torstaina, toukokuuta 31, 2007

New Young Pony Club - Bomb

Tämä viikko on ollut taas yhtä sosiaalista kontakti ja matalalentoa töiden yllä (ja alla). Kyytiä ovat saaneet perusnettisivuprojektit, pari nettinäyttelyprojektia, InnoFoorumi miettimistä miettimisestä -päivänen, kankea koulutushetki (*nyt pitää ryhdistäytyä*), Arktisen Upeeta / Live Herring, Galleria Henkevä Silakka, Nooran ja minun perhosprojekti ja pari omaa artsuiluhahmotelmaa. Tänään myöhemmin värituttavuuksiin tutustumista. Odotan innolla.

Eilen iski lievähkö kaukokaipuu, joka ei ole vieläkään oikein mennyt pois. Eilen aamulla sain matkakertomuksen nimeltä mainitsemattomalta ihmiseltä (omaksi suojeluksekseen), joka lähti Lontoosta halpalennolla Turkkiin mukanaan vain pankkikorttinsa ja oli jäänyt toiseen kaupunkiin luullen, että kone on jo perillä. Sitten ihastelin Pariisista ostettua paitaa, kuuntelin New Yorkin matkakertomusta ja viimeisenä Viron liftausreissun odottavia tunnelmia. Lisäksi aktiivilukemistooni on päässyt Kenia-blogi.

Viime viikolla sain päähäni opetella virkkaamaan. Tavoitteena saada käyttöä kaikille niille kauniinvärisille langoille, joita olen onnistunut nurkkiini hamstraamaan. Projekti on tällä hetkellä pysähdyksissä siinä, ettei tässä huushollissa ole näköjään virkkuukoukkua. Vielä puuttuu myös varsinainen taito. Nyt olen hahmottanut ketjusilmukan tekemisen, mutta otaksun, että jostain motorisesta muistista löytyy vielä virkkausnappulakin.

sunnuntaina, toukokuuta 27, 2007

Fred Astaire - They Can't Take that Away From Me

Täällä on sekä sairastettu että aherrettu; virtuaalielämä jäänyt vähemmälle. (Sekin vaikuttaa, että kuukausia suunnittelemani blogin kunnostus (kunnon layout) on edelleen vaiheessaan.)

Tilasin itselleni viime viikolla omaisuuteni verran uutta omaisuutta: Adoben Design Premium bundlen ja Computer Arts -lehden vuosikerran. Ensin mainittu on jo asennettuna koneelleni ja aivan hurmiossa testailen uusia ohjelmia. Uusien ohjelmien asentaminen jännitti ja innostutti siinä määrin, että mahaan alkoi melkein koskea (¬_¬ *nerd*). On systeemi sen verran muuttunut, että vähän menee etsiessä. Itse ohjelmat eivät liikaa, jotta haittaisi, mutta yllättävä stoppi tulee perusflowhun, kun pysähtyy etsimään oikeanlaista logoa alapalkista tai alt-tabista. Photarin jo löytääkin aika ok, mutta dreamweaverin merkkitunnistamisen kanssa on vielä vähän ongelmaa. Ainoa ärsytys on tähän mennessä se, ettei Photariin automaattisesti asentunut kaikkia omia actionejani, vaan ne piti itse käydä kopioimassa arkistoista oikeaan hakemistoon. Sama Dreamweaverin snippetsien kanssa, mutta sitä en olettanutkaan, koska edellinen dreamweaverini on vielä Macromedian tuotantoa. Ja vielä koneella, jos iskee uusavuttomuus.

Seuraava suurhankintani olisi sitten a3+ -tulostin loppukesästä/alkusyksystä, kun taiteellinen hypertuotantolaitokseni aloittaa virallisesti toimintani. Olen vakaasti päätynyt hankkimaan HPn Photosmart Pro B9180 -pigmenttisuihkarin, joka on pessyt arvosteluissa vastaavanlaiset Epsonin ja Canonin printterit mennentullen. Ainakin noissa oman alani - en tiedä sitten puhtaasta valokuvaprinttaamisesta.

Ja kun gadgeteissa liikutaan: **nimeltä mainitsematon ihminen** onnistui ostamaan itselleen jostain Tokmanni-ketjun kaupasta PSP valuepackin 99 eurolla, mutta ei ostanut allekirjoittaneelle, mistä jonkin asteista kaunaa poden edelleen. Joudun ilmeisesti maksamaan täyden hinnan laitteesta, koska en kauan enää jaksa odotella: Rachet & Clank - Size Matters on ilmestynyt muutama päivä sitten ja kerännyt kovasti kehuja. Syksyllä pitänee hankkia sitten isovelikin, PS3, vaikka luulen, että jos kesästä tulee sateinen...

Tänne teknomiittien universumiin kaikki laitteet halajaa.
----

ps. JEE! Live Herring sai apurahaa Taiteen keskustoimikunnalta toimintaansa! Meillä menee oivallisesti! Blogi aukeaa kohta ja lisätietoa kesän työpajasta tulossa.

---
ps2. Tähän väliin tiedote Silvialta Bulgariasta kaikille tiettäväksi:
Me and my husband have opened an Artist Retreat in the village Patalenitza in the Rhodopa Mountains, Bulgaria. We offer to textile artists, fine art artists, writers, poets and translators from abroad the whole retreat – house for living, atelier and 650 sq. m. yard, where they can live and create in quiet countryside surroundings and find inspiration for their work.
Here is the web site of our residency with more detailed information about the location, the conditions, the rates etc.: silviaretreat.googlepages.com

Silvia Haralambova on Bulgarian Pazardzhikissa elävä ja työskentelevä bulgarialainen (tekstiili)taiteilija, lisätietoja: sharalambova.googlepages.com

maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Cinematic Orchestra - Breathe


The Seer.

Eilen meillä tapahtui jotain suhteellisen käsittämätöntä: siivottiin. Vain keittiötä tosin, mutta kuitenkin. Varsinaiset työt jäivät hunningolle, mutta jostain syystä tänään onkin sitten ollut erityisen antoisa (ja kiireellinen) työpäivä. Vaikka kello on vasta yksi ja normaalisti tähän aikaan vasta kömmin kolostani.

Yläkaupungin yössä kävin muutaman vuoden tauon jälkeen. Kuten Maija jo mainitsi blogissaan ja itsekin jo tilitin edellisessä entryssäni, tein Maijan Tanssiva kaupunki -teokseen flashit ja tuo tekniikan (epä)onnistumisen jännitys toi oikeasti perhosia vatsaan. Mutta vain pieniä, sellaisia koin kokoisia. Mutta oli kerrassaan kummallinen efekti nähdä kuvasarjat passiivisena katsojana: siellä oli seassa kuvia, joita en muista edes nähneeni. Äänimaailmakin toi paljon uutta silausta päälle.

Mental note: kavereita näköjään näkee, kun poistuu asunnostaan. Oli mukavaa nähdä ihmisiä, joita ei ole aikoihin nähnyt. Ja alan hiljalleen uskoa siihen, että kaikki maailman ihmiset todella *voi* linkittää toisiinsa kuuden ihmisen kautta. Sen verran outoja ihmissuhdeverkostoja tuli taas viikonlopun aikana nähtyä.

perjantaina, toukokuuta 18, 2007

Rufus Wainwright - Going To A Town

Huhhei. Flashaamisen riemua. Olen vihdoinkin saanut itseni flashin pariin, seitsemän vuoden tauon jälkeen. Ja eihän siitä mitään olisi tullut, ellei Mikael olisi käynyt jäätelökylässä neuvontareissulla. (Kiitos!) Eilen (tai toissa päivänä, olen näköjään ylittänyt taas vuorokauden - ne menevät niin nopeasti) jäätelötyöskentelyä tapahtui Ellinooran kanssa. Sitä ennen hyvin lakritsaista palaveerausta Maijan kanssa. Työt maistuvat!

Tosiasiassa olen hävinnyt projektien kadotettuun valtakuntaan. Ellei ole päivät täynnä palavereita, sitten olen ollut opettamassa. Niin tosiaan - JAOlla tapasin vanhan kaverini Pian, jonka kanssa vietin kohtuullisen paljon aikaa koulussa + Turun aikoinani kävin melko usein Pian luona Tukholmassa. Sinne oli opiskelijalippu laivalla kolme kertaa halvempi kuin junalla Jyväskylään, joten valinta oli kohtuullisen selvä.

---

Pikahaaveista tulevaan: pakko mennä nukkumaan pariksi tunniksi, mutta sen verran pitää mainostaa, että Live Herring on siirynyt kesäaikaan. Blogi aukeaa ja sivut päivitetään piakkoin, mutta tässä jo mainostan heinäkuun alkupuolella Taidemuseossa järjestettävää walk-in workshoppia. Outi Kotalan johdolla ihmiset voivat osallistua Turhuuksien tori -taideteokseen.

---
edit: pakko oli palata kirjoittamaan vielä tämä: Aurinko nousi juuri! USKOMATTOMAN upean näköistä. Onneksi ei ole kamera ladattu. Tällaista ei halua nähdä vain linssin läpi.

keskiviikkona, toukokuuta 09, 2007

The Hat - Open Hearts

Päässä juhlii miljoonat terävähampaiset mielikuvitusolennot, jotka nakertavat aivokuortani. Mutta siitä huolimatta: Coloriasto aukesi tänään
www.coloriasto.net

Pakenen takaisin kylpyammeeseen, pesuhuoneen pimeyteen lepyttämään aivojumaliani. Jospa ne lakkaisivat räyhäämisen ennen huomisaamua.