perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

maanantaina, huhtikuuta 16, 2007

Muse - Invincible


Loma teki poikaa. Viime maanantaina lähdettiin Helsinkiin ja tultiin vasta perjantai-iltapäivällä takaisin. NIN oli hieno kokemus, mutta jotenkin täysinäiseen Hartwalliin tottuneena vajaa jäähallillinen tuntui jotenkin pieneltä. Liikaa tyhjää seinää ympärillä. Mutta askeettinen valaistus leijui silti hienosti ympäriinsä ja Ladytron tuli nähtyä. Sitä olen BBC6:lta kuunnellut hartaasti.

Tuli nähtyä tuttuja ja välteltyä tietokoneita. Minkä seurauksena palatessa odotti postilaatikossa ennätysmäärä sähköpostia, jonka setvimiseen menee jonkinlainen ikuisuus. Helsingissä ollessa pitää aina tonkia kaikki importtikaupat viimeistä pölyhiukkasta myöten, jotta saa ruokavaraston täydennettyä. Väriaiheisista löydöistäni enemmän väriblogissani, minne tulen (toivottavasti) listaamaan myös värjäystehtaani outoja kokeiluja.

Työ ja arkinen aherrus on alkanut. Eräs tietty nettinäyttely on aiheuttanut jo jonkinasteista sydämentykytystä ja ahdistusta. Jospa sen saisi nyt rykättyä loppuun, kun muuten myöhästyvät kaikki muutkin projektit ja tulee totaalinen perikato. Valoa näkyy jo tunnelin päässä.

Ja tänään aukeaa Ameriikan suunnalla Detritus -näyttely - avajaisvastaanotto tosin vasta torstaina. Kutsukortteja tuli läjä postissa (ja kiitos vain kaikki, jotka lahjoititte minulle amerikkalaisia ystäviänne, heille on kutsu mennyt jo kotiin). Toivottavasti saan piakkoin muutaman valokuvankin nähtäväksi.

ARGH. Nyt on kyllä ihan liikaa ajatuksia ja ideoita päässä. Pitänee ottaa uudelleen käyttöön yöt ja toivontai ja minimoida nukkuminen näennäiseen, muuten varmaan pää räjähtää.

tiistaina, huhtikuuta 03, 2007

Mark Ronson - Stop Me

Pakko osallistua meemiin, kun ei ole omia ajatuksia jaettavaksi ja jonkinlainen sisäinen pakko on kuitenkin tuottaa palstantäytettä. (Mutta tässä hilpeässä tiimellyksessä hukkasin tämän lähettäjän. Ei siis linkkiä alkuperään.)

Siis: rasti siihen, mitä kotoa löytyy.

[ ] akvaario
[x] arabian astioita
[ ] arkkupakastin
[ ] astianpesukone
[ ] autotalli (tai siis hallipaikka)
[x] digiboxi
[x] digikamera
[ ] digitaalivaaka
[x] dvd-soitin
[x] epilaattori
[ ] farmariauto
[ ] henkilöauto
[x] hiirimatto
[x] hiusten kuivain
[ ] höyrysauna
[x] iittalan astioita
[ ] ilmakiharrin
[x] ilmakitara
[?] ilmankostutin
[x] jenkkisänky
[x] kahvinkeitin
[x] kahvipannu
[ ] kannettava dvd
[x] kannettava tietokone
[ ] keittiövaaka
[ ] kenkäteline
[ ] kerrossänky
[ ] keskuspölynimuri
[ ] kirkasvalolaite
[ ] kopiokone
[ ] kotiparturi
[ ] kotiteatteri
[ ] kottikärryt
[ ] kuisti (terassi)
[ ] kuivausrumpu
[ ] kultaisia koruja
[x] kuntolaitteita
[x] kylpytakki
[x] laajakaista
[x] lankapuhelin
[ ] langaton hiiri
[ ] leipäkone
[x] leivänpaahdin
[ ] lemmikkieläin
[ ] litteä tietokonenäyttö
[ ] luistimet
[ ] maasturi
[x] matkapuhelin
[ ] mikroaaltouuni
[ ] moottorikelkka
[ ] moottoripyörä
[x] mp3-soitin
[x] musiikkisoitin
[ ] navigaattori
[ ] oma ranta
[ ] omakotitalo
[ ] ompelukone
[ ] pakettiauto
[ ] partakone
[x] parisänky
[x] parveke
[x] pelikone
[x] polkupyörä
[x] polttava cd-asema
[x] porakone
[ ] poreallas
[x] pyykinpesukone
[x] pölynimuri
[x] pöytätietokone
[ ] rappuset
[ ] rikkaimuri
[ ] rullaluistimet
[ ] salarakas
[ ] sauna
[x] sauvasekoitin
[x] silitysrauta
[x] skanneri
[ ] suihkulähde
[ ] sukset
[ ] suoristusrauta hiuksille
[ ] sykemittari
[ ] sähköhammasharja
[x] sähkövatkain
[ ] sälekaihtimet
[ ] takka
[ ] taulutelevisio
[¬_¬] tauti
[x] teepannu
[ ] tekohampaat
[x] tietokonepöytä
[ ] traktori
[x] tulostin
[ ] uima-allas
[ ] ulkorakennus
[ ] ulkosauna
[ ] useampi televisio käytössä
[ ] vapaa-ajan asunto
[ ] vedenkeitin
[ ] vene
[ ] verenpainemittari
[x] vhs-videonauhuri
[x] videokamera
[ ] viinaa
[ ] villamatto
[ ] vohvelirauta
[x] voileipägrilli
[ ] vuodesohva
[ ] web-kamera
[x] wokki-pannu
[ ] yleiskone
[ ] yläkerta

Kysymysmerkki ilmankostuttimen kohdalla merkitsee sitä, että sormi meni suuhun tässä kohtaa. Meillähän on kasapäin ufoxeja, mutta ne on niinsanotusti perattu ja toimivat ilman kostuttamisen sijaan ryönäsäiliöinä.

Tätä voi sitten käyttää myös lahjahankintalistana tarpeen tullen. Ei silti, että omakotitalon haluaisimme, mutta tuo suihkulähde olisi ihan jees.

maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Hives - Main Offender


Piti pyhittää tämä viikko Taito-lehti 100 vuotta -näyttelyn tekemiselle, mutta pm, viikonlopun rästejä vieläkin hoitelen ja ympäriinsä juoksentelen. Aamu alkoi Amerikan-sessiolla: ensin piti kerjätä amerikkalaisia kaverinkavereita, joita voisi kutsua jonkun avajaisiin ja sen jälkeen vastasin GROK-projektin palautekyselyyn ja kahden atlantalaisen highschool-oppilaan verkkohaastatteluun (josta hädintuskin ymmärsin yhtään mitään).

Ellinooran ja Mikaelin kanssa iltapäiväpalaveeraaminen venyi tottakai alkuiltaiseksi jäätelötuokioksi, minkä jälkeen kotiin töiden ääreen palaaminen tuntui hitusen verran kevyemmältä. Eikä konekaan ollut kaatunut!

Aivo on silti vielä vähän jumissa.

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Japan - Nightporter


Eilen tuli käytyä Käsityömessuilla - noin ziljoonan mummon kanssa. Melkein harmittaa, ettei tuhlannut neljää euroa enempää ja mennyt katsomaan käärmenäyttelyä viereiseen halliin. Ei esitellyissä tuotteissa sinänsä mitään vikaa ollut, mutta tuntui, että kaikki oli nähty jo aiemmin ja useampaankin kertaan. Mukaan lähti kuitenkin rautainen pääkallokoru, kravatti (= ainoat pääkalloiset tuotteet koko messuilla, uniikkikappaleet kaiken lisäksi) ja puinen leikkuulauta. Ja hyvät sisäiset naurut siitä, kun joku väärään suuntaan eksynyt mummeli ihmetteli käärmeshown edessä muoviin valettuja skorpioneja - että Miten nämä on oikein tehty? Toivottavasti hoksasi olevansa väärän näyttelyn ovella, muuten jäi varmaan verrattain omituinen käsitys nykykäsitöistä.

Perjantaina oli bisnespäivä pahimmillaan: palaveria, palaveria ja palaveria. Monta asiaa kasaan tosin. Ja päivän päätteeksi oli taiteilijat vs. tanssijat tapaaminen Beckerillä, josta Nooran kanssa lähdimme miettimään jo muutamia viikkoja muhinutta yhteisprojektiamme Sohwille appelsiinimehulasien ääreen. Suhteellisen kevyt päivä asian määrään nähden.

Näiden sosiaalisten sumppujen kunniaksi en ole ehtinyt reagoimaan sähköpostiini taaskaan ajoissa ja nyt pitäisi ennen huomista purkaa melkein parin sadan meilin rysäys. Yh. Voisi kai sunnuntain paremminkin viettää.

Eilen kehittelin loistavan aprillipilan: virpojia voisi maireasti pyytää odottamaan, kun käyn hakemassa jotain herkkuja - mutta menisinkin vain takaisin sohvalle katsomaan telkkaria. Saisivat seisoa sitten tuntikaupalla odottamassa ennenkuin hoksaisivat, että kaikessa onkin kyse aprillista. Mutta kukaan ei ole käynyt. Ovat varmaan oppineet viime vuosista.