keskiviikkona, tammikuuta 30, 2008

The Dears - Bandwagoneers


Ajattarakuningatar (yksityiskohta). Pigmenttimustetuloste on kokonaisena katsottavissa Harmonian seinällä.

Piti olla kiireetön kuukausi, mutta mitä vielä. Ja kohta se onkin jo ohi.

Ilosanomia saapui viime viikolla taloon useampiakin: Coloria/Coloriasto-projektini sai kohdeapua ja Timpalle tippui puolivuotinen. Myös Nooran ja minun seuraava projekti ...If You Just Asked sai tukea taidetoimikunnalta. Lisäksi Lepidophobia saanee lisäesityksiä kesällä. Ja muutaman teoksenkin olen näyttelystä myynyt.

Mutta mikään ei riitä :D Viime päivät olen tehnyt apurahahakemuksia ihan työkseni. Kaikki työsuunnitelmat, rahoitussuunnitelmat ja mitkälie-paperit alkavat olla jo iso sekasotku päässä. Live Herringin puitteissa kylläkin täytyy kyllä antaa kaikki kunnia muille raatajille. Loistava työryhmä kerrassaan!

Se aika, mikä on jäänyt lomakkeilta rauhaan, on mennytkin Live Herringin parissa. Olen käytännössä kaksi päivää postannut tiedotetta näyttelystä joka rööriin netissä. Paitsi tänne. Joten: tähän väliin vielä mainos kaikille mediataiteilijoille - ja eteenpäin saa levittää mahdollisimman paljon:

Live Herring 2008
Jyväskylän taidemuseo / The Jyväskylä Art Museum
29.10. - 16.11. 2008 Jyväskylä, Finland


Live Herring ‘08 kutsuu pohjoismaiset taiteilijat tarjoamaan näyttelyyn uusmediataideteoksia, digitaalisia kuvia ja aiheeseen liittyviä työpaja-ehdotuksia.

Teosten ilmoittautuminen alkaa: 15.10. 2007
Teosten ilmoittautuminen päättyy: 30.4.2008
Ei jurytys- tai osallistumismaksua.

Live Herring ‘08 näyttely etsii kaikenlaista pohjoismaista uusmediataidetta verkkotaiteesta installaatioihin ja tietokonetaiteesta ääniteoksiin. Valittujen teosten / taiteilijoiden lista julkaistaan Live Herring -verkkosivulla (www.liveherring.org) 15.6.2008. Live Herring etsii myös työpaja-ehdotuksia. Näyttelyyn voi tarjota uusmediataideteoksia kaikista genreistä. Taideteokset voivat olla interaktiivisia, staattisia, online tai offline, hypernarratiivisia tai abstrakteja.

Lue lisää: Avoin kutsu mediataidenäyttelyyn

tiistaina, tammikuuta 22, 2008

Muse - Uno

Viimepäivinä olen lähinnä ollut haastateltavana ympäriinsä. Sekä näyttelystä että Coloriasta. Eilen kävin Harmoniassa Radio Keski-Suomen haastateltavana ja ohjelma tuli ulos tänään. Aina jälkeenpäin tulee mieleen hienoja, yleviä lauseita, joita olisi voinut haastattelussa sanoa, mutta todennäköisesti selvisin tuosta ihan kunnialla. Asiasta puhuminen - tai lähinnä asiassa pysyminen - on yllättävän vaikeaa. Yleishölöttäminen kyllä onnistuu varsin luontevasti. Colorian puitteissa vastasin viimeisimmäksi Kepan (Kehitysyhteistyön palvelukeskus) lehden haastatteluun; lehti ilmestyy helmikuussa.

---

Ajattelin kirjoittaa Elämän oppikirjan, jossa on tärkeitä elämisen laatua parantavia huomioita, joita on viime aikoina kertynyt varastooni erityisen paljon. Kuten:
Jos leipäpaketissa lukee, että valmistuvat 8 minuutissa, niitä ei kannata pitää uunissa tuntia.

Jos vesi on hellalla ja se poreilee, se on todennäköisesti kuumaa.

Hellan kuumuutta ei kannata kokeilla sormella.

Jos tietokone temppuilee, monitorin lyöminen ei auta. Eikä myöskään seinän potkiminen, huonekalujen töniminen eikä erinäisten toimistoesineiden heittely.

Jos laukusta kuuluu outoja ääniä, älä panikoi, se on todennäköisesti ipod tai vastaava pikkuinen äänilaite, jonka olet unohtanut sammuttaa.

Jos pelaat psp:llä ja puhelin soi, vastaa puhelimeen yhdellä kädellä, tai älä ainakaan irrota molempia käsiä laitteesta yhtäaikaa laskematta laitetta ensin alas. Muutoin laite nimittäin putoaa lattialle.

torstaina, tammikuuta 17, 2008

Gang of Four - To Hell With Poverty


Arki on asettunut kotiin ja lankailu vallannut koneiston.

Live Herring -palaverissa saatiin eilen vähän aikataulua kokoon. Henkevän Silakan tulevaisuus näyttää valoisalta - keväällä galleria kuoriutuu esiin uutena ja entistä ehompana. Mediataiteen opetuspakettiprojekti on virittelyn alla ja ensi syksyn näyttely taidemuseollakin alkaa hahmottua. Vielä kun saisi itsestään rutistettua parin virallisen paperin verran tekstiä, niin kaikki olisi kunnossa.

Ankku meilaili, että paikallis-tv oli käynyt galleriassa kuvailemassa ja jotain pitäisi tulla ulos tänään viideltä tai seitsemältä Viikon varrelta -ohjelmassa. Itse olen paikallis-tv-pimennossa, mutta ehkä tuon joku näkee :D

Eilen tuli kotiin lisää paperia ja mustetta ja tänään aloin ratkaista musteensäilytysongelmaani hakkaamalla komeron oven sisäpuolelle nauloja mustenaulakkoa varten. Varsin professionaalin näköinen siitä tulee. Pikkunaulat toimivat ontossa ovessa ok, mutta pitkiä ruuveja ei saa seinään ilman ruuvimeisseliä, joten projekti on nyt tauolla niin kauan, että löytyy sopiva ruuvausväline. Tämän jälkeen seuraava sessio on ruuvata toisen oven taakse säilytyspaikat isoille papereille (vai pitäisikö niitä säilyttää vaakatasossa?) Tai kirjahylly noille ziljoonille värikirjoille.

Paperien ja musteiden mukana kotiin tuli myös langaton verkko pahvipaketissa, joka avattaneen ja asennettaneen viikonloppuna. Sitten pääsee psp:llä verkkopelaamaankin, eikä tarvitse katsella tuota pitkää harmaata metrien mittaista kaapelia tietokoneen ja pleikkarin välillä.

tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Peggy Lee + George Shearing - Don't Ever Leave Me

Aloitteleva montrealilainen deathmetal-bändi otti yhteyttä toissapäivänä ja pyysi lupaa yhden kuvan käyttöön tulevan levynsä kannessa. Kuva on yksi verkossa vapaasti jaossa olevista Some Rights Reserved -kuvistani, joten annoin luvan julkaisuun vaihtokauppaperiaatteella, cd:tä vastaan. Saas nähdä kolahtaako vuoden loppupuolella levy postiluukusta sisään. MySpace-sivunkin on bändi juuri pistänyt pystyyn. Tietenkin olisi voinut etukäteenkin tsekata ennen kuvankäyttöluvan antamista - "100% puhdasta vihaa" -leima sivulla ei ole ehkä ihan samoilla linjoilla itseni kanssa. Hmmm.

Työrutiiniin palautuminen on ilmeisen hankalaa. Keittiössä lilluvat väriliemet ovat paljon kutsuvampia. Nyt on menossa verihelttaseitikki- ja malva-värjäilyt, kohta viskaan kattilaan krappia ja jos lankaa riittää, niin kokeilen vielä paatsamaa (lopputuloksista lisää Coloria-blogin puolella). Tämän ohessa olen lueskellut Wilhelm Massotin noin sadan vuoden ikäistä Textil-Industrie III -kirjaa, jossa on vähän värjäysjuttuja. Ja vastasin juuri punaista väriä koskevaan haastatteluun. Joten värillisinä päilyvät nämä päivät.

Ja tulihan sitä palautettakin näyttelystä (ed. postauksen kommentti). Ehdin jo ihmetellä, onko vakkarifleimaajani liukastunut ja jäänyt auton alle, mutta näyttää olevan hengissä ja voivan hyvin :D

maanantaina, tammikuuta 14, 2008

Dave Gahan - Saw Something


Cirque de Nuit - Jogler. Pigmenttimustetuloste, 33x48cm, 2007.

Paluu arkeen. Viikonloppu meni pelatessa, värjäillessä ja nukkuessa - ja mässätessä sitä järkyttävän valtaisaa karkkimäärää, joka avajaisissa saapui luokseni. Keskisuomalainen ei vaivautunut tekemään toivomaani erillisliitettä, mutta kaipa tuo eilinen melkein koko sivun juttu on ihan ok. ¬_¬

Kiitos kaikille teille, jotka avajaisiini tulitte tai muuten muistitte! Harmittaa, kun jäi niin monen paikalle vaivautuneen kanssa juttelematta kokonaan. Hässäkässä katosi kyllä totaalisesti suuntavaisto ja melkein lähimuistikin: huomasin jossain välissä seisovani välikössä tähtihedelmä kädessäni tietämättä mistä olin juuri tullut ja mihin olin menossa ja mistä ihmeestä moinen hedelmä oli käteeni päätynyt. (Myöhemmin kyllä muistin, kiitos!)

Näyttelystä ei ole vielä mitään mennyt, mutta edellisen viikon aikana taas tuli kaksi kyselyä ulkomailta (Ranska + Kanada). Tämän vuoden projektinani on hoitaa tuo ulkomaan diilailu kuntoon: pitäisi ottaa selville, miten tuo myyminen tuonne parhaiten sujuisi. (Postikäytännöt a3+ kuvien kanssa ovat vielä asia erikseen...) En ole käyttänyt PayPal-systeemiä suuntaan tai toiseen, mutta olen lukenut tosi paljon kiitosta maksamisen helppoudesta ja haukkuja myyjän epävarmasta asemasta ja tilittämättömistä rahoista, joten en ehkä haluaisi käyttää sitä. Tilille maksun pitäisi ainakin euroalueella toimia ok, mutta vähän kömpelöltä tuntuu... Pitäisi varmaan vain luottaa tilaajaan ja pistää lasku kuvan mukaan. Jos jollakin on käytännön kokemusta ulkomaille myymisestä + postaamisesta, otan mielelläni vinkkejä vastaan.

torstaina, tammikuuta 10, 2008

My Lifestory - 12 reasons Why I Love Her

Trallallaa - tänään ostan psp:n. Pitää veljeä vielä kontaktoida, että lähettää R&C tallennustiedot, niin pääsen jatkamaan siitä pelitilanteesta, mihin jäin marraskuussa lainakoneella (tai jos luet tämän, niin pistä tulemaan).

Näyttelykin on paikallaan ja kohta pitäisi vaivautua Harmonialle.

Keskustelu ennen joulua yhteen näyttelyyn tulevaan kuvaan liittyen:
Päivi: Tästä tuli ihan hieno, vaikka se oli kyllä vahinko.
Timppa: Sitä sanotaan improvisaatioksi eikä vahingoksi.

perjantaina, tammikuuta 04, 2008

Diablo Swing Orchestra - Balrog Boogie



Joulu on jatkunut joulun jälkeen. Joulu oli kalloisa (kallokoruja, kallokynttilöitä, kallokankaita, kalloasusteita...), tammikuun alku villaisa. Pari päivää sitten sain woolware-paketin, jossa oli villaa, silkkivillaa ja ramia ja kaikenlaista muutakin suurta pientä. Päivät ovat menneet koneessa kiinni ja illat lankoja kerien. Lahjaksi sain myös digitaalisen keittiövaa'an, joten tästä lähtien voin jopa punnita sen, mitä värjäyskattilaani viskon. Edistykseltä ei voi välttyä.

Keittiövärjäily onkin ollut melkoinen henkireikä tämän kiireen keskellä. Juhlakausi jäi käytännössä melkein väliin, kun koneelle lappasi päivitysprojekteja ennätysmäärä. Omia artsuiluja olen tehnyt aina silloin, kun olen jonkun aikarippeen löytänyt. Vielä on flashin kanssa pelaamista - ja kone tietenkin lakkoilee tuttuun tapaansa. Saa nähdä pitääkö sittenkin ottaa se pleikkarinpelaamissuunnitelma käyttöön.

Printit on joka tapauksessa valmiit ja lähteneet jo pahviloitaviksi.

Olipa kerran...
Galleria Harmoniassa 10.1.-10.2.2008
(Hannikaisenkatu 39, Jyväskylä; rautatieasemaa vastapäätä)
TERVETULOA AVAJAISIIN
torstaina 10.1. klo 18