lauantaina, huhtikuuta 21, 2012

Blueberries - pigment ink print (27x18cm) / Hahnemühle Photorag Satin, ed. 50
Junailin itseni illalla Helsinkiin kahden järjettömän painavan matkalaukun kanssa. Luksusmatkailin sen verran, että otin itselleni taksin rautatieasemalta hotellille ja se oli aikalailla oikea veto. Sen verran paljon on mennyt energiaa tulevan Tampereen näyttelyn valmisteluun, että yksi vapaailta hotellin sängyllä loikoillen on enemmän kuin tervetullutta. Halusin Kuvitelma-tapahtumaankin tehdä jotain uutta, mutta samalla jotain totaalisen erilaista kuin mitä Tampereen galleria Kapriisissa on sitten odotettavissa. Tavallaan teinkin uutta, mutta vanhasta: löysin vanhat mustikkapiirrokseni, joista sitten työstämällä työstin pelkistettyjä vektorimarjoja - ja puolukoitakin tein, ja pari piirakkaa ja marjapuuta myös. Sain myös viimeisteltyä Monsterium-miniprinttien sarjan ja löysin niille vihdoin sopivan paperinkin, joten asiat jotenkin naksahtivat kohdilleen.

Siis jotain ihan muuta kuin mitä olen gallerioissa esitellyt, mutta ei sinänsä mitään uutta linjaa kuvitusminäni puolesta - Monsterium-maailman printtisarja ja nuo pelkistetyt sarjat ovat olleet jo pidemmän aikaa tulella. Ajattelin koko tapahtumaan osallistumista myös jonkinlaisena irtiottona, ja siltäosin ainakin valmistelut tuntuvat onnistuneen täysin. Tampereelle työstän teknisesti niin vaikeaa sarjaa, että näiden toisella tekniikalla toteutettavien töiden tekeminen siinä välissä on ollut todellista terapiatyötä :)

Tampereesta puheen ollen, näyttelykutsarit saimme painosta perjantaina ja osa niistä lähti galleriaan, eli päätyvät pian gallerian postituslistalaisille. Juliste pitäisi saada vielä valmiiksi ensi viikon aikana ja näyttelyn fb-sivunkin väsään heti, kun Kuvitelma-myyjäiset ja alkuviikon palaverimaratoni on saatu suoritettua alta pois. Jos huominen on yhtä energiaa antava kuin on ollut tämän päivän valmistelupuuhailu junassa ja hotellissa, niin virtaa riittää varmaan ihan hyvin loppuviikkoon saakka, vaikka millainen työtöräys olisi odottamassa näyttelytöiden viimeistelyn ja näyttelyn perusrutiinien säätämisen lisäksi.

Vielä muutama valmisteluhomma, sitten hetki päämäärätöntä löhöilyä ennen nukkumaanmenoa. Siis:

Kuvitelma-kuvataidemyyjäiset sunnuntaina 22.4.2012 Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa klo 12-18
http://kuvitelma.blogspot.com/

Ei kommentteja: