maanantaina, huhtikuuta 25, 2022

Kyynelsaari II / Isle of Tears II

Kyllä olen tuntenut itseni viime aikoina hyvin voimattomaksi ja keinottomaksi korviin kantautuvien uutisten edessä. Olen kiitollinen Suomen Taidegraafikoille, jotka mahdollistivat meille taiteilijoille keinon olla mukana auttamassa ja järjestivät Apua Ukrainaan -kampanjan hyvin nopealla aikataululla - niin nopealla, että oma osallistumiseni ei ehtinyt ihan alkuun. Mutta vihdoin pääsiäisen alla sain lähetettyä Kyynelsaari II -vedokset 1-7/10 Grafoteekkiin. Kovin pieni on edelleen oma panos, mutta yhdessä koottu summa jo tuhansissa. Jotain sentään!

Instagramissa jo kerroinkin tämän pienen vedoksen historiaa:
Kun kirjoitin Kyynelpuutarhurin päiväkirjaa, suunnittelin siihen oheen vain kirjan kanssa yhdessä myytäväksi Kyynelsaari-vedoksen. Tein vedoksesta kolme hieman erilaista työversiota (lähinnä väritykseltään), ja kun en osannut valita, lopulta arvoin sen, jonka viimeistelin loppuun. Kahta muuta työvedosta en kuitenkaan tahtonut ihan kokonaan hylätä: päätin, että viimeistelen ne joskus, kun on sopiva hetki ja tarkoitus. Itsestään selvää oli kyllä, että ihan "normaaliksi" myyntisarjaksi en halunnut niiden päätyvän.⁠ Tänä vuonna tarkoitus löytyi.

...

Vielä on Kyynelsaari-luonnoksista yksi viimeistelemättä. Yritin saada myös sen valmiiksi tuleviin vastaavanlaisiin kampanjoihin, mutta vielä ei selvästikään ollut sen aika valmistua. Se tulee sitten joskus, kun on sen aika.


Ei kommentteja: