perjantaina, tammikuuta 27, 2006

s-track | The Gossip - Standing in the Way of Control

Kiirettä, palaveria, aivoa suurempia asioita.

Coloriassa oli pari päivää sitten huippumäärä kävijöitä ja huomasin, että foorumille on ilmestynyt Kain lisäksi toinenkin aktiivikirjoittelija. Aiemmin on jo pitänyt kommentoida jonkin aikaa sitten Iltalehdestä bongaamaani juttua vihreistä sioista, mutta nyt kun juttu on hyvän linkkivinkin kanssa ilmestynyt tuonne keskustelufoorumille, lainaanpa Ilonan lähettämää linkkiä: BBCn sivulla on jutun lisäksi myös iloinen video. Ensi vuonna vihreää joulukinkkua?

Kädet tärisevät, otsalla kylmä hiki. Uuden photarin asennus-cd odottaa pöydällä. Lieneeköhän tämä viimeinen entryni tällä viikolla? Ohjelma-asennuksilla on tapana päättyä huonosti tämän onnettoman ihmisrääpäleen käsissä.

Päivi kuittaa ja poistuu noutamaan vahvistuskupillisen jäähtynyttä kahvia.

maanantaina, tammikuuta 23, 2006

s-track | Panic! At The Disco - I Write Sins Not Tragedies

Oho. Colorian sivumäärä on ylittänyt kuuden tuhannen rajan.

Tänään opin sen, että englanninkielen sana awkward tulee muinaispohjoismaisesta sanasta öfugr, joka tarkoittaa 'käänsi maailman ympäri'.

Ja sattumalta löysin kaupan ihmisille, jotka pitävät purppurasta ja violetista: The Purple Store.

sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

s-track | Sara Culler - At Least Like Melissa

Eilisen kuuntelin musikaalisävelmiä ja yritin tehdä töitä. Päivistä selviää näköjään pienemmillä vahingoilla, jos nukkuu iltapäivään asti. Tänään sunnuntaina sama on jatkunut Friday Night Is Music Night -ohjelman tunnelmissa. Ekana biisinä soittivat radiossa Imperial March -sävelmän, tuttu Star Warsista (The Empire Strikes Back). Timppa osoitti musikaalisen tuntemuksensa arvelemalla, että kappale on Spoonful of Sugar (helps the medicine go down) Maija Poppasesta. Melkoisen militantti sovitus. Mutta jos Star Warsiin olisi ympätty yksi sateenvarjon kanssa heiluva lastenhoitaja, olisi mielikuvayhteys kaikille selvä, sen verran hyvin sokerilaulu sopii imperiumin marssiin.

Perjantainen oli täynnä universumin pikkujäynää, jota en enää edes jaksa muistella. Muuta kuin ainutkertainen ruoanlaittosessioni päättyi tahattomaan liekitykseen ja ovivälikössä umpijäähän jämähtäneestä SevenUp-pullosta tuli tahaton vaahtosammutin.

Extreme-elämää.


Otin kuvan Päivin kokkikeittiöstä, mutta pitänee suojella herkkiä sieluja ja sensuroida kuva ikuisiksi ajoiksi. Sen sijaan näkymä monitorini päältä: viime viikolla saamani Sampo-possu, Osku-lohikäärme ja Kukka, joka ei kuihdu, vaikka ei muistaisi kastella (hyvin ajateltu).

torstaina, tammikuuta 19, 2006

s-track | The Coral - Dreaming Of You



Kuinkas ollakaan: universumi pukkaa minua töistä artsuilun pariin. TeliaSoneran verkko on poikki: ei kulje sähköposti, ei voi laittaa leiskoja verkkoon ja en pääse tuunaamaan niitä sivuja, jotka tänään olivat työlistalla. Leiskoja pääsen sentään omalla koneellani hiomaan ja graffoja muutamiin keskeneräisiin projekteihin. Mutta muuten työpöydällä liike on loppunut. Verkkoon sentään pääsen - voisin huvikseni vaikka lähteä seikkailemaan randomilla nettimaailman syövereihin. Epämääräistä surffailua ei ole tullut harrastettua aikoihin.

Artsuilut ovatkin jääneet vähemmälle oudosta syystä, ajanpuute ei voi olla ainoa syy. Ilmeisesti kärsin jonkinasteisesta elektronisesta agorafobiasta: jostain syystä tekeleeni eivät pääse verkkoon saakka vaan jäävät nyhjäämään kovalevyni uumeniin. Eivätkä oikeastaan sinnekään. Vain hennoiksi raapaisuiksi muistikirjani sivuille.

--
[Edit: kolme minuuttia myöhemmin: ja verkko toimii taas. Töihin siis.]

keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

s-track | Doves - The Man Who Told Everything



Kutsu Istanbulin taidemuseon järjestämään avoimeen e-paneelikeskusteluun toi mieleen, että olen viime vuonna osallistunut samaisen tahon organisoimaan WebBiennial05:een. Sain melkein sydärin, kun menin katsomaan webbiennial.org -sivua ja taustaväri syövytti näköaistiani järkähtämättömällä kirkkaudellaan muutamia sekunteja ennenkuin selain ehti ladata lopun sisällön. Aivosolut sekosivat. Jotkut ne osaavat värien käytön.

Joka tapauksessa, Istanbul Contemporary Art Museum järjestää koko ajan jotain digitaalisen taiteen tiimoilta ja huominen paneelikeskustelun aihe To Archive or not to Archive on yksi niistä aiheista, jota olen ajatellut Henkevän Silakan tulevan keskustelufoorumin yhdeksi teemaksi. Kai täytyy mennä siis langoille huomenna roikkumaan.

Työhetkestä taitaa tulla yhtä suurta trippiä. Edelleen näkyy palloja vaan ja varjokuvia olemattomista hahmoista. Toivottavasti tämä on tuon värihoidon ansiota, eikä neljä tuntia seisseen kylmenneen kahvin.

tiistaina, tammikuuta 17, 2006

s-track | The Noisettes - Iwe

Kuinka ollakaan: sähköpostini sammahti jonnekin matkalle torstai-yönä ja vasta sunnuntain ja maanantain välisenä yönä sain sen toimimaan kunnolla. Kummallinen epämääräinen ulkopuoliseksi jäämisen tunne valtasi sielun, mutta viikonloppu jätti siis aikaa keskittyä muuhunkin kuin leipätyöhön - joka nyt odottaa tuossa kasaantuneena. Työkaaosta ei paljon helpota se, että eilinen meni täysin vuoteessa pää tyynyn päällä, alasimen alla.

Artsuilupuolella sen sijaan suorastaan kukoistaa: syytävät apurahaa, minkä kerkiävät ja muutenkin projektit ovat alkaneet hiljalleen edetä kaikilla laidoilla.

Lauantaina palaveerasimme Välittämö -projektin puitteissa Meriläisen Päivin luona. Tarjoilu oli sen verran loistavaa, että itse asia pääsi minulta hetkeksi tippumaan päästä, mutta ajatusruljanssi kyllä käynnistyi täydellä teholla. Alan hieman jo paremmin hahmottaa tulevaa tekelettäni. Parista teknisestä asiasta pitää vielä ottaa selvyys omalta osaltani, mutta lienee parempi, jos alan sumplia niitä vasta maaliskuun alkupuolella, kun aikaa on käytettävissä tarpeeksi vähän. Kyllähän jokaiseen projektiin yksi täyspaniikki kuuluu.


Värinäyttelyä varten olen kohta saanut yhden satsin tekstejä kasaan ja idea tuntuu selventyvän koko ajan. Mutta jo on syytäkin: näyttelyyn on enää neljä kuukautta - aikataulutetussa maailmassa huomattavan lyhyt hetkinen. Ensi viikolla on lisää palaveria asiasta.

Menen postiani setvimään.

lauantaina, tammikuuta 14, 2006

s-track | Beverly Todd & Art Lund: Sweetest Sounds



(Oli karkkipussissa niin järkyttävän värinen karkki, että oikeasti kysyi sisua, että uskalsin sen suuhuni laittaa. Kummallisen makuinenkin se oli. Taidan olla virallisesti vanha. Ja huomenna violetti.)

Perjantai-päivä oli työtä, shoppailua ja lopulta kallisarvoista vapaa-aikaa Colorian parissa - BBC2-kanavaa kuunnellen. Kaupasta tarttui mukaan mm. läjä DVD-levyjä. Vinkiksi: Anttilassa oli saatavilla Shrek-leffat, Wallace&Gromit -lyhärit ja mm. Saksikäsi Edward noin 7 euroa kipale. SITÄPAITSI Shrek3D-leffan mukana tuli NELJÄT 3D-lasit ja toisen leffan kanssa vihreä, muovinen kello! Oiva assosseerinen lisä tyylikkääseen garderobiini. Ja huom! Kelloja on tarjolla vain nopeille!

Siinä kaiken toiminnan välissä vastaanotimme taidetta Keski-Suomen museossa Maijan avajaisissa. Mieleeni jäi erityisesti yksi kuva, jossa lapset ovat löytyneet iloisesti uutta käyttöä jollekin potsdamilaiselle muistomerkille (olikohan se noin) - liukumäkenä. Hyvälle mielelle tulin.

Toissapäivänä tuli taas isovelivalvottua: tsekkailin aikani kuluksi ja työtä vältelläkseni, mistä kaikkialta sivuilleni on tultu. Valvontatoimintani johdosta huomasin, että Book of Days on esitelty The Pennsylvania State Universityn Introduction to New Media/ Digital Art -kurssilla. Tämän päivän aikana oli sähköpostiini kolahtanut haastattelupyyntö kurssityötä/tutkielmaa varten. Varsin virkistävää. Joka tapauksessa: tuolla introsivulla on muutamia varsin veikeitä nettiartsuiluja, joihin kannattaa käydä tutustumassa.

torstaina, tammikuuta 12, 2006

s-track | Aerosmith - Dream on


Pitäisi olla se kiroilufontti jo valmis - sille olisi tarvetta. Kone juuri kadotti skannerin usbin ja löysi sen sitten uudelleen ennekuin ehdin lamaannukseltani edes itkeä. DreamWeaver hukkasi pari päivää sitten kaikki saitit ja kun hain varmuuskopiota Coloria-saitista, se urputti sen vahingoittuneen ja jämähti paikalleen. Odotan kärsivällisesti, että kone tyyntyisi, jotta pääsisin palaamaan töitteni pariin.

Fontti-innostuksissani ajattelin skannata vanhoista muistiinpanovihoistani vanhoja fonttipiirroksiani ja muitakin töherryksiä. Koulumuistiinpanot näyttävät tosi professionaaleilta. Suht koht samanlaiselta näyttää kaikki tieto päässäkin. Mutta fonttien valmistukseen lupasin itselleni varata aikaa heti, kun pari pitkäaikaista ja hitaasti etenevää työprojektia saavuttavat päätepisteensä.

Toivottavasti pian.

keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006

s-track | Sinister Footwear - Cash Money


Cloud Eye. 2006.


Aamulla naapurin pora iskeytyi seinään huomattavalla metelillä, mistä johtuen vuode kävi sietämättömäksi paikaksi. Toisaalta, herääminen ei juuri helpottanut oloa, mutta ainakin suht koht pystyasennossa on helpompi kestää pörinät.

Eilen ilmestyneessä Kauppalehdessä on aukeaman juttu nettitaiteesta. Vinkkasin kirjoittajan LiveHerringissäkin työpajaa ohjanneen Oonan ja TimeDreamsin tekijän, Miikan puheille. Ihan ok juttu ilman jättisuuria mokia - kuitenkin olen jo ehtinyt saada sähköpostiini muutaman palautteen varsin erikoisista aiheista. Muutama puolituttu kauhistelee Henkevän Silakan muuttumista *suomalaisen* verkkotaiteen galleriaksi... No niin... Lakatkaa hyperventiloimasta: Silakka on entisellään ja vastaanottaa edelleen artsua ympäri maailman. Toinen kysymyksiä herättänyt kohta on -snip-Medianomiksi valmistuttuaan hän perusti oman yrityksen, www.coloria.net-snip-. Tästä tuli eilen meiliä KAHDELTA ventovieraalta, jotka molemmat tiedustelivat, miten olen onnistunut perustamaan tuon nimisen yrityksen, kun edes yritys.net-muotoa ei sallita, saati sitten, että alkaisi www-kirjaimilla. En olekaan. Halusin ottaa toiminimekseni coloria.net, mutta koska tuo .net-pääte ei mene missään läpi, piti lisätä joku hämäys loppuun: toiminimeni on coloria.net d:sgn.

--
Alkuviikko on ollut yhtä surinaa ja sheikkaamista, lähinnä tosin työn kanssa. Henkevän Silakan paperisotaisia asioita hoitelin eilen kovasti ja tänään olen hieman täydennellyt to-do-listaani. LiveHerring'06-tapahtumakin tuolla on alkanut äyskähdellä...

Huomasin, etten ole kesäkuun jälkeen (!) tsekannut 'mitä väreistä mieleen' -osiota, joten aloitin muutama päivä sitten satunnaisena urakkana tietojen päivittämisen Coloriaan. En ole päässyt edes verkkoon siirtoon asti vielä...

--
Pakko kai tuo työpäiväkin on jossain vaiheessa aloittaa.

sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006

s-track | Sebastien Tellier - 'Broadway'




Vihdoinkin (ja vieläpä yleisön pyynnöstä): ennen joulua oli pakko olla asiasta hissunkissun massiivisesta käsityöprojektistani, kun pelkäsin, että vanhemmat yhtä-äkkiä alkavat nörtittämään ja päättävät tutustua blogiini. (Elän fantasiamaailmassa.) Joka tapauksessa: äiti innostui kesällä kovasti värjäyskokeiluistani ja peräänantamattomalla päättäväisyydellä otti päämääräkseen tyhjentää metsän kaikista hyötykasveista, etenkin sienistä. Päätin palauttaa nuo luonnonantimet jalostetussa muodossaan takaisin ja neuloin vanhemmilleni lahjaksi kaksipuolisen *hienosti kuvioidun* peiton. Kuvatodisteet puhuvat puolestaan. Että olen ylpeä. Minultakin, käsityötuntien kauhulta, tuollainen irtoaa.

--
Eilen oli melkein t-koneeton päivä: aamulla shoppailua ja soppabaareilua; iltapäivällä Petäjäniemen Jussin näyttelyn avajaiset Beckerillä (siinä näyttely minun makuuni!), sosiaalista kontaktoimista ja suklaata; sitten lyhyt palaveri Päivin ja Annen kanssa Sohwilla. Illan kulttuuritekona katsoimme varsin viihdyttävän, joskin hitusen unettavan vuokrafilmin Batman Begins.

Tänään aamukahvin mausteena katsoimme uuden-digiboksin-ajastusharjoitustalletettuja disneyklassikkoja - ehdottimaksi vierdoksi nousi Scrooge McDuck and Money, jossa Roope saarnaa veljenpojilleen rahan historiasta ja sijoittamisesta runo- ja musikaalimuodossa. Mutta ihan oikeasti viisastuin: roomalaiset sotilaat saivat suolarahansa, salarium, josta sitten englannin sana palkka, salary, tulee. Opin myös hienon budget, budget, budget -laulun, mutta valitettavasti se pyyhkiytyi jo mielestä.

Toivoen ymmartamykseen ja kannatukseen Teidan puolelta.

torstaina, tammikuuta 05, 2006

s-track | Clearlake - Good Clean Fun

Varokaa vihaista Päiviä!

Voisikohan joku ylempi voima lätkäistä projektilla, josta ei ajautuisi kaaoksen laitamille. Tai kommentilla, joka ei syöksisi rotkon reunalle nyhjöttämään.
On ollut kohtalaisen paljon taiteilijakontakteja ja suhteellisen paljon tullut puhuttua kovilla sanoilla mieltä tyhjäksi. Kohta poistun takavasemmalle planeetan vihatuimpana ihmisenä. Kaikki eivät ole tosin olleet suoria kohdistettuja iskuja, vaan osa on myötäelolla ammennettua suurten tyhmien laitosten vastaisuutta donquixotemaiseen tyyliin. Vahvimpana mielessä on tällä hetkellä tuo Kirsin nettisivujen siirto uuteen osoitteeseen - jonka viestintävirasto otti takaisin noin pari tuntia sen jälkeen, kun olin saanut tiedostot siirrettyä sivuille. Siis toistan: virasto myönsi domainin ja perui sitten pari kuukautta myöhemmin päätöksensä, juuri kun sivut oli saatu verkkoon uuteen osoitteeseensa (joka vielä kirjoitushetkellä on verkossa...). Ihailtavaa toimintaa. Toivottavasti Kirsillä riittää puhtia purra laitosta jalkaan ja vaatia korvauksia aiheutuneista kuluista. Jos oltaisiin Ameriikassa, haastaisin laitoksen oikeuteen vahingosta, joka syntyi, kun sirvaisin kuuman kahvin suustani sieraimeen, kun kuulin viestin - viiden ja puolen tunnin hektisen päivityssession jälkeen.

Kiroilufontti työn alla...

s-track | Love - Alone Again Or



Eka fontinalku. Oikeastaan tämä kuuluisi tuonne työblogiini (jossa onkin hieman tarkempi selostus), mutta kun olen niin ylpeä graafikonkyvyistäni. Eh.

Eilen iski työpaniikki, minkä seurauksena pakenin joutavien pariin ja päivitin työblogini ulkoasun. Sama kohtalo odottanee tätä omaa blogiakin, kunhan saan taas rihmastoni koottua kokoon.

Paras Coloria-kommentti pitkästä aikaan odotti tänään postissa (David-merkkiseltä mieheltä Ameriikasta, tottakai): WHEN will you translate this page into English? Been waiting for years? Let me know ASAP so i don't have to come here in vain.

Siellähän kärvistelet, Dave-ressu.

keskiviikkona, tammikuuta 04, 2006

s-track | Rufus Wainwright - This Love Affair


Pääkalloisa pikkuveli.


Paranoia. Sänkyyni on piilotettu vetosäteitä, jotka magneetin lailla pitävät uneliaan ihmisen otteissaan iltapäivään saakka. Tee siinä nyt sitten mitään tuottavaa.

Tänään oli silakkainen päivä. Lähetin pari kutsua tuleville kutsuvieraille, pistin haastattelutekstin käännettäväksi ja luonnostelin jo seuraavaakin haastattelu. Kirjoittelin myös Henkevän Silakan toimintakertomusta. Yritän huomenna saada sen korrektiin muotoonsa ja muutenkin noita artsuiluun liittyviä viilausta vaille valmiita juttuja eteenpäin.

Viikonloppuna näyttäisi olevan vähän ruuhkaa tekemisen suhteen. Lauantaina on mm. Välittämö-palaveria ja sunnuntaina olisi luvassa värjäysprojektia Ullan johdolla. Näyttää vähän siltä, että sunnuntai jää osaltani väliin, mutta vielähän tässä ehtii tapahtua vaikka mitä.

Pari päivää sitten löysin taas tarkoituksen kuvilleni: joku tytsy, joka blogissaan vuolaasti kirjoitti Victoria's Secretin alusvaatteista, on keksinyt sivun taustakuvakseen viimevuotisen Wings -kuvani. Ehdin jo osoitteen hukata, eli esimerkkinäytös puuttuu... Mutta kerrassaan omituinen yhteensovitus ultrasöpön vaaleanpunaisen kanssa. Makunsa kullakin.

tiistaina, tammikuuta 03, 2006

s-track | Velvet Revolver - Do It For The Kids



Lykkäsin kameran kiinni tietokoneeseen ensimmäisen kerran sitten hubin, muistitikun ja Timpan ipodin asennuksen - eihän se sitä tietenkään löytänyt. Asennus kesti onneksi vain noin 10 sekuntia, jonka jälkeen kaikki sujui normaalisti. Melkoiset nörttinaurut kuitenkin sain, kun ohjelmisto alkoi vinkua yhteensopimattomuudesta ja kun alistin sen silti asentamaan kaiken, ruutuun tuli teksti: Tehdään palautuspistettä siltä varalta, että... Ja nimenomaan kolme pistettä. Olikohan tekstiä oikeasti liikaa vai onkohan Microsoftin pojilla hirtehinen huumorintaju?

Sirpan kanssa muutama sähköpostisananen taidemuseon ensi kesän värinäyttelystä, muuten on kohtuullisen hiljaista ollut väririntamalla.

Päivän linkkivinkkinä: joulu meni, mutta lapsille ei ole koskaan liian myöhäistä ostaa armeijakamaa: Militarykit.com: Military Kids.

Toivoen ymmartamykseen ja kannatukseen Teidan puolelta.

maanantaina, tammikuuta 02, 2006

s-track | Regina Spektor - Us



Galleria Henkevän Silakan tämän kuun vieras on Juhani Petäjäniemi, jolla aukeaa tällä viikolla näyttely myös Galleria Beckerissä. Kiireinen mies. Mutta simppeydessään hieno työ on Silakassa esillä, eikä ole vanhentunut aikojen saatossa ollenkaan. Gallerian Sävyjä-näyttelyyn ei ole tähän mennessä muita ilmoittautunutkaan... V020 lähetti jo aiemmin sähköpostia, että työ on tulossa, mutta viivästyy.

Tulevan värinäyttelyn tiimoilta olen nyt ollut yhteydessä Tiibetiin ja Bangladeshiin - hyvältä näyttää maailma.

Colorian kanssa ehdin puuhailla pari päivää. Uutta en juuri ehtinyt lisäillä, mutta vastailin parin kuukauden palautteisiin ja Colorian lukijoilta tullutta tietoutta lisäilin verkkoon. Lähinnä värisanoja eri kielillä. Puolukka (!) näyttää kiinnostavan useita lukijoita - olen saanut kuukauden sisällä jo neljä viestiä sen englanninkieliseen nimeen liittyen. Toiveissani on, että saisin varattua ainakin sen yhden päivän viikosta Colorialle...

Nyt menen hömppänä istumaan olohuoneeseen 3d-lasit päässäni (...Sly 3).