torstaina, helmikuuta 18, 2010

Fred Astaire and Janis Paige — Cinemascope And Sterophonic Sound


[Poissa 74. Pigmenttimustetuloste, 15x14cm.]

Vuorotellen Seinäjoella. Timppa kävi Pohjanmaalla visiitillä viikon lopulla, kun Jyväskylän taiteilijaseuran ryhmänäyttely otti tilaa VarikkoGalleriasta ja viikon alussa oli oma vuoroni pakata kapaasit ja suunnata kohti lakeuksia ja takaisinkin sieltä pääsi, hienosti heiluttavalla taajamajunalla. Luulen, että sekä luentopäivä että seminaaripuheenvuoroni (molemmat sosiaalisesta mediasta) menivät kohtuullisen hyvin, vaikka seminaariesiintyminen lyökin aina kylmän hien pintaan. Varsinkin nyt, kun tajusi olevansa "suorassa lähetyksessä". Headset-mikin olemassaolon unohti melko helposti ja niinpä Ähtäri sai varmaan valmistautuessani seurata ikimuistoisia hetkiä siitä, kuinka headsetti on takkutukassani kiinni oudolla tavalla ja kuinka itse mumisen, että "nämä on tehty kaljuille miehille, murr". Toivottavasti en sanonut mitään painokelvotonta tai übernoloa.

Etukäteen vähän stressasin, kuinka kolmen päivän irtiotto mahtuu elämääni, mutta kaikki menikin paremmin kuin hyvin: hotellioleminen meni oikeasti levon piikkiin ja itse seminaari oli aivan huippu. Tutustuin aivan huimiin ihmisiin ja etenkin Minna Aution luento sai veren kohisemaan päässäni. Asia oli lähellä, mutta näkökulma juuri sopivasti erisuunnasta - jotenkin luentomme osuivat yksiin aika hyvin menemättä toistensa päälle. Reissusta nuutunut mieleni sai sellaisen energiasatsin, että vieläkin tutisuttaa.

Tänään on ollut paluu arkeen: palaveri, palaveri, palaveri ja - yllätys - palaveri. Onneksi kaikki epämuodollisia, yhtä lukuunottamatta. Kotimatkalla ehdin käydä pikaisesti Beckerillä kääntymässä. Teija Immonen oli galleriassa pystyttämässä näyttelyään - toivottavasti ehdin huomenna avajaisiin!

Ei kommentteja: