torstaina, marraskuuta 30, 2006

Tenacious D - Master Exploder

NO, EN OLE EDELLEENKÄÄN KUOLLUT. Kiitos vaan kysymästä - mutta alkaahan tuo aika pelottavalta tuntua, kun olen pari päivää verkosta pois ja heti huolestutaan. Merkki siitä, että olen sitten oikeasti nörtähtänyt liikaa.

Muutama päivä sitten - juuri, kun olin kertonut Janille suuresta ahdistuksestani (joka johtui siitä, että pyyhkäisin kuuden tunnin työt jonnekin ulkoavaruuteen, kun painoin vahingossa siirtovaiheessa sitä kirottua delete-näppäintä, joka näistä koneista pitäisi poistaa) - koneeni sammui. Ja käynnistyi vähän matkaa uudelleen ennenkuin sammui ja käynnistyi vähän matkaa uudelleen ennenkuin sammui ja...

Sainhan tuon lopulta huollosta kotiinkin, mutta se piti vielä heti takaisin, koska kotiinpaluun jälkeen se käynnistyi vähän matkaa uudelleen ennenkuin sammui ja käynnistyi vähän matkaa uudelleen ennenkuin sammui ja... Eli elämäänsä murmelina edelleen.

Tulihan tuo lopulta kotiin kunnossakin, vaan nyt on sitten työntäyteinen kriisiaika. Onneksi ohjelmia ei tarvi asennella ja kaikki on tallessa...

Kimmo lähetti oikein osuvan linkin: Tee kello kovalevystäsi.

Jos jollakin on lisää käytännönohjeita näille rakkineille, jotka saavat meistä pian yliotteen, kirjoittakoot ohjeensa tai linkkivinkkinsä.

maanantaina, marraskuuta 20, 2006

Marilyn Manson - This is Halloween



Live Herring on tältä vuodelta ohi. Vielä henki pihisee.

Hienoa, kun on ihmisiä, jotka ilmoitautuvat ottamaan iiiisojakin vastuualueita käytännössä nollatiliä vastaan. Ilman vapaaehtoisjoukkuetta ja esimerkiksi Jyväskylän taidemuseon ja Keski-Suomen taidetoimikunnan suurta tukea Live Herring olisi ollut varsin nimensä vastainen.

Suuret kiitokset teille kaikille, jotka olivat mukana tekemässä ja tukemassa projektia ja teille, jotka vierailitte näyttelyssä!

Kuvia ja lyhyitä sanoja voi käydä tutkailemassa Live Herring -blogista: liveherring06.blogspot.com ja myös mediataiteilija Outi Kotalan työpajassa syntyneitä kyliä voi käydä katsomassa osoitteessa www.liveherring.org/projects/my-village

lauantaina, marraskuuta 18, 2006

Live Herring - TULKAA TUSTUSTUMAAN

Live Herring on parhaillaan meneillään. Näyttely on auki lauantaina vielä kuuteen saakka ja sunnuntaina 11-16. Sisäänpääsy on ilmainen.

Näyttelyssä voi osallistua myös työpajaan, jonka vetää mediataiteilija Outi Kotala. Työpajaan osallistuminen ei vaadi mitään teknisiä taitoja, kunhan kynä suurinpiirtein kädessä pysyy.

Työpajaan voi osallistua myös verkon kautta osoitteessa www.liveherring.org/projects/my-village. Osallistuminen on helppoa: tee kuva ja tallenna se koneellesi. Klikkaa tyhjää kohtaa kartasta, hae kuva lomakkeeseen ja lähetä se!

Uhmatkaa säätä ja tulkaa paikalle tutut ja tuntemattomat!

Live Herring -tapahtumia voi seurata blogin välityksellä: liveherring06.blogspot.com

keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Snow Patrol - Chasing Cars


Tänään liikkeelle astetta järeämmin.

Iso juttu oli tämän päivän Keskisuomalaisessa. Toivottavasti ihmiset nyt löytävät Live Herringiin!

Tämän päivän mainos koskee t-paita -projektiamme. Lehtijutun pohjalta on tullut jo muutamia kyselyitä - paitoja ei ole todellakaan konttikaupalla vaan hyvinkin rajoitettu määrä. Alla tiedote!

OSALLISTU TAIDETEOKSEEN - HAE T-PAITA!

Live Herring -näyttelyssä on perjantaista sunnuntaihin 17.-19.11. jaossa rajoitettu määrä tanskalaisen taiteilijan, Sebastian Campionin t-paitoja.

Tuo kolmen (3), omaan sähköpostiisi tulleen roskapostiviestin otsikot näyttelytilaan (Opinkivi) näyttelyn avoinnaoloaikana perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina. Kunakin päivänä on jaossa kymmenen Campionin suunnittelemaa t-paitaa (koot: 3xS 4xM 3xL), jotka menevät kymmenelle ensimmäiselle roskapostiotsikkojen tuojille.

Roskapostiotsikot kootaan post-it -lapuille seinälle ja lähetetään näyttelyn päättymisen jälkeen Campionille.

Vain yksi paita yhdelle ihmiselle - kuudella otsikolla ei saa kahta paitaa. Ei ennakkovarauksia.

Live Herring -näyttely on esillä Jyväskylän yliopiston kampuksella, Opinkivi -rakennuksessa (Keskussairaalantie 2). Näyttely on auki to-pe 11-18; su 11-16. Sisäänpääsy ilmainen.

www.liveherring.org

tiistaina, marraskuuta 14, 2006

maanantaina, marraskuuta 13, 2006

Rezillos - I Can't Stand My Baby

Jokseenkin hektistä elämää. Viime yön hääräsin miltei läpi yön koneen ääressä. Parin tunnin yöunien jälkeen kaupungille asioita hoitamaan ja pikapaluu kotiin. Jooga oli dissattava, tänään olisin vain nukahtanut lattialle. Mutta asioiden paikoilleen loksahtelu jatkuu.

Toinen tarina on sitten sunnuntaina vastaanottamani kahden laskun ja megalomaanisen veromätkäyksen yhteislähetys. Kolme kirjettä (kaikissa eri postileima!) oli toimitettu väärään asuntoon huolimatta oikeasta osoitteesta. Sunnuntai-illan ratoksi kiltti naapurimme kävi työntämässä tuon harhailevan postini eteisen pääkallomatollemme. Kilttiä, ettei heittänyt roskiin ...MUTTA SIIS SUNNUNTAINA! Tuona päivänä, jolloin luulee kelluvansa turvassa autuuden pehmeässä pilvessä paossa posteljoonipeijoonia, jotka laskuja luukusta lykkivät. Vähempikin voisi lannistaa.

Tänään oli pakko soittaa Postille ihan vain siksi, kun vihdoinkin oli taas hyvä syy valittaa jostakin - mutta Posti melkein kykeni siihen, mihin sunnuntaiposteljooni ei: linjalla odotellessa kuuntelin kymmenen minuuttia banjon raikastamaa kantrimusiikkia. Kun vihdoin pääsin läpi, luurin toisessa päässä oli niiiiiiin empaattinen nainen, että luulin jo olevani piilokamerassa. Vasta jälkeenpäin tajusin metodin: ensin rääkätään hirvittävällä musiikilla ja sitten, kun ihminen on jo henkitoreissaan, langalle tulee yltiöystävällinen ihminen - ja valittajamissiolla vaeltava pääosan esittäjä lauhtuu kiltiksi lampaaksi ja antaa kaiken anteeksi.

Lukuunottamatta yllämainittua välikohtausta, elämä on ollut - ja tulee viikon loppuun olemaan - suhteellisen kalaisaa.


Lisää silakallista mainosta, tällä kertaa marjakastikkeella. Live Herringin yhteydessä järjestetään torstaina 16.11. klo 21 alkaen Vadelma.klubi Vakiopaineessa. Lisämainosta tulee myöhemmin, mutta tässä vaiheessa on jo hyvä merkata kalenteriin. Kaksi VJ:t Hypericum ja Allinone (Random Doctors) vastaavat visuaaleista ja DJ Demimonde soittaa enimmäkseen vanhaa taidepoppia, ranskalaista laulelmamusiikkia ja Tom Waits -tyyppisiä juttuja. Vadelmasta enemmän nettisivuillaan vadelma.org.
Tervetuloa!

lauantaina, marraskuuta 11, 2006

We Are Scientists - Worth The Wait



Onpas ollut eläväistä elämää. Tai oikeastaan ennemminkin raatavaista (raadollista?) Suora seuraus on, ettei ehdi blogata.

Lähinnä elämä on kulkenut Live Herringin jyräämää uraa pitkin ja siinä sitten on sinnitelty perässä. Asiat ovat järjestyneet miltei itsekseen ja ruusuiseltahan tämä jo näyttää. Torstaina kävin kopioimassa työpajaa varten piirrospohjia, jonka jälkeen Taikun palaverissa maaninen zen-roudarimme otti teknisen urakan harteilleen ja alkoi loksautella palasia yhteen supervauhdilla. Perjantaina Toivakan Sari Keskisuomalaisesta kävi haastattelemassa, joten ensi viikolla Live Herring näkynee myös painomusteen värittämänä.

Toisaalta, vähän vapaa-aikaakin on tullut itselleen varastettua. Eilen illalla tehtiin pienimuotoinen iltakävely O'Malleys'iin ja sieltä Sohwin kautta kaartaen kotiin. Tänään illalla ehdittiin kestitä jo ystäviäkin, jotka käväisivät kahveella ennenkuin jatkoivat kotimatkaansa Helsinkiin. Vierailun jäljiltä olen pyörinytkin täällä ihan tohkeissani ympyrää. Oli niin niin niiin niin niin kivaa nähdä pitkän ajan jälkeen. Ja toinen, suorastaan hysteriaan vaivuttava syy löytyy viestin lopusta löytyvästä sitaatista.

Päivän suurin omatuotantoinen hauskuus oli, kun oikean käden sormet osuivat näppiksellä yhden napin vasemmalle. Ääniteoksesta tuli ööbuteos. Kun on tarpeeksi tiltissä, ei pienimuotoisessa elämässä näköjään suurempia vaaditakaan.

Hieno päivä, kaiken kaikkiaan.

On se hurjaa. Big Brother (kamera)mies. Meillähän käy vain kermaa.
Timpan kommentti 11.11. klo 19.59

keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Muse - joku keikka


(Melkein jo hukkasin itseni, kun unohdin hetkeksi, että olin siirtynyt betaversioon...)

Hitsi, että tähän aikaan alkoivat hienoa keikkaa lähettää korvieni pehmikkeeksi! Sai ihan uutta pontta työhön. Vielä pitää pari päivitystä tehdä ennenkuin pääsee unten maille. Live Herring lähestyy ja lähestyy ja samaan aikaan post-it -lappujen määrä monitorissa ja sen läheisyydessä kasvaa ja kasvaa. Ja aivotoiminta hidastuu ja hidastuu. Väsymystä ja vainoharhaa alkaa olla sopivasti ilmassa.

Tai, voisihan tämän päivän tapahtumat kertoa näinkin: kahvi oli valmista, kun heräsin; sähköpostiin tuli kaksi uutta työtarjousta heti aamulla ja ehdin ennen lähtöäni lukea positiivista palautetta Coloriasta. Vanhan kivitalon rauhallisessa sydämessä sormet juoksivat näppäimistöllä ja tervetulotoivotuksena sain eteeni karjalanpiirakan täytteineen. Kahvitauolla henkivartijasaattue johdatteli läpi sokkeloisten portaiden ja työpäivän jälkeen sain aatelismieheltä kyydin kotiin hienolla autolla. Soile hoiti t-paita-asiat kuntoon ja sain hienon omatekoisen projektikalenterini seinälle. Ja vielä yhdeltätoista illalla olisi ollut mahdollisuus syödä uunituoretta makaronilaatikkoa.

Musiikkiarvostelut ovat eniten lukemani kirjallisuudenlaji.
Timppa 28.10. klo 19.35

sunnuntaina, marraskuuta 05, 2006

Clinic - Family


Wallpaper I. 2006.

Tapahtunut niin paljon ja toisaalta ollut niin raatona, että verkkoon loggautumiset ovat jääneet vähemmälle. Asiaa kyllä olisi InnoFoorumin riemuista henkiseen taantumiseen.

Väistelen omakohtaiset aiheet ja lainailen tiedotusvälineitä. Perjantain Hesarissa oli yhteen pieneen LYHYESTI-palstaan mahtunut kaksi projekteihini etäisesti liittyvää uutista.

Terike Haapoja on FF:n uusin nuori taiteilija
Finland Festivals on valinnut Terike Haapojan (s. 1974) vuoden 2007 nuoreksi taiteilijaksi. Poikkitaiteellista työtä tekevän Haapojan veistokset ovat installaatioita, videoita, teatteriesityksiä tai kaikkien näiden yhdistelmiä.
-snip-

Terike on tulossa luennoimaan Live Herringiin puolentoista viikon päästä. Nathalie Aubretin & Terike Haapojan luento Crossing boundaries - On cultural organizations and artistic practices operating at the crossing of disciplines on perjantaina 17.11. klo 12.15 Juomatehtaan auditoriossa. Tervetuloa paikalle!

Taidemajakka johtaa Lahdesta Jyväskylään
Lahden ja Jyväskylän välille syntyy Suomen laajin ympäristötaiteen ketju Taidemajakka. Hämeen ja Keski-Suomen taidetoimikuntien hanke pyrkii siihen, ettei kukaan pääse taittamaan 120 kilometrin matkaa laivalla tai veneellä törmäämättä taiteeseen.
-snip-

Taidemajakan sivut menivät verkkoon tässä syksyllä ja löytyvät osoitteesta www.taidemajakka.fi. Sivujen peruslayout on käsialaani, mutta niiden päivityksestä vastaavat projektin pyörittäjät.