tiistaina, helmikuuta 28, 2006

soi | Howling Bells - Wishing Stone



Kiinnitin huomiota siihen, että Uninvited words -sivuilla on käyty epänormaalia enemmän tässä kuussa, joten hakusessio syyn selvittämiseksi oli paikallaan. Varsinaista syytä en suurelle kävijämäärälle löytänyt, mutta sen sijaan googlaushaaviin tarttui melkoinen 168-sivuinen Readme 100 - julkaisu, jossa Uninvited words on mainittu Alessandro Ludovicon tekstissä Spam, the economy of desire. Julkaisutiedot vaikuttivat niin *hienoilta* (This book is published as a part of README 100 — Temporary Software Art Factory Festival for Software Art and Cultures, Organised by: Hartware MedienKunstVerein,Dortmund, Germany, 2005), että kutsuin Timpan katsomaan. Skrollattuani kohtaan, jossa nimeni mainitaan, yleisöni pettymys on suuri: Ai. Mä luulin, että se koko kirja oli susta. ¬_¬ Hmph.

Kohtalaista huvittuneisuutta kylläkin aiheutti tuo varsinainen lause. This ‘uncertainty’ is strictly connected to the words and phrases composition, and the data cloud of these very words can be observed in the online work ‘uninvited words’ by Päivi Hintsanen28 in a sequential classification that reveals the recurrence of terms and at the same time the unsuspected richness of used language. O_o Ööö. 'Hyphen hyphen hyphen...'?

Muutenkin on ollut varsin mieltä ylentävä päivä: Live Herring festari on saanut myös Taiteen keskustoimikunnan avustusta - ja kohtuullisen reippaasti vieläpä. Kaikki kunnia ja kiitos.

sunnuntaina, helmikuuta 26, 2006

soi | Squeeze - Take Me I'm Yours



Torstaina oli pieni palaveri Live Herringistä ja TAAS on hengenhätä-deadlinet hakemuksille - maaliskuuhan on jo parin päivän päästä. Maanantaina tapaamme seuraavan kerran, kuten myös värinäyttelynkin tiimoilta. Samalla huomasin, että olen taidemuseolle ilmoittanut, että ensi viikon alussa on tapaaminen toisen värinäyttelyn tiimoilta ihan jees - muistamatta, että mehän kökimme tuolloin Helsingissä. Pää sekaisin, eikä hulina ole edes alkanut.

Perjantaina hengasin taidetoimikunnassa ja edistin suuresti mm. tanssitaidetta (kai?). Hienon nimen keksin I-P:n projektille ja muutenkin olin niin henkevä, että poislähdettyäni ei riittänytkään enää mitään annettavaa kenellekään koko viikonloppuna. Eilisen menimme vierailulle vanhempieni luo, jossa suoritin nukkumista sohvalla ja vanhalla sängylläni. Ja nukkumisen tauoilla syömistä.

Vastailin tänään sähköisesti Wilfried Agricola de Colognen (JavaMuseum) haastatteluun. Tänään ei ole oikein englanninkielinen päivä ja muutenkin laiskottaa, joten jälkeenpäin ajatellen saattoi tulla melkoinen surrealistinen nonsensepläjäytys lähetettyä.

Onneksi on tositeevee tasoittamassa vähän tätä kulttuuririepotusta.

keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

soi | Placebo - Because I Want You



No johan nyt. Soittelin Seijalle taidetoimikuntaan ihan muissa asioissa, kun mieleen juolahti kysyä apurahoista: Live Herring on saanut jonkin verran apurahaa tapahtuman järjestämistä varten. Yliopisto ei tänä vuonna järjestä luentoja, mutta lupasi tukea muilla tavoin. Innostuneita järjestäjiäkin on ilmoittautunut. Tämähän alkaa näyttää valoisalta. Ehkä tänä vuonna tapahtuman jälkeen ei seuraa kuukauden koomaa ja kaikenlainen henkinen tärinä jää vähemmälle.

Viime viikonloppuna ostamassani Kemiallisteknisessä käsikirjassa on hyödyllinen luku Valostavat aineet, jossa neuvotaan tekemään pimeässä loistavia aineita ja mm. punaisen värisenä valostava kivi, vaaleansinisen värisenä valostava kivi ja sinipunaisen värisenä valostava kivi. Toiseksi viimeiseen käytetään mm. uraninitratiliuosta ja viimeisenä mainitun kohdalla mainitaan: Vanino'n ja Lambrecht'in mukaan voidaan edellisen loistokykyä huomattavasti kohottaa lisäämällä siihen pieni määrä talliumsuoloja. Oivia neuvoja tällaiselle kotiaskartelijalle! Vieraat, ottakaa mukaan geiger-mittarit, kun tulette seuraavan kerran. Meillä kiiltää ja kimaltaa!

tiistaina, helmikuuta 21, 2006

s-track | Hot Chip - Over and Over


Hohoi, aika? Missä? Toivontai?

Eilen vastailin yhteen nettitaidetutkielmaan, tänään jatkan toisen parissa. Henkevään Silakkaan olen luonnostellut nettitaidekeskustelupalstaa, mutta projekti on vielä ihan alkuvaiheissaan.

Coloriaan olen joitakin pieniä päivityksiä tehnyt ja postiin vain tulee koko ajan lisää kontakteja ja kysymyksiä. Nyt on pakko nostaa vähäksi aikaa kädet pystyyn niiden suhteen ja tehdä töitäkin alta pois, että ehtii nauttia tulevasta Depeche Moden keikasta rauhassa, eikä tarvitse palata Helsingistä heti seuraavana aamuna hehkuvassa kiireessä.

Pöh.

perjantaina, helmikuuta 17, 2006

s-track | Electric 6 - Rock N' Roll Evacuation



Tiistai-iltana menin ensimmäistä kertaa elämässäni vapaaehtoisesti kuuntelemaan jazzia. Luovan Foorumin järjestämällä reissulla Viitasaarelle tuli tutustuttua Miekkaniemeen, mikä jo itsessään oli kokemus. Jazz on edelleen turhan harhailevaa musiikkia makuuni, mutta voinpahan nyt leuhkia nähneeni Bill Connorsin ihkaelävänä. Hieman tosin häiritsi, kun kesken keikkaa tajusin Connorsin jonkinasteisen samannäköisyyden Babylon 5:n PSI Corpsin telepaatti Besterin kanssa.

Keskiviikkona kävin väriaiheisessa palaverissa sekä taidemuseolla että Käsityön museolla. Ei varmaan enää kauan täysmittaisen paniikin laukeamiseen. Hieno idea tosin tuli mm. opetuspakettiin - toivottavasti vain osaisi toteuttaa sen yhtä hyvin kuin sen mielessäni näen.

Sekä Galleria Henkevä Silakka että Elävä Silakka -tapahtuma ovat kiinnostaneet viime aikoina tutkijoita ja yliopisto-opiskelijoita. Galleriaan on tulossa ainakin yksi kysely esillekin, galleriavierailijoiden vastattavaksi. Arvokasta sekä gallerialle, tapahtumalle, että koko suomalaisen nettitaiteen tutkimukselle.

--
Coloria odottaisi tuolla valtavan matskumäärän kanssa päivittämistä, mutta saa odottaa. Palaan hyperventiloimaan työprojektien pariin.

tiistaina, helmikuuta 14, 2006

s-track | Johnny Cash - Hurt



Jaaha. Sähköpostiliikenne tyssäsi, kun olin lähettelemässä ystävänpäiväkorttia. Löytänee tiensä perille tätäkin kautta: Hyvää ystävänpäivää!

Henkevän Silakan tämän kuun näyttely on varsin monimuotoinen. Varsin vinkeä on Katja Engblomin Where are you? - Missä sä oot?, menkää katsomaan!

maanantaina, helmikuuta 13, 2006

s-track | Two Gallants - Steady Rollin'



Sain eilen Evieltä tarinan ja kuvan Lepidophobia -projektiin. Tänään käsittelin kuvan ja tein sivun valmiiksi, odotan vielä Evien kommentteja ja lupaa julkaista kuva.

Coloria on tuonut taas uusia ulkomaan kontakteja. Eräs Colorian virolainen lukija on lähettänyt minulle suuren määrän virolaisia väreihin liittyviä sanontoja. Vielä pitäisi kääntää ne. Meksikolaisen antropologian ja historian kansallisen instituutin, INAHin emeritusprofessori Constantino Reyes Valerio antoi luvan käyttää kuvia hänen kirjastaan De Bonampak al Templo Mayor. Historia del Azul maya en Mesoamérica. Kuvat on nyt lisätty mayasininen-sivulle.

Teija viskasi vinkeällä vinkillä: Animaux. Luonto-opetusta löyhäpäisille.
Irtolauseita pää täynnä.

sunnuntaina, helmikuuta 12, 2006

s-track | Sparks - Rock, Rock, Rock

Toissapäivänä vietin laatuaikaa Luovan foorumin henkilöiden kanssa. Kävimme bisneslounaalla uudessa Praguessa ja jatkoimme korkeatasoista keskustelua vielä toimistollakin. Pakko oli kahvin jälkeen karata, kun henkevyyden yliannostus kävi liian vahvaksi psyykelleni.

Tänään piipahdimme kirjamessuilla, mutten löytänyt mitään tarpeeksi isokuvaista tai mielenkiintoista. Iltapäivä sujui Jalin ja Suklaatehtaan kanssa ja nyt on karkkinälkä.

Colorian sivutoimituunaaminen on jatkunut aramean, aikansa englannin, värisanoilla. Jotenkin päädyin tälle sivulle: Feng Shui for Car Colour. Jees.

torstaina, helmikuuta 09, 2006

s-track | Sparks - Dick Around



Tänään on Iiris-palkinnosta ollut ilmeisesti jonkinlainen maininta jossakin lehdessä. Olen saanut koko aamupäivän onnittelupostia ja Coloria-palautetta. Harmittaa, kun yhden palautteen jättäjä ei ollut pistänyt mukaan yhteystietojaan: Muistan vanhan lastenkirjan Maalarikissat, jossa esiteltiin maailman kaikki värit. Olisin niiiiiin tahtonut kertoa hänelle, että Kasi ja Masi olivat pienelle minälleni suuria sankareita ja etenkin avaruuskuva oli tosi hieno (Kirjoittaja Marguerite Brown, kuvittajat Alice ja Martin Provensen, julkaistu Tammen kultaisessa kirjastossa 1975).

Eilen otin ratkaisevan askeleen ja *vihdoinkin* uskalsin kuunnella Robbie Williamsin uuden levyn, joka ei edes ole enää uusi. Ostin sen heti ilmestymisensä jälkeen (marraskuussa) ja sitten olen siirtänyt sitä vähä vähältä lähemmäs cd-soitinta (tosin Timppa on välillä kyllästynyt sen viikkokautiseen lojumiseen ja siivonnut sen takaisin hyllyyn). Eilen sitten sain sen soittimeen asti. Hmph. Aion silti ostaa seuraavankin levyn.

keskiviikkona, helmikuuta 08, 2006

s-track | Rakes - All Too Human


Testasin tuota Runen käyttämää ammatinvalintasivua - sopivin ammatti kirjailija. Hmph. Mutta kun testasin nimellä, jonka olen suunnitellut itselleni vaihtaa (tässä joskus, seuraavan 60 vuoden kuluessa), ammatiksi tuli koronkiskuri. Onneksi on vaihtoehtoja.

Aloitin aamuni taas heprealla. Hepreankielisen kirkkaanpunaista tarkoittavan shani(y)-sanan hepreankielistä kirjoitusasua etsiessäni googlasin itseni aika virkeälle palvontasivulle my.homewithgod.com / Crimson to White (kaiuttimet päälle ultimate-kokemusta varten!) Oikeastaan aika pelottava kokemus päivän ensimmäisenä nettisivuna - huokuu eräänlaista vahvaa sitoutuneisuutta asiaansa. Siltikin, näitä extreme-sivuja harrastaessani ajattelin mennä tutustumaan myös tuon my.homewithgod.com-osoitteen tarjoajaan Build Your Home With God -sivulle, mutta yhteys Jumalaan pätkii: Build Your Home With God - service not available, connection problem.

Tähän loppui henkinen haku tältä päivältä, takaisin töihin.

s-track | Jim Noir - Bed - My Patch


Pakkanenko saa ihmiset lähettämään tuplamäärän triplamäärän postia? Hirveä määrä lukematonta sähköpostia. Alkaa vaivata se, etten ehdi vastailla kaikille vastausta kaipaaville kunnioitettavassa ajassa. Mutta mukava ennen nukkumaanmenoa kirjoitella ystäville, jotta heillä on sitten aamulla viestiä odottamassa. Yritän suoriutua jossakin vaiheessa myös työviesteistä. Aikahan on kiirettä varten, joten siinä mielessä kaikki on reilassa.

Useita työprojekteja niin hilkulla valmistua, ettei uskalla edes vilkuilla artsuilun suuntaan, ettei mikään viime hetkellä mene vikaan. Coloriaan sen sijaan olen päivitellyt töiden väliajalla hieman hepreankielisiä värisanoja. Kyrillisiä kirjaimia ja kreikkalaisia aakkosia oppi lukemaan hetkessä, mutta vaikka nuo heprean kirjainmerkit oppisikin yhdistämään äänteisiin, vähän haittaa ymmärtämistä, kun vokaalit puuttuvat ja sanat ovat nurinniskoin. Heprea on edelleen minulle... täyttää hepreaa. (Täytyy blogata tämä kai tuonne englanninkieliseen blogiinikin, niin pääsen paradoksailemaan - heprea on täyttä kreikkaa).

maanantaina, helmikuuta 06, 2006

s-track | They Might Be Giants - Istanbul Not Constantinople



Eilen illalla seurasin Jussi-gaalaa sen verran, että näin, kuinka Jarkko T Laine pokkasi itselleen parhaan kuvauksen Jussin. Tuli liikutuksesta kyynel silmäkulmaan - ja ihmetys siitä, mihin yhteystiedot ovat kadonneet. Googlaamaan. Löysinkin yhden samannimisen Jarkon sähköpostin, mutta osoittautui toiseksi Jarkko T:ksi. Outo kirjeenvaihto ventovieraan Jarkon kanssa on ollut piristys tähän muutenkin kummalliseen maanantaihin.

Kun googleen syöttää Suomen väriyhdistys, hakuohjelma viisaana kysyy: Tarkoititko "suomen vaneriyhdistys"?. Ei tuo ehdotus ole kuitenkaan niin järkyttävä kuin muutaman vuoden takainen kokemukseni saturunon kirjoittamisesta wordilla: kirjoitin ...se kiljuen juoksi vattupuskaan ja ohjelma tarjosi tilalle ihan toista puskaa. Anarkistisia lastenrunoja siis.

perjantaina, helmikuuta 03, 2006

s-track | Portishead - All Mine


Suomen väriyhdistys on tänään myöntänyt Colorialle vuoden 2006 Iiris-palkinnon. Ylistystä saa käydä lukemassa Suomen väriyhdistyksen sivuilta.

Palkintoani juhlistin tänään hengaamalla Luovan foorumin kaffeepöydässä maukkaan kaffeen ja Runebergin tortun (ja työasioiden) ääressä. Mites se menikään... Ai niin: Seura oli mukavaa ja tarjoamiset kerrassaan oivallisia.

Hieman myöhemmin pakollinen Soppabaari-vierailu ja juhlapäivän kunniaksi ostin Emily the Strange-kassin, jossa Timppa sai kantaa ostokset kotiin.

Nyt, kaikesta tästä ylevöityneenä, aion pitää pari vapaapäivää.

keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006

s-track | Stoney - Soap In A Bath Tub



Paluu virtuaaliin. Uusi photari asentui kunnolla, mutta checkdskiä ajaessani kone ilmoitti iloisesti, että kovalevyllä on vähintään yksi vakava virhe. Soitin jo ja sovin, että veisin koneen huoltoon, mutta ei ole aikaa. Toimii kuitenkin pääosin. Ohuella jäällä ja heppoisella langalla. Tämä on nörttihenkisen extreme-elämää.

Hirveä päivä oli eilen. Piti sisällään hakulomakkeita, päänsärkyä, seisahtuneita ajatuksia ja reikiä sukissa. Melkein koko päivän kiusasin eteerisellä olemuksellani taidetoimikunnan ihmisiä. Kotiin pääsin lopulta kahdeksan maissa ja silloin kyllä alkoi tuntua varsin urhoolliselta. I-P:lle kuuluu suuri kiitos avusta ja kannustuksesta, jota ilman olisin tuskin lähtenyt juoksemaan keskustan postin 18.30 tyhjennettäville postilaatikoille. Se siitä viime tingasta.

Henkevän Silakan tänään auenneen uuden näyttelyn teema on Sokea piste | Blind Spot - vierailevana taiteilijana Jyväskylässä asuva Mikael, joka on kategorisoinut itsensä luokkaan ihminen.org. Anssi on vääntänyt Silakkaan myös mahdollisuuden lisätä teossarjoja - esimerkiksi valokuvasarjoja siis. Toivottavasti käytätte hyödyksenne. Galleriassa ei ole koskaan liian paljon teoksia esillä.

Coloriaan liittyvää Hienouttakin olen saanut kohdalleni - siitä myöhemmin lisää. Positiivinen palaute sai minut latailemaan hieman kuvia Colorian mausteeksi, ehkä ne päätyvät sivulle asti seuraavan kuukauden sisään.