lauantaina, tammikuuta 01, 2011

The Ukranians - Anarkhiya (Anarchy in the UK)


[Vieras 3. Pigmenttimustetuloste, kuvakoko 42x27cm + marginaalit.]

Blogauksen kannalta hiljainen loppuvuosi - muuten ei. Vaikka kiireestä olen vinkunut jo kuukausitolkulla, onkohan oikeasti koskaan ollut tällaista kiirettä? Oleellisetkin asiat - kuten ensi viikolla alkavan Turun näyttelyn tiedotus - ovat jääneet ihan paitsioon. Puhumattakaan joulusta ja uudenvuoden juhlinnasta: tänä vuonna päätin jättää kokonaan väliin, vaikka aattona kyllä piti käydä vanhempien luona syömässä ja nukkumassa ja syömässä ja nukkumassa ja. Kiirettä on säestänyt koneistojen epäsäännöllinen, mutta säännönmukainen hajoilu - ja pään. Viimeisin megamigreeni kehkeytyi Macbeth-oopperan kenraaliesityksen puitteissa. Ei musiikista (ooppera itsessään oli visuaalisestikin hieno - suosittelen!) vaan hajustepilvestä, joka teatterin uumenissa leijui. Kolmen tunnin perusteellinen kylpy parfyymeissä ja partavesissä ja resepti parin päivän järkyttävään päänsärkyyn oli jälleen löytynyt.

Tänään sain vihdoin eheän pään ja ensi töikseni listasin 132. kohtaisen listan siitä, mitä pitää kahden viikon aikana hoitaa. Sitten vain, kohta kerrallaan ja paksulla tussilla yli. Ensimmäisen kohdan suorittamiseen tosin meni eilisen lisäksi koko tämä päivä, joten olen suhtautunut hieman epäilevästi systeemiini. Mutta parempi, kun ei ajattele ollenkaan.

Kun nuo leipätyösysteemit on saanut raakattua alta pois, tarkoitus on säätää Vieraat-sarjan viimeisetkin työt valmiiksi (kuvat ovat valmiina, mutta värisäädölle ehkä pitää vielä tehdä jotain), askarrella pieni Ameriikkaan lähtevä Notebook valmiiksi ja sumplia, onnistuisiko suunnittelemani installaation tekeminen Äänekoskelle.

Ja sitten tietenkin Live Herring '11 odottaa tulemistaan.

Onhan tässä koko vuosi aikaa taas suorittaa.

Ei kommentteja: