keskiviikkona, heinäkuuta 30, 2008

Fountains of Wayne - Hackensack


Lisää Coloria-tilastoja (=pieni fiksailu jatkuu):
5505 kpl sub
58 kpl sup

Ilmoittautuminen on lähetetty, opiskelupaikka on vastaanotettu, reppu ostettu. Ja reppu myös pakattu: huomenna aamulla aikaisin lähtö Evolle ilvesten pariin värjäilemään. Ensimmäinen päivä tosin menee luentojen merkeissä, sekä kuuntelijana että puhujana. Luvassa kumminkin lienee rennohkoa meininkiä, niinkuin oli Turussa keskiajallakin (kuvia Keskiaikamarkkinoilta nähtävissa Värjärikillan galleriasivulla). Kiva pitää vaihteeksi viikonloppu ilman copypastausta.

Projektien kanssa on lievähkö kriisi, kun aika taas meinaa voittaa kilpajuoksun ja monet projektit ovat edelleen hieman epäselvähköä sumua, mutta usko (tai ainakin toivo) on kova. Tarjolla olisi pari hirmuisen mielenkiintoista projektia, mutta järki yrittää pitää viimeisistään kiinni ja vielä olen onnistunut pistämään vastaan. Liian täysi kalenteri on räjähdysaltis. Pitää tehdä täydellinen tilannetarkistus, kun on palannut kotiin, ja sitten vain tunkea t-paitaan jonkinlainen rautainen selkärangankorvikekehikko.

Ja vielä päivän ihmetys: mikä ihme vetää kansaa Romaniaan? Tänään tuli eteen VIIDES ihminen, joka ilmoitti lähtevänsä kuukauden sisällä Romaniaan (ja kaikki eri yhteyksistä). Tämä alkaa tuntua samalta kuin muutama vuosi sitten oli Goan kanssa.

perjantaina, heinäkuuta 25, 2008

Babe Ruth - The Mexican



Nytpähän tiedän tämänkin: Coloriassa on
62 628 linkkiä
60 657 kursivointia (/ em)
50298 lihavointia (/ strong).
Tässä työhommien (ja potemisen) ohessa olen tehnyt jatkuvasti pieniä fiksauksia Coloriaan ja tänään pistin automaattikorvauksella joitakin tageja minuskeliksi (tiedän, tiedän; gemena olisi oikein, mutta olen jostain syystä niin ihastunut noihin vanhakantaisiin ilmauksiin, etten voi olla niitä käyttämättä). Eli en laskenut manuaalisesti.

Jo epätoivoiseksi muuttunut taistelu Wosbeen kanssa loppui, kun olin ensin nolannut itseni foorumilla ja ritisyttänyt avustajien päänahkoja epätoivoon saakka. Syy oli se klassinen idioottivarma rysä: selain blokkasi aukeavan ikkunan. Se itseasiassa kävikin ensimmäisenä mielessä, mutta kun muut workspacen ikkunat aukesivat ongelmitta, en osannut ajatella, että yksittäisessä ikkunassa voisi olla vikaa... Toisaalta, vika oikeasti oli aika omituinen, koska ikkuna ei auennut vaikka tyhjensin välimuistin kaikista ohjelmista ja määrittelin erikseen osoitteen sallittujen joukkoon; vasta virusohjelman päivitys tuntui palauttavan toiminnon normaaliksi.

Työpuoli on käynyt välillä niin abstraktiksi surrealismiksi, että mieli ei uskoisi kaikkea, ellei olisi muutenkin ollut niin pähkähullu vuosi. Joten kellukoon se omassa maailmassaan. Tökkään huomenna ja katson mihin suuntaan lähtee. Parempi nukkua välissä muutama tunti - ehkä asioihin tulee välillä jotain tolkkuakin, kun on mieli levännyt.

tiistaina, heinäkuuta 22, 2008

Switches - Lay Down The Law



Takana jokseenkin rasittava päivä. En tiedä oikein miksi, kun palaverejakaan ei ollut kuin kaksi ja molemmat periaatteessa ihan mukavia. Olisikohan se paljon puhuttu kesäflunssa piiloutunut uumeniini? Pää painaa ja melkein sielukin.

Eilinen ilta ja tämän päivän aamu meni taisteluun Wosbeen verkkokaupan kanssa. Kauppapaikan perustaminen, ulkoasun muuttaminen ja muu säätö ei ollut mitenkään äärimmäisen vaikean ajatustyöskentelyn takana, mutta jostain syystä en voi myydä kaupassani mitään, koska koko tuotepaneeli ei aukea, jotta pääsisi lisäämään tuotteita kauppaan. Eipä silti - lähinnä kokeilin tuota semi-ex-tempore, kun olen jo pitkään kolkutellut portilla, enkä ole aiemmin uskaltanut astua sisään. Oikeasti tuo verkkokauppaprojekti astuu todenteolla kuvioihin aikaisintaan sitten, kun olen saanut jonkinlaisen järjestyksen tähän maalliseen työhuoneeseeni ja jonkinlaisen organisoidun systeemin luotua projektia varten. Ja ne myyntiartikkelitkin valmiiksi...

maanantaina, heinäkuuta 21, 2008

Morning Jacket - Touch Me I'm Going To Scream Pt. 2


Sadetta ja viileää, mutta mukavia viestejä ystäviltä facessa ja meilissä, lohduttavaa.

Ullan kanssa oli tänään kevytpalaveri värijutuista. Lähinnä mietittiin syyskaudella / alkutalvesta valmistuvia väriohjeistuksia Colorian sivuille ja vähän muutakin asiaan liittyvää. Coloriaankin olen pitkästä aikaa päässyt kevyesti käsiksi: olen tehnyt itselleni tiukan päiväohjelman, johon kuuluu joka päiväinen annos Colorian kanssa puuhailua.

Päiväohjelmaan itseasiassa kuuluu kävelylenkkikin, mutta koska ulkona sataa taas ja olen tehty sokerista, pitänee korvata se katsomalla YouTubesta Xanadua.

keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Get Well Soon - If This Hat Is Missing I Have Gone Hunting

Ruisrockissa sää suosi ja pääkin melkein. Mutta kyllä seuraavaa kertaa varten pitää kuntoilla etukäteen. Ensimmäisenä festaripäivänä mennessä vaellus festarialueelle (joka esitteiden mukaan on "vajaat kaksi kilometriä" - mutta todellisuudessa tuo "vajaa kaksi kilometriä" alkaa vasta toisen mokoman jälkeen) meni suhteellisen kevyesti, mutta kolmannen päivän paluumatka alkoi jo tuttuun tapaan hieman tuntua jaloissa raadella selkäpiitä ja riipiä jalkapohjien hermoratoja. Etenkin, kun festarin viimeisenä esiintyneen Interpolin (loistava!) jälkeen koko festarikansa rynni portille kovassa poispääsemisen tahtotilassa. Vaikka järjestäjien mielestä kansainvaellus sujuikin sutjakasti, se ei kyllä tunnu siltä, kun vaappuu pingviinikävelyä tiiviissä joukkiossa kahden kilometrin tuntivauhdilla. Grrr.

Onneksi ei tarvinnut sentään pakkoyrittää illan viimeiseen junaan, vaan palattiin kotiin vasta maanantai-illalla myöhään. Talo ei ollut sillä välin siivonnut itseään.

Tiistai on sujunut työn merkeissä, rästejä tehdessä. Onneksi on mansikoita ja jäätelöä. Paljon jää vielä tekemättä, kun huomennakaan ei ole ihan täysehjää työpäivää: Lepidophobian esitys on Jyväskylän kesässä kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä joskus illalla. Yritän torstaina keskittyä siihen, että saisin kaikki viivästyneet hommat tehtyä loppuun.

---

Tässä hulinassa meinasi unohtua melkein täysin parin viikon takainen uutinen: syksyllä on jälleen reppushoppailun paikka - pääsin Tampereelle mediatuottamisen ylempää AMK-tutkintoa opiskelemaan.

tiistaina, heinäkuuta 01, 2008

Shortwave Set - No Social

Heinäkuu! Tänään pitäisi olla Naissaaressa Wanhassa Woimalassa näyttelyn avajaisissa iltapäivällä, mutta kalenteri on niin täyteen tömähtänyt, ettei vapaita hetkiä juuri ole ennen perjantaita (jolloin kone loksahtaa taas kiinni, kun matka vie jälleen Turkuun). Timppa kiikutti Naissaareen näyttelypaikalle DVD:n ja soittimen viime perjantaina, kun en itse ollut paikalla ja vasta eilen iltapäivällä pääsin itsekin vähän säätämään. Teoksesta tuli vähän versio siitä mitä piti olla (tekniikka ei tullut ihan tarpeeksi vastaan säätöjen kanssa), mutta tehtiin mitä voitiin ja nyt sen täytyy riittää.

Olin viime loppuviikon Värjärikillan kanssa keskiaikafestareilla Turussa, mistä palasin myöhään sunnuntai-iltana savuisena, hajuisena, mutta onnellisena. Tauon aikana oli postilaatikko jälleen täyttynyt niin, että ehdin lukaista paluuni jälkeen vain muutaman ensimmäisten joukossa tulleen viestin ja nyt aamulla, kun avasin koneen, sähköpostiohjelma ei inahdakaan. Katson sitten, mitä kone vinkuu illemmalla, kun olen palannut päivän palaveriputkesta.

Festarireissu oli värikäs ja hieno, uusia tuttavuuksia ja loistavaa ruokaa. Kuvia upottelen jossain vaiheessa, kun ehdin pelata muistikorttipelin ja tulee kuvanvalikoinnin kokoinen tauko tekemisiin.