sunnuntaina, maaliskuuta 25, 2012

Civil Civic — Sky Delay

 
Roskisväritesti: pottupaino, punasipuli, rauta, sitruunahappo, akvarellipaperille

Eilen pidimme Ullan kanssa Suomen käsityön museolla kaksiosaisen luennon Luonnonväri - ekoväri?, jossa itse puhuin ensin luonnonvärien ja värjäyksen historiasta, jonka jälkeen Ulla puhui luonnonvärien käytön tulevaisuuden näkymistä. Heti perään alkoi kaksipäiväinen SULOisia värejä -roskisvärjäystyöpajamme, josta yritetään saada kuvia piakkoin blogiimme - ja ehkä vähän videotakin! Kokeiluluontoisessa työpajassa syntyi mahtavia kokeiluja ja myös itse opin aika paljon uutta työpajalaisten kokeiluista - huimia värejä, uskomatonta jälkeä. Harmittaa vain, kun ekana päivänä kamera unohtui kotiin ja toisena päivänä muistin sen olemassaolon vasta ihan viimeisellä tunnilla ja vasta kotona huomasin, että manuaaliasetukset oli ihan ihmeasennolla. Onneksi Sisko dokumentoi pajaa videoin ja taisi muutaman kuvankin napata. Täytyy kyllä vielä erikseen käydä tallentamassa hieno värikarttani, jonka perjantai-illan viihteenä väsäsin kasaan.

Pottupainon lumoonkin jälleen pääsin ja roskisvärien lisäksi kurssilla väännettiin myös pieni määrä munatemperaa maaväreistä. Peruna osoittautui jälleen painovälineenä niin hyväksi vaihtoehdoksi, että pitää kokeilla sen käyttöä ihan artsuiluprojekteissakin - ainakin tulevassa pienessä Pictures & Descriptions -vihkosessa, jota terapiaprojektinani tässä väsäilen ja jonka pitäisi olla valmis huhtikuun loppuun mennessä.

Työurakoita on koko ajan melkein lannistavan paljon kesken ja välillä tuntuu ahdistavalta, kun on nyt melko täyspäiväisesti valjastettu niiden kimppuun. Projektit itsessään ovat suurin osa palkitsevia, mutta etenemättömyys ja odottelu tuntuvat vain syövän turhaan energiaa. Välillä on sentään kiva puuhailla aivottoman toiminnan kimpussa: olen pistänyt levymailereita ja muita pahvilaatikoita palasiksi: heittänyt turhat osat pois ja leikellyt jäljelle jääneistä taustapahveja teoksille tulevia paketteja varten - tulee edes hetkeksi sellainen olo, että on saanut jotain valmiiksi ja sädekehäkin se vielä pään päälle ropsahtaa tällaisesta kierrätystoiminnasta.

   
Roskisväritesti: punasipuli, sitruuna, valokuvapaperille

Ei kommentteja: