriö - Karkuri


[Poissa 4. Pigmenttimustetuloste, 15x14cm.]

Porin näyttelystä tuli kohtuullisen onnistunut (vaikka: jos olisin hahmottanut tilan paremmin etukäteen, olisin jättänyt seinillä olevat teokset pois ja jättänyt esille vain "Poissa" -teoksen). Avajaisissa sai kumminkin mukavaa palautetta - ja onneksi avajaisissa oli ihmisiä (eikä vain kahden käden sormilla laskettavaa määrää) huolimatta vaakaan sataneista räntäisistä jääpiikeistä ja siitä, että Porin alue on melko tuttavaköyhää aluetta. Vieraaksi tuli sentään tuttukin: Hanna toi mukanaan muistot viime vuoden ankarista opintokamppailuista ja syvän nostalgian tunteen ja kohtuullisen haikeuden.

Pitkästä aikaa näin reissulla myös jotain vaikuttavaa: Porin taidemuseossa esillä oleva Zineb Sediran Under the Sky and Over The Sea -näyttely kyllä ohitti totaalisesti kroonisesti minua vaivaavan visuaalisen väsymyksen. Itsellekin tuli taas intoa tehdä jotain uutta (jos olisi vain aikaa - ja saisi edellisten projektien jälkihoidot ensin kunnolla loppuun).

Itse mielikuva Porista kyllä jäi kytemään varsin mielenkiintoisesti... tiheään rakennettu harvaan asuttu kaupunki. Missä kaikki olivat? Porissa oli jotain äärimmäisen kiehtovaa ja pakkohan sinne on mennä kesällä uudelleen - talviaika, ja varsinkin tällainen loskan täyttämä musta aika, ei varmaan anna mistään kaupungista parasta kuvaa. Huvittavaa oli huomata, kuinka erilainen ensikosketus voi johonkin paikkaan olla: Timppa, joka meni paikalle autolla, näki Porista ensin nostalgista puutaloaluetta ja sitten kiviporin vanhat kauniit rakennukset, kun taas itse porhalsin Poriin junalla ja kävelin galleriaan katsellen jonkinlaista arkkitehtoonista hällävälismiä ja 70-luvun kolkkoja kerrostaloja.

Kesä ja polkupyörä voisi tuoda ihan uuden näkökulman...

Ei kommentteja: