perjantaina, joulukuuta 21, 2007

Turisas - Rasputin

Eiliset Iltasanomien ulkomaanuutiset alkoivat aamuyön tunteina tuntua hieman omituisilta...
- Avaruusaseman astronautin äiti kuoli junaturmassa (20.12. 20:22)
- 2,5 miljoonaa kivitti saatanaa - myös presidentti mukana (20.12. 20:14)
- Poliisi tarjoili pidätetylle huumekakkua (20.12. 18:45)
- Tanskan poliisi tutkii joulukuusikartellia (20.12. 18:12)
- Italia varoittaa: Ruotsalaisissa piparkakuissa myrkkyä (20.12. 16:19)
- Kielisuudelmat halutaan kieltää norjalaiskoulussa (20.12. 16:07)
- Japanin puolustusministeri sanoo varautuvansa ufoihin (20.12. 14:14)
- Tiikerit raatelivat kahden lapsen isän hengiltä eläintarhassa (20.12. 13:50)
- Keksikö ryöstäjä haihyökkäyksen? (20.12. 12:28)

White Stripes - Conquest


Cirque de Nuit - Hannibal. Pigmenttimustetuloste, 33x48cm, 2007.
Läpimurto uskottavuudessa! Coloria on päässyt Iltalehden lähteeksi lehden syväluotaavassa artikkelissa Turkoosikivi Tanjan suojana, jossa kerrotaan, että "Saarela asusti itsensä suojaavalla korulla." Jees. ¬_¬

---

Yritin uuden elämänfilosofiani myötä päästä nukkumaan ajoissa, mutta kyllähän se kello taas yli kahden on kilahtanut, ennenkuin voin edes ajatella nukkumaan menemistä. Ja paljon on pakko jättää hommaa tekemättä, mutta onneksi on uusi päivä edessä. Torstain ja perjantain välinen toivontai.

---

Ja tämä on kaikessa huiskeessa jäänyt mainostamatta: Väristyksiä on esillä Varkauden museossa 20.11.2007 – 13.1.2008, Lue tiedote

keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Gossip - Are You That Somebody


Minun oli tarkoitus päästä kuvaamaan tämä rääpäle hangella parvekkeelta käsin, mutta kun sitä lunta ei tule ja kaikki kyselevät alituiseen, mitä tälle ikuisuusprojektilleni kuuluu, päätin ottaa kameran kauniiseen käteen ja tasapainotella tuolien päällä jotenkuten. Kokoahan tuolle roikaleelle tuli muutama metri pituutta ja vähintään puolitoista leveyttä, joten kameran sihtaaminen tuolilla seisten, kädet mahdollisimman ylhäällä, jotta kaikki mahtuisi kuvaan, ei ollut helpoin urakka, mutta vinous ei varmaan mitään haittaa, kun koko peitto on muutenkin vähän vinkkara. Ainakin nuo näkyvät langat vielä aion päätellä, ainakin tuon mustan siimahännän, joka puun keskeltä kurkottaa.

Värivalintojen kanssa kävi vähän niin ja näin. Taustan oli tarkoitus olla hieman himmeämpi ja enemmän kontrastissa tuohon puuhun, mutta värjäillessä sitä ei ikinä ymmärrä, että niillä haaleillakin väreillä voisi olla käyttöä. En malttanut odottaa uusien lankojen tekemistä, joten vähän epäselväksi meni (ja aikapaljon poikkeaa luonnoksesta).

Mutta on tämä silti ihan järkyttävän hieno, vaikka itse sanonkin.

maanantaina, joulukuuta 17, 2007

Wildhearts - Rooting For The Bad Guy


Cirque de Nuit - Alcides. Pigmenttimustetuloste, 33x48cm, 2007.

Vihdoinkin! Rauhoittukaa siellä Harmoniassa: en tuo pleikkaria paikalle - olen saanut vihdoinkin YHDEN TYÖN valmiiksi! (Eikä se ole ylläoleva, ylläolevaa ei tule Harmoniaan, mutta niitä saa mm. Beckerin kautta.) Viime viikolla suoritin pienenä teollisuustuotantolaitoksena ennätysmäärän puheluita ja sähköposteja ja tuntuu, että osa livahti aivokäytävän läpi vähän vaivihkaa. Nyt vasta lukaisin vähän suuremmalla keskittyneemmällä aivokapasiteetilla taidemuseon Silmänkääntäjään tuleva tekstin (joka on kyllä lyhennetty, mutta vain lievästi muokattu kirjoittamastani). Synkeyden ylitulva alkoi vallan naurattaa. Luvassa verta ja suolenpätkiä.

Aamupäivä oli Suurten Hankintojen aika. Kotiin saapui suuri määrä kallista paperia ja kalliimpaa paperia sekä varalle musteita. Läppäriin nelinkertaistettiin muisti ja nyt se on yhtä tehokas kuin tämä pöytämyllyni. Pistin tarjouspyynnöt Hanke X:stä kehystämöihin (ja tästä lisää, kun oikeasti uskon projektin todeksi). Soittelin verovirastoon, vakuutusyhtiöön, tilitoimistooni sekä Silakka-asioita (sekä Live Herring että Henkevä) ympäriinsä.

Ja jos nyt vaikka pääsisi aloittamaan työt, jotta pääsee jatkamaan jossain välissä artsuiluakin.

---

Pitäisi myydä majakkaseuran kalentereita Islanninmatkan katteeksi, á 15 euroa. Kiinnostuneet kontaktoikaa (ja jos haluatte tilata postitse, niin sitten yhteyttä Helsingin päähän). Kalenterit ovat oikeasti hienoja, kannen voi käydä tsekkaamassa Majakkaseuran sivuilla.

sunnuntaina, joulukuuta 16, 2007

Sons and Daughters - Monster


Cirque de Nuit - Francisca. Pigmenttimustetuloste, 33x48cm, 2007.

Joskus on vain näitä päiviä, että kelluu sellaisessa limbotilassa ja tuijottelee maailmaa hämmentyneenä vähän kuin lasin takaa.

Tämä on ollut henkisesti raskaimpia syksyjä pitkään aikaan. Sikäli outoa, että käytännössä elämä on koostunut vain hyvistä uutisista, eikä mitään oikeasti pahaa ole tapahtunut. Mutta kaikenlaista pientä yllättävää - niin positiivisia kuin negatiivisia - johon ei ole osannut varautua. Ja ehkä olisi vihdoinkin aihetta hyväksyä, että ihminen tarvitsee yöunta ja vähintään yhden vapaapäivän viikossa. Näköjään jatkuva raatamisvalve alkaa vaikuttaa mielialaan.

Hälyttävää on, että tekisi mieli mennä verotoimistoon istumaan. Viime viikolla siellä oli niin mukava virkailija, että hyvä mieli jatkui vielä pitkään.

Tekaisin sentään viikonloppuna elämäni ensimmäisen flash-animaation - siis muutakin kuin abstraktihenkistä sattuman synnyttämää artsua. Saa nähdä, miten tilaaja sen vastaanottaa.

lauantaina, joulukuuta 08, 2007

Porcupine Tree - Way Out Of Here

Kakkuongelmaan löytyi ratkaisu keskiviikkoaamuna, kun hoksasin, että taiteilijaseuralla on pikkujoulut illalla. Ylimääräiset kakut kassiin ja Beckerille. Itse vietin pikkujouluni toisaalla: perinteisen joulun henki Tiernapoikineen ja oikeasti notkuvine jouluruokapöytineen kristallien loisteessa nosti kässämuseon pisteet aika korkealle. Kaikesta järkyttävän hyvästä syömingistä huolimatta mukavinta oli tavata Tiina, jota en ollut nähnyt sitten viime kesän.

Tarkoitukseni oli vielä yöllä palattuani tehdä muutama pikkutyö, mutta niinpähän vain menin suoraan nukkumaan, ja nukuin koko seuraavan päivänkin huolimatta siitä, että olimme itsenäisyyspäivän vietossa kylässä. Vielä eilinenkin meni ihmeellisessä puolikoomassa, vaikka sentään sainkin osan odottavista työprojekteistani tehtyä.
Tänään kuitenkin päätin pitää totaalivapaapäivän. Hitaan ja rauhallisen aamukahvin jälkeen lähdimme kaupungille. Taidemuseon Basaarissa sekä kässämuseon Joulutorilla oli kummassakin tuttuja myymässä ja ehdimme rupatellakin vähän (ja kuinka ollakaan, joka vuosi jommassa kummassa tapahtumassa törmää Annaan). Mitään ei kuitenkaan ostoshaaviin tarttunut. Sen sijaan melkoinen löytö oli pelikaupasta löytynyt James Bond - Robocod pleikkari kakkoselle! Oooh, mikä nostalgian tulva.

---

Työprojektien paljous ja painostava kiire ovat nostaneet kummallisia ajatuksia päähäni: tänään teki hetken mieli siivota. Onneksi se meni ohi.

tiistaina, joulukuuta 04, 2007

Panda Bear - Comfy In Nautica

Ajankäytön optimointia. Toisessa ojassa tarpomista.

Viikonloppuna päättyi koko syksyn kestänyt Taitosaari-hanke ja viikonloppuinen Viitasaarella/Saarijärvellä ramppaaminen. Ajatus kahdeksalta lähtevästä bussista lauantaiaamuna oli aika ajoin kohtuullisen kammottava ajatus, mutta loppujen lopuksi noista vierailupäivistä muodostuikin itselleni melkoinen henkinen varaventtiili: kokonainen päivä jollekin muulle. Ja se bussimatkojen kelluvainen hiljainen autuus... Kurssirupeaman päätteeksi opettaja sai omenan ja pääkalloessun (blogaamisessa on nyt jotain ongelmia, eivätkä kuvat tule esille; mutta päivitän myöhemmin niin tästä kuin seuraavasta) ja valtavan suuren hyvänolon tunteen.

Essulle löytyi käyttöä heti tänään, kun poikkeuksellisesti otin keittiön haltuuni ja tein kakun. Kakkubileet (jossa jokainen tuo yhden kakun ja sitten mässätään) tuntuivat hyvältä idealta vielä aamulla. Vieraiden lähdettyä kakkusavotta ei paljon naurattanut. Jotain lähti vieraiden mukana, mutta pitänee silti vielä keksiä joku luukku, johon tungen kilon pari kakkua talteen.

Ei se mitään, jos (puu)päähän sattuu, mutta jos mahaan sattuu,,, mutta ei sekään mitään, jos mahaan sattuu, jos on syönyt liikaa kakkua, mutta jos mahaan sattuu eikä ole syönyt liikaa kakkua, niin se on vakavaa.
- S. I. 3.12.2007 -