torstaina, kesäkuuta 19, 2008

Seth Lakeman - The Hurlers


Kattilat hellalla. Kuvasta tuli vähän tärähtänyt, mutta niin on välillä olokin, joten antaa olla vaan. Olen kevytvärjäillyt kuitunäytteitä ja leikkinyt happojen ja emästen kanssa, mutta niistä sitten enemmän Coloria-blogissa, kunhan saan aikaiseksi päivittää. Juhannuksena olisi tarkoitus töiden lisäksi myös värjätä suurimittaisemmin.

---

Taas meni viikko välistä niin ettei ehtinyt edes huomata. Torstaina lähdimme neljän päivän majakkakierrokselle länsirannikolle ja palasimme sunnuntaina kymmenen maissa neljä majakkaa (ja itse kymmeniä itikanpistoja) rikkaampana. Muutamia kuvia tulee blogiin, jahka kuvat saa irti muistitikulta. Koneen vanhuuden huomaa siitä, ettei pöytäkoneeni tunnista edes kahden gigan kortteja, vaan ne pitää kierrättää läppärin kautta; eikä läppäri puolestaan tunnista kahdeksan gigan korttia ja se pitää kierrättää pleikkarin kautta. Tämä lisää vähän vaivaa ja kierroksia ja näköjään kuvien tuotanto hieman hidastuu. Oma pikkukamerani, jolla olen napsinut 256Mb:n kortille värjäysprojektikuviani, on alkanut psykedeliseerata vähän samaan malliin kuin skannerini teki, joten olen siirtynyt käyttämään Timpan vanhaa kameraa.

Maanantai meni työmielessä harakoille, kun pyhitin päivän vanhenemiselle ja kaakun syömiselle, mutta tiistaina alkoi luja arkinen aherrus, jolla yritän selättää ajan.

Eilen kävin Naissaaren Wanhassa Woimalassa sumplimassa näyttelypaikkaa (yksi työ - joka ei ole millään muotoa vielä valmis, mutta jonka *pitäisi* olla - tulee sinne nurkkaan nököttämään) ja ihastelin kaunista paikkaa. Onneksi bussissa oli myös kahvilan työntekijä, joka saattoi perille saareen, muuten olisin bussipysäkiltä kävellyt aivan hornan tuuttiin. Sieltä Eurokankaaseen ostamaan 20 metriä vanua (joka myöhemmin oli pakko laskea Nooran kanssa parvekkeelta alas, kun piti katsoa ylttääkö se maahan - yltti ja jäi vielä ylikin) ja Käsityön museon kautta kieppaus kotiin, jossa illalla Nooran kanssa leikkasimme vanua ja porasimme reikiä rimoihin. (Poraaminen oli aika kivaa. Pitänee ostaa pora.)

Nyt olisi tarkoitus työstää se kesänäyttelytyö vihdoin loppuun ja myöhemmin tänään asentaa Premiere elements koneelle. Mutta saa nähdä mitä siitä tulee, kun kirjoittaminenkin on näköjään yksi suuri sulkeisharjoitus ().

---

Herttileijaa, että nyt olisi tarjolla hienoa musiikkia ja vielä hienompaa tiedotusfilmiä alempana samalla sivulla: 'Oldest' computer music unveiled (BBC)

keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2008

Ministry - Jesus Built My Hotrod

Tänään on kone hurissut ahkerana ja suoltanut verkkoon copypastea useita kiloja. Jotain uutta ja erilaistakin sentään luvassa, mutta kieltämättä mieli ja ruumis alkoivat molemmat olla jo iltapäivällä melko kypsänä, varsinkin kun ikkunan takanakin näyttäytyi vain harmaa massa. Onneksi tuli taukoa rutiiniarkeen: kävimme Nooran kanssa puuostoksilla Starkilla Jyväskylän kesän Lepidophobia-esitystä varten.

Mistä tuli mieleen:

Tanssijat, sanailijat, kaikki, ohoi!

If You Just... -projekti on aloittanut aktivoitumisensa jonkin aikaa sitten. Verkossa ei ole vielä valtavasti nähtävää, mutta sivu täydentyy vielä tämän kuun aikana ainakin parilla osallistujalla ja toivottavasti hieman myöhemmin on katsottavaa vielä paljon enemmän. Ohjeistusta sivuilla osallistumisesta englanniksi; piakkoin pistetään ladattavaksi myös suomeksi.
Mutta lyhyesti tämä: osallistu projektiin lähettämällä oma kommenttisi yksinäisyydestä YouTuben kautta. Toivomme ennenkaikkea videokommentteja, mutta myös kirjoitetut kommentit ovat tervetulleita.
Lisää ohjeita sivulla ifyoujust.net

maanantaina, kesäkuuta 09, 2008

Be Your Own Pet - Fire Department

MEILLÄ ON JÄÄTELÖKONE! Tosin sen käyttämiseen pääsee perehtymään paremmin varmaan vasta ensi viikolla, mutta tietoisuus moisen laitteen olemassa olosta helpottaa elämää kummasti.

Aika menee taas turhan nopeasti. Arki liimasi viime viikolla koneen ääreen ja tänään sain pienen breikin kuvaruudun tuijottamiseen, kun menin palaveraamaan Aalto -museolle. Harmillista kyllä museon mainio kahvio oli maanantaina kiinni, joten kun lähtö oli ensin venähtänyt kahvitunniksi ja tunnin palaveri venähtänyt museopäiväksi, päädyin lopulta Teijan kanssa Albaan nauttimaan työajan jälkeisen aterian. Maanantait ovat perinteisesti melko harvinaisia vaeltelupäiviä, joten sieltä en enää harhautunut muualle vaan tulin suoraan kotiin purkamaan postiani. Jota riittää.

Reissun jälkeen elämä on ollut taas niin tiukkatahtista, etten edes meinaa muistaa mitä kaikkea on tapahtunut. Viime perjantaina kävin Tampereella pääsykoehaastattelussa (ylempi AMK / mediatuotanto), lauantaina tein (ehkä) värilöydön, sunnuntaina postilaatikkooni tipahti kysely kuvitusprojektista. Ensin mainitusta kuuluu lisää myöhemmin joko hyväksynnän tai hylkäämisen merkeissä; keskimmäisestä tilitän Coloria-blogissa piakkoin enemmän ja viimeksi mainittuun en ehdi osallistua, vaikka mieli tekisikin. (ÄÄÄÄÄääää.) Elämä näyttää kalenterin mukaan jatkuvan samalla intensiteetillä: tällä viikolla kaikenlaista pikkuprojektia näyttämölavasteiden rakentamisesta layoutien koostamiseen, sitten länsirannikon majakoita kiertämään vajaaksi viikoksi, ehtii käydä kotona hengähtämässä ennen Turun keskiaikamarkkinoita ja samaan aikaan pitäisi olla vissiin Vaajakoskella pystyttämässä näyttelyyn työtä (ja tehdäkin se sitä ennen). Ja seuraavalla viikolla pitää juoksujalkaa palata Ruisrockista Lepidophobian esitykseen Jyväskylän kesässä. Missä välissä...?

Pitänee tehdä itselleen oikein visuaalinen seinäkalenteri, niin hahmottaa paremmin menemisensä ja tulemisensa.

---

Viime viikon paras: yritin ottaa selville, saanko Premiere Elementsillä tehtyä muutaman tarpeellisen jutun, jonka tiedän Premiere Pro:n osaavan. Löysin Elementsistä kuvailusivun, josta löytyi viikon timantti: Virheitä varten Premiere Elementsissä on automaattinen tallennus ja kumoamishistoria on pitkä kuin Neuvostoliittolainen taide-elokuva. Premiere Elementsin käyn noutamassa jossain välissä tällä viikolla ja sitten alkaakin ennennäkemättömän jättimäinen taide-elokuva operaatio.