perjantaina, maaliskuuta 19, 2010

Brett Anderson — The Hunted


[Poissa 116. Pigmenttimustetuloste, 15x14cm.]

Pari viikkoa sitten oli haastattelu m2hz-kanavalle, jossa olen nyt maaliskuun kuukauden taiteilijana. Piti valita neljä esiteltävää työtä. Jotenkin onnistuin unohtamaan aivan totaalisesti Poissa-teoksen, jonka olin ehdottomasti aikonut esitellä. Nyt kaikki esiteltävät on vähän vanhemman puolisia - tai ainakin aloitettu aiemmin. Tasan viisikymmentä prosenttia on edelleen prosessissaan: valmistuu, kunhan ehtii saamaan valmiiksi. Mikä lannistava muistutus kaikesta tekemättömästä ja kesken jääneestä.

Odotettu tauko koneella istumiselle: Ullan kanssa vedetään kansalaisopistolla kokeellista kankaanpainantaa ja viimeinen viikonloppu alkamassa. Minun osuutenani on ollut painomallien suunnittelun opettaminen koneella ja Ullan osuutena varsinaisen painamisen opastus. Oma osuuteni alkaa olla ohi: viikonloppuna luvassa päivä konkreettista painotyötä - ei vain tätä koneella nököttämistä. Gnirreh Evil -seulan valotin jo aiemmin, mutta ehkä ehdin tehdä toisenkin seulan vaikka vahatekniikalla. Värietsiin on jo paidat valmiina, mutta jospa ehtisi vielä ostaa kankaat polttopainoakin varten.

Koneen äärestä irtautumisella saa aina kovasti kerättyä voimia näitä joitakin henkisiä voimia riipiviä arkitöitä varten. Myönnettävä on, että tällä hetkellä on työn alla niin ääripään projekteja, ettei moista vuoristorataa ole työolosuhteissa rullattu aikoihin. Muutamia hommia en malttaisi lopettaa lainkaan ja niissä parissa inhassa on mukana kaupanpäällisiksi ankeuttajien sielunelämä. Uh.

Edit: Tuli sitten tämäkin koettua: kuuntelin Steve Lamacqin ohjelmaa BBC:ltä ja siinä sattui olemaan "Contains language which may offend" -varoitus. En tiedä miten, mutta jotenkin onnistuin laittamaan itselleni jonkun lapsilukon päälle BBC:lle. Öh.

Ei kommentteja: