keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Gossip - Are You That Somebody


Minun oli tarkoitus päästä kuvaamaan tämä rääpäle hangella parvekkeelta käsin, mutta kun sitä lunta ei tule ja kaikki kyselevät alituiseen, mitä tälle ikuisuusprojektilleni kuuluu, päätin ottaa kameran kauniiseen käteen ja tasapainotella tuolien päällä jotenkuten. Kokoahan tuolle roikaleelle tuli muutama metri pituutta ja vähintään puolitoista leveyttä, joten kameran sihtaaminen tuolilla seisten, kädet mahdollisimman ylhäällä, jotta kaikki mahtuisi kuvaan, ei ollut helpoin urakka, mutta vinous ei varmaan mitään haittaa, kun koko peitto on muutenkin vähän vinkkara. Ainakin nuo näkyvät langat vielä aion päätellä, ainakin tuon mustan siimahännän, joka puun keskeltä kurkottaa.

Värivalintojen kanssa kävi vähän niin ja näin. Taustan oli tarkoitus olla hieman himmeämpi ja enemmän kontrastissa tuohon puuhun, mutta värjäillessä sitä ei ikinä ymmärrä, että niillä haaleillakin väreillä voisi olla käyttöä. En malttanut odottaa uusien lankojen tekemistä, joten vähän epäselväksi meni (ja aikapaljon poikkeaa luonnoksesta).

Mutta on tämä silti ihan järkyttävän hieno, vaikka itse sanonkin.

3 kommenttia:

Pirkko kirjoitti...

Varsinainen "rääpäle". Aivan uskomattoman hieno peitto! Syystäkin voit olla ylpeä itsestäsi!

Marja-Leena kirjoitti...

Sanon samaa - hienoa työtä! Näyttää niinkuin se on batiikkia, mutta se olisi suuri homma...

Päivi kirjoitti...

Moni on kysynyt, että miten olen tuon peiton tehnyt. Itse asiassa tässä blogissa on jossain merkintöjä ihan alkuvaiheista asti, en vain muista kuinka kauas pitää mennä...
Mutta lyhyesti: skannasin yhden piirroksen, jaoin sen osiin, muutin pikseleiksi, suurensin, tulostin lappuset, numeroin ne ja tein kuviot niiden mukaan. Lopulta liitin yhteen palaset numeroiden mukaan ja näin lopputuloksen vasta, kun koko peitto oli valmis.

Langat ovat kaikki itse värjäämiäni, luonnonväreillä. Peitossa on mm. itse poimittua veri(heltta)seitikkiä, keltanoa, lupiinia, koiranputkea ja erilaisia sekalaisia niittykukkia sekä tuontiväreistä kokenillia, punapuuta, krappia ja sinipuuta. Yritän tehdä jossain vaiheessa erillisen värikartan käytetyistä väreistä, kun niin moni on sen perään kysellyt.