maanantaina, marraskuuta 12, 2007

M. Ward - Let's Dance

Hektinen viikko Helsingissä takanapäin ja hektisempi alkamassa.


Lupasin mennä pystytysavuksi Timpan näyttelyyn (Galleria Dix 7-25.11.2007, Uudenmaankatu 19) viime maanantaina. En mahtunut taulujen kanssa, joten lähdin aamuseltaan junalla. Jossain Muuramen kohdalla poimimme kyytiin tuntia aiemmin lähteneen pendolinon matkustajat, jotka ryömivät junaan sepelisoramontusta raiteitten poikki. (Myöhemmin samana päivänä eräs näyttelyvieras joutui vaihtamaan toisesta pendolinosta toiseen junaan Tampereella, koska pendolinon ovet jäätyivät kiinni?! Tällä pakkasella?)


Näyttely nousi pystyyn melko näppärästi ja seuraavana päivänä avajaisissa oli suorastaan tungos! Ei ihan samanlaista väkihyökyä kuin Beckerin avajaisissa on ollut, mutta sen verran, että välillä oli lieviä mahtumisvaikeuksia. Seuraavana aamuna Hesarin kulttuurikalenterisivulla oli pieni kuvakin, joten toivotaan, että mahdollisimman monet löytävät tiensä näyttelyyn.


Vaikkakin tunnustettava on, että itselleni viikon kohokohta oli (New Model Armyn lauantaisesta Nosturikeikasta huolimattakin) R&C: Size Matters -pelin mätkiminen maanantai-illasta lauantaiaamuun. Lainasin PSP:n veljeltäni, joka oli myös käynyt ko. pelin minulle hankkimassa (kiitos, tämä saatetaan jopa muistaa!) Viiden päivän aikana peliä tuli mätkittyä noin 22 tuntia, mikä on suhteellisen hyvä saavutus, ottaen huomioon, että päiväsaika meni tehokkaasti turismissa.

Perjantaina tapasimme Luovan Foorumin retkueen Korjaamolla (jossa sitä ennen miulla oli jopa yksi työpalaveri) ja jatkoimme heidän kyytiläisinään WeeGeehen Dalin näyttelyä tsekkaamaan. Ei kyllä oikein irronnut. Jotenkin kaiken tehomainonnan perusteella olisi odottanut suurempaakin juttua. Paljon voimakkaampi kokemus oli Goyan näyttely Sinebrychoffilla (kirjoitinkohan edes lähelle oikein) ja yksittäisenä maalauksena Rembrandt nousee edelleen ykköseksi.

Eilen palattiin iltapäivällä ja eilisen vielä pidin pääosin lomana, vaikka huomasinkin sähköpostiini kertyneet ziljoona viestiä. Peliaddiktio heräsi siinä määrin, että yritin vähän mätkiä Kingdom Hearts II:n piraatteja (jumissa edelleen) ja aloitin uuden Slyn.

Mutta tällä viikolla on sitten pelitaukoa, kun ohjelmakanava on niin täyteen buukattu, että epäilyttää ehtiikö sitä hengittämäänkään ollenkaan. Tänään on luvassa illalla avajaiset Palokan koulukeskuksessa, jonne lupasin muutaman työni koulun 30v -juhlanäyttelyyn ja torstaina on Nooran ja minun Lepidophobia-ensi-ilta, johon flashia pitää vielä hioa vaikka kuinka.

Nyt menee kone kiinni: videotykkien ja läppäreiden roudaus alkaa ja pieni hengitystauko ennen avajaisia.

- ZZZZZZZZZZZzzzzz -

Ei kommentteja: