perjantaina, helmikuuta 29, 2008

Grand Volume - Fire Come Soon


(In case you nice people in Insomniac just happen to visit this blog, please please PLEASE hire me!)

torstaina, helmikuuta 28, 2008

Raising Fear - At The Gates Of Avalon


Sähköposti on räjähtämäisillään. Saa nähdä kumpi ehtii ensin, se vai pääni.

Pakko yrittää kumminkin vähän koota itseään, että saa hoidettua kaikki rästihommat alta pois. Onneksi työt on suhteellisen hyvin hallussa, mutta omat projektit on kiusallisen jäljessä aikataulusta.

Jotain inspiroivaa kuitenkin: tänään saapui kotiin Idealin hieno giljotiini (...paperin leikkaukseen). Hienon laitteen tieltä piti raivata roinaa pois ja vanha ompelukonepöytä tyhjäksi. Huoneeseen ilmestyi laitteen lisäksi myös neljäs kirjapino lattialle. Seuraavana projektina voisi tietenkin miettiä kirjahyllyn perustamista...

---

Vinkeintä pitkään aikaan: Faces In Places

perjantaina, helmikuuta 22, 2008

The Hives - We Rule The World



Elämä on taas yhtä haipakkaa ympäriinsä. Olisi hirveästi tehtävää, mutta kun sitä on liikaa, ajautuukin vain pyörimään ympyrää ajatustensa keskellä, eikä saa mitään vietyä loppuun. Kun melkein joka päivä on tullut joku uusi projekti tai idea, mutta mikään ei tunnu päättyvän, on seurauksena vääjäämätön kaaos. Mutta vielä tällä hetkellä kohtuullisen hyvä sellainen, kerrassaan positiivista sorttia. Mutta tällaisina ylikiireellisinä hetkinä huomaan taas ajautuneeni vähän liian moneen hankkeeseen, joihin en mihinkään pysty panostamaan täysillä. Syksyllä aloitin yhdistyksistä eroamisprojektini, eli erosin kaikista niistä yhdistyksistä, joiden toiminnassa vain roikun mukana. Nyt sitä pitäisi varmaan jatkaa ja sisällyttää mukaan myös ne hankkeet, joihin huomaan ajautuneeni puolivahingossa... Olisi kiva keskittyä omaan tekemiseensä välillä sen sijaan, että huitelee ympäriinsä hoitamassa asioita, jotka eivät enää jaksa kiinnostaa ja jotka eivät edes ole itsestä lähtöisin. Overload on overload vaikka vielä pysyisikin plussan puolella.

Uudet projektit onneksi lähtevät oikeasti suuntautumaan toisaalle: tekstin tuottamista, pientä askartelua ja sisustusideointia... Toivottavasti pääsen kertomaan viimeksi mainitusta sisustusprojektista joskus enemmänkin; vielä tässä vaiheessa se on vielä Suuri Salaisuus. Muista updatea lähiaikoina.

sunnuntaina, helmikuuta 10, 2008

Megadeth - Never Walk Alone


Tuoja (stillikuva flash-heijastuksesta). Joka arvatenkin on kokonaisena katsottavissa Harmonian seinällä. Viimeistä päivää tänään - vielä muutaman tunnin!

Eilen Vanhan kirjan talvesta tarttui mukaan Fullständigaste Handbok för Betsning, Polering och Lackering (1889), Den nyttige hjelparen vid målning med lim- och öljefärger (så väl simplare som till till efterbilding af olika träslag och stenarter; beredning af fernissor på kall väg; om målning på linne, metaller och glas m. m.) (1890) sekä vähän uudempi Max Doernerin Maaliaineet -kirja, jonka vihdoin monen vuoden metsästyksen jälkeen sain kohtuuhinnalla itselleni. Lisäksi tuli vihdoin noudettua liikkeestä Canon G9. Taidan ostaa itselleni käyttökameraksi jonkun pienen, sileän ja suloisen, koska tuo vaatii jo vähän selkärankaakin eikä sitä saa housujen taskuun noin vaan näppärästi.

Eilinen meni vielä lorviessa puoliteholla, mutta tänään on jo ehtinyt vähän purkaa työkasoja. Vähän. Ei vieläkään ihan täydellä tehokkuudella pääse kasan läpi itseään puskemaan, mutta puoliväli alkaa jo häämöttää.

lauantaina, helmikuuta 09, 2008

Elbow - Grounds For Divorce


Omenat. Pigmenttimustetuloste on kokonaisena katsottavissa Harmonian seinällä.

Alkaa hiljalleen helpottaa. Olo. Tämä päivä on mennyt vällyjen välissä ja kylpyammeessa lojuessa, mutta huomenna ehkä jo uskaltaudun liikkeelle. Pakkohan se on, kun on Vanhan kirjan talvi (...talvi... heh) ja perheen uusi G9 odottaa noutoa.

Olisi ihan hirveästi artsuprojektia tarjolla ja jopa joitakin ideoita, mutta pitää syrjäyttää ne - nyt ei ehdi aloittaa uusia artsuiluja vähään aikaan. Aiemmin aloitettuja artsuiluprojekteja tuntuu olevan melkein loppumaton rivi ja työprojektitkin vaativat aikaa käkenä, eikä niille näköjään mikään riitä. Lohduttaudun sillä, että viime aikoina työprojektit ovat olleet varsin haastavia; tehdessä on joutunut raapimaan päätään urakalla, mutta vastaavasti oivalluksen ja oppimisen palkinto on ollut suurempi. Ja bonuksena: nyt ensimmäistä kertaa oikeasti pääsen hyödyntämään sitä ominta visuaalista taitoani yhdessä projektissa - oikein kunnolla. Vaihteeksi taas työ tuntuu integroituvan lähemmäksi artsuilua ja kauemmaksi siitä melkein päivittäiseksi muodostuneesta copy-pastailusta.

torstaina, helmikuuta 07, 2008

Grand Volume - Send Me Your Champion


Ajattaralakeija (yksityiskohta). Pigmenttimustetuloste on kokonaisena katsottavissa Harmonian seinällä.

Loppusyksystä maalaiskunnasta otettiin yhteyttä, josko olisin kiinnostunut tekemään lahjateoksen tai pari maalaiskunnalle - ja olinhan minä. Nyt tuo yhdeksänkymmenen teoksen urakka on minun puolestani ohi: osa kuvista on jo toimitettu kehystettyinä perille ja loputkin kuvat on toimitettu kehystettäviksi. Muitakin kuvatilauksia on suunnitteilla, mutta ne ovat pienempiä ja ratkennevat vasta syksystä. Kivaa, kun artsuilu poikii lisäjuttuja.

Jotenkin onnistuin taas vetäisemään itseni ihan tilttiin, vaikka olenkin yrittänyt rajoittaa projektien kanssa. Ei näköjään tarvitse tulla kuin muutama pieni ylimääräinen asia, niin keho alkaa kapinoida. Fiksuinta varmaankin kuunnella sitä ja levätä. Tämä päivä on mennyt melkein maatessa; joitakin pakollisia töitä on ollut pakko hoitaa, vaikka pää painaa tonnin ja kipunoi. Vielä pitää pinnistää muutama minuutti, kun loput tiedostot siirtyvät verkkoon, sitten vetäydyn peiton alle.

maanantaina, helmikuuta 04, 2008

Madina Lake - House Of Cards


Viikonloppu meni sujuvasti kirjansidontakurssilla. Hienot kansimateriaalit löytyivät tällä kertaa - tietenkin - Tiimarista. Innostuin aika kovasti, varsinkin kun sormenpäätkin pääsivät aika pienellä verenluovutuksella. Päässä on jo pidemmän aikaa pyörineet suunnitelmat yksilöllisistä kirjasista, joita nyt oikeasti ajattelin toteuttaa. Paperileikkurin (giljotiinimallisen) osto on nyt tämän kevään projekti; tarvitsen sitä myös tuossa muussa artsuilussani, joten ihan pelkän viikonloppukurssin hengessä tällaista monen sadan euron ostopäätöstä ei ole tehty :D Vielä kun löytäisi hyvän toimittajan...

Kirjakurssin jälkeen kävimme syömässä ensimmäistä kertaa Jalossa ja huolimatta vihresten läsnäolottomuudesta ruoka oli erittäin maukasta! Vetäisin äijämeiningillä napaani kokonaisen pihvin. Matkalla huomasimme bussipysäkkien viereen avatun uuden kahvilan, jonka yläkerran pehmoisissa nojatuoleissa olisi istunut cappuccinon ja laskiaispullan äärellä kauemminkin. Kotiin palatessa tuntui kuin olisi ollut jossakin vieraassa kaupungissa, kun uusia tiloja putkahtelee kaupunkiin suurinpiirtein yön aikana.

---

Tänään oli tarkoitus tuoda kotiin uusi kamera, vaan kameraapa ei ollut saatavilla. Joten pistettiin tilaukseen. Ja siinä odotellessa palautin langattoman verkkolootani, jota kukaan ei saanut toimimaan. Viva TeleWell!